AM odstawia cyrki.......

• 42 Odpowiedzi
  • 14986 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zoltarsm

• **
  • 111
  • Sprzęt: NavRoad 450BV - AM XL i NAVROADMAP EU
AM odstawia cyrki.......
« dnia: Lipiec 18, 2010, 21:16:56 »
Dwa tygodnie temu jechałem z Mazur do Belgii. Zbliżając się do Torunia była remontowana droga, ale można było przejechać obok i kierować się prosto w stronę miasta. W pewnym momencie usłyszałem komunikat o skręcie w lewo, co oczywiście uczyniłem. Moja rodzina zaczęła na mnie krzyczeć, co ja robię, ale ja uparcie wytłumaczyłem, że AM jest najlepszym programem na wigacyjnym na Polskę i będziemy jechać tak, jak nas lektor prowadzi, a miałem wyznaczoną trasę optymalną. Nie pamiętam teraz jakiejś większej miejscowości, bo cały czas mijałem wsie. Po przejechaniu około 9 km, Krzysio Hołek kazał mi skręcić w lewo do lasu, z którego nie było wyjazdu - typowa piaszczysta 100 metrowa droga i koniec. Zawróciłem i skierowałem się w tym samym kierunku, jak wcześniej. Niestety cały czas nawigacja kazała mi zawracać, tylko co dalej ?
W pewnym momencie zauważyłem bar, przy którym stał zaopatrzeniowec. Zapytałem, czy tędy dojadę w kierunku Torunia, a na to gość :
"Panie, pan jedzie w kierunku trasy warszawskiej. To ta pana nawigacja tak kieruje ?". Nie chciałem facetowi mówić, że mam AM, bo byłby to chyba wstyd, jak cholera. No chyba, że gość nie wiedziałby, że ten program jest najlepszy ze wszystkich.
Strasznie się w tym momencie wkurzyłem, bo straciłem niepotrzebnie czas. Na szczęście mam jeszcze NavRoadmap, do którego miałem niedawno pewne obiekcje, ale po ostatniej aktualizacji jest o.k. poza bardzo małymi niedociągnięciami. Oczywiście mój program na Europę świetnie mnie wyprowadził, a niestety AM przekląłem. Tak w ogóle, to AM parę razy na tym odcinku zaskoczyła mnie swoim bezsensownym działaniem.
To jest jednak prawda, że wersja 5.5.3 była super stabilna. Nie wiem, po co są te różne bajery w ustawieniach. Czy nie może to być tak, jak w NavRoadmap ? Wytyczam trasę i jadę, ewentualnie ustawiam typ trasy.
Miałem wykupić subskrypcję na Europę, ale dobrze, że się wstrzymałem.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AM odstawia cyrki.......
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 18, 2010, 21:22:16 »
Ja z AM i Toruniem mam lepsze wspomnienia
http://pdaclub.pl/forum/automapa/test-amtraffic-pytanie-do-znawcow-torunia-%29/
Podejrzewam, że mogłeś z czymś przegiąć w konfiguracji albo MiploTraffic.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline zoltarsm

• **
  • 111
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 18, 2010, 22:17:31 »
Ochkarol, ja niczego nie robiłem w ustawieniach. Zainstalowałem wersję 6.5c, ustawiłem sobie punkty POI i tyle, a programu Miplo w ogóle nie używam. Zamiast kombinować z jakimiś dodatkowymi opcjami w programie, że człowiek musi siedzieć i się głowić, powinni zapewniać dobre mapy, rozszerzać punkty POI i nic więcej. Dlaczego inne programy są tak proste w obsłudze i też się sprawdzają. Jesli chodzi o NavRoadmap, mówię szczerze, w wielu wypadkach jest dokładniejszy od AM. Jeździłem z nim po Belgii, Francji, Holandii i trochę po Polsce i jestem naprawdę zachwycony. W każdym momencie dprowadzał mnie pod same drzwi. Kolega, u którego byłem w Belgii był zaskoczony, że prowadzi krótkimi trasami (autostradami) tak, jak on jeździ do pracy i  po Brukseli.
Jeśli każda kolejna aktualizacja AM będzie taka, jak teraz, to zostanę tylko przy NavRoadmap, bo jeszcze trochę, to będę musiał zapisać się na kurs, żeby obsługiwać AM.

*

Offline leuon

• *
  • 80
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 18, 2010, 22:44:54 »
... W pewnym momencie usłyszałem komunikat o skręcie w lewo, co oczywiście uczyniłem....

Kto dał Tobie prawo jazdy ?

*

Offline ciesiel

• *
  • 80
  • Sprzęt: Motorola Moto G 2nd gen.
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 18, 2010, 22:55:35 »
... W pewnym momencie usłyszałem komunikat o skręcie w lewo, co oczywiście uczyniłem....

A co? mając prawo jazdy nie można skręcać w lewo?

*

Offline zoltarsm

• **
  • 111
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 18, 2010, 23:15:07 »
Dzięki ciesiel za odpowiedź koledze leuonowi. To samo chciałem napisać, ale mnie wyprzedziłeś.
Ja nie jestem "blondynką", która słucha tylko lektora i wjeżdża do jeziora. Jeśli program z pewnej odległości mówi, żebym skręcił w lewo i widzę, że jest tam droga, to to robię myśląc, że wyjadę na dobrą trasę, omijając Toruń bokiem.
Kolego leuon, następnym razem, jak zadasz pytanie, to najpierw pomyśl, a nie odwrotnie.

Pozdrawiam

*

Offline mkursor

• **
  • 139
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 18, 2010, 23:15:58 »

A co? mając prawo jazdy nie można skręcać w lewo?

Najlepsi tak ustawiają automapę, aby mieć tylko prawoskręty ;)

*

Offline piotrkovski

• 694
  • Sprzęt: nokia n łosiem
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 18, 2010, 23:17:54 »
Najlepsi jeżdżą bez AM :evil: i z zamkniętymi oczami :E
Co do AM też mnie raz wywiozła gdzieś gdzie nie powinna, i po 3km nagle kazała zawrócić :O Trasa Rzeszów-Gorlice ale to w starszej wersji było
Racja jest jak d**a, każdy ma swoją.

*

Offline ciesiel

• *
  • 80
  • Sprzęt: Motorola Moto G 2nd gen.
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 19, 2010, 00:05:04 »
Ze swej strony, po przebyciu trasy Łódź-Pomorze zach.-Łódź mogę stwierdzić, że wersja 6.5 sprawiła mi najwięcej kłopotów. Freezy, komunikaty o braku pamięci i wieczne "rozglądanie się" to grzechy główne. Poza tym tak reklamowany system traffic imho nie spełnia swoich zadań - w sumie w korkach we Włocławku i Koszalinie (i okolicach) spędziłem 2h. Kolega który wybrał wariant Łódź-austrada do Poznania i dalej na północ przyjechał do celu prawie 2h wcześniej).
Pokarało mnie za chęć dostarczenia danych traffic do serwera - i jeżeli tak ma działać ten system, to raczej producenci AM nie mają co liczyć na takie dane od swoich użytkowników :)

*

Offline leuon

• *
  • 80
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 19, 2010, 00:15:35 »
...
Ja nie jestem "blondynką", ...

A po pierwszy Twoim poście odniