Rozbrajająca szczerość Aqurat-u

• 163 Odpowiedzi
  • 54973 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
Odp: Rozbrajająca szczerość Aqurat-u
« Odpowiedź #150 dnia: Czerwiec 24, 2010, 21:23:43 »
zdecydowana większość akcji typu "tani software dla studentów" jest sponsorowany środkami rządowymi, samorządowymi lub "fundacyjnymi", żadna firma nie zaadresuje swojego produktu do tych co "chwilowo" nie mają pieniędzy
Ciekawe, zeria Office dla studentów to był spory sukces, były już dwie edycje (2003 i 2007). Nie mówiąc już o MSDN AA - masz wszystko co produkujemy za darmo, byle byś się przyzwyczaił, potem zapłacisz jak dorośniesz.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline jagga68

• **
  • 187
  • Sprzęt: NR460 + AM EU, Nokia E52 + Ovi Maps, HTC Desire S
« Odpowiedź #151 dnia: Czerwiec 24, 2010, 21:33:54 »
owszem zgadzam sie w 100%, bo lepiej zarobić xyz PLN niż zero PLN, jakieś inne przykłady oprócz MS Office dla studentów? :wink: tak czy inaczej ta akcja przynosi więcej zysku Billowi, niż studentom...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2010, 21:36:26 wysłana przez jagga68 »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #152 dnia: Czerwiec 24, 2010, 21:39:11 »
.. jakieś inne przykłady oprócz MS Office dla studentów? :wink:...
Umierające środowisko programistyczne Delphi (jeśli jeszcze żyje)  :mrgreen:
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline jagga68

• **
  • 187
« Odpowiedź #153 dnia: Czerwiec 24, 2010, 21:41:59 »
Karol  :ok: ale gdzie te $$$?  :mrgreen:

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #154 dnia: Czerwiec 24, 2010, 22:56:06 »
Autodesk z Autocadem ma takie akcje dla studentów architektury, Adobe z Photoshopem.
Myślę, że korzyści są obopólne. Za często widzimy tylko $$$ dla producenta oprogramowania, zapominamy o edukacji i posiadaniu sprawdzonego i uznanego narzędzia do pracy dzięki któremu też zyskujemy $$$, a nawet czasem $$$$$ :ok:

*

Offline jagga68

• **
  • 187
« Odpowiedź #155 dnia: Czerwiec 24, 2010, 23:04:23 »
tzn, generalnie, żeby nie było... jeśli są takie akcje to wszystko jest ok, przecież.... jak widzisz karton soku z napisem 25% gratis, to na prawdę uważasz, że te 25% jest gratis???  :mrgreen:

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #156 dnia: Czerwiec 24, 2010, 23:46:41 »
Oczywiście, że nie ma nic za darmo. Działa to jednak w obie strony.
Użytkownikom oprogramowania nader często się wydaje, że jeśli jest sprzedawana kolejna licencja przez producenta, to ma zysk 100%, bo przecież oprogramowanie ma już napisane i jest gotowe.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #157 dnia: Czerwiec 25, 2010, 16:35:47 »
owszem zgadzam sie w 100%, bo lepiej zarobić xyz PLN niż zero PLN, jakieś inne przykłady oprócz MS Office dla studentów? :wink: tak czy inaczej ta akcja przynosi więcej zysku Billowi, niż studentom...
Oczywiście, że ona ma przynieść zysk Billowi. Studentom daje narzędzie po niższej cenie - ale nie ma zysku, jest najwyżej mniejsza strata ;)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline Patka

• 3
    • Gwiezdne Wrota
  • Sprzęt: Lark 50.1
« Odpowiedź #158 dnia: Czerwiec 30, 2010, 09:05:08 »
Wygląda na to, że kolejny polski producent zrobił mnie w konia. Ale czemu się dziwić! Już po przeczytaniu licencji oprogramowania widać, że oni za nic nie odpowiadają - Jest jaki jest.
Drogi kliencie kupiłeś i masz teraz problem. Nie jest to tylko sprawa Larka, bo to oprogramowanie ma jeszcze bardzo wiele wad i często działa nieprzewidywalnie. Ale widać Aqurat już się dorobiło na tyle by olewać klienta.

W MS kupując wersję OEM przynajmniej płacę mniej a za to mam dowiązane oprogramowanie do sprzętu. Tu wszyscy płacą tyle samo i są na łasce tej firmy.

Kiedy przesiadłem się na wersję 6.5 zobaczyłem nowe wodotryski, ale to co w 6.2 działało bez problemów tu wywala się na całego. Jak to jest dawanie lepszego produktu to ja się Hans Klos nazywam. Chyba ktoś pomylił pojęcia.

Piraci oprogramowania byli odkąd są komputery. Trzeba z nimi walczyć bo to złodzieje efektów ludzkiej pracy, ale nie takimi metodami. Dzisiaj dowiedziałem się, że nie warto kupować legalnej wersji, bo firmie Aqurat na tym zupełnie nie zależy.

Skoro firma nie szanuje mnie ja nie mam zamiaru szanować ich.

Życzę Panom powodzenia w takim marketingu.
Lark 50.1 AM6.2 i AM 6.5

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #159 dnia: Czerwiec 30, 2010, 09:23:46 »
Kiedy przesiadłem się na wersję 6.5 zobaczyłem nowe wodotryski, ale to co w 6.2 działało bez problemów tu wywala się na całego.

Nic się nie wywala, wersja 6.5 działa dużo stabilniej niż 6.2. Zrób porządek ze swoją instalacją AM, zamiast wylewać żale.

*

Offline WWoytek

• 329
  • TomTom Go Mobile Android
  • Sprzęt: Xiaomi Redmi Note 4X
« Odpowiedź #160 dnia: Czerwiec 30, 2010, 10:02:48 »
Nic się nie wywala, wersja 6.5 działa dużo stabilniej niż 6.2. Zrób porządek ze swoją instalacją AM, zamiast wylewać żale.

Dołączam do kolegi "akubit"  jak najbardziej nic się nie "wywala" i działa bardzo stabilnie --> wersja AM 6.5.0c
->>>----TomTom-Go-Mobile---->

*

Offline Patka

• 3
    • Gwiezdne Wrota
  • Sprzęt: Lark 50.1
« Odpowiedź #161 dnia: Czerwiec 30, 2010, 10:15:35 »
Jak nie mieć żalu skoro po dwóch miesiącach od kupna nawigacji firma oświadcza że ma mój sprzęt w głębokim poważaniu.

Jeśli po zjechaniu z trasy i po kilku monitach bym zawrócił - ja tego nie robię - program przestaje reagować i podejmuje działanie po restarcie to można to nazwać wywaleniem się. A instalację ma świeża i czystą. Wiec o paprochach nie ma mowy. Manipulacja w czasie jazdy nie należy do prostych rzeczy i raczej tego nie powinno się robić. po to mam nawigację bym nie musiał stawać i szukać po atlasach.

Ale skoro jest to standard .... tak zapisano nawet w dokumentacji programu.

Aktualność też zostawia wiele do życzenia. Objeżdżam wielką wyspę na drodze. Istnieje tam od 30 lat. A AM mówi mi że jest poza trasą - na łące.

Ale skoro tak to zmieniam nazwisko na Klos
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2010, 22:27:08 wysłana przez Patka »
Lark 50.1 AM6.2 i AM 6.5

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #162 dnia: Czerwiec 30, 2010, 10:56:10 »
Słuchaj Hans  :E
1. Nigdy nie ruszaj zanim nawigacja nie złapie fixa. W przeciwnym wypadku często prowadzi po polach.
2. Ustaw port GPS na sztywno, a nie automatycznie (taki sam jak wskazuje Auto).
3. Sprawdź Scandiskiem kartę umieszczoną w czytniku. Jeżeli powstanie katalog Found.000, to będzie jasne skąd problemy z nawigacją.
4. Zawsze może być problem techniczny (np luźny styk na slocie SD itp.), w szczególności jeśli chodzi o Larki.
5. Nie ma Larka 5.1. Jest 35.1, 50.1 ale 5.1 nie.

*

mik39

« Odpowiedź #163 dnia: Czerwiec 30, 2010, 14:26:01 »
Nie moge powstrzymac sie od komentarza i sorki za moj smiech:
PATKA vel KLOS: wspolczuje i lacze sie w bolu. Ja mam 6.2 i za cholere nie moge zainstalowac 6.5 wiec pewnie "trace" duzo zabawy.
AKUBIT: nie zapomnij dodac.....uruchom samochod albo rower, zanim wyruszysz w trase z nawigacja AM, hahaha.
Sorry ale musialem :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2010, 14:27:34 wysłana przez mik39 »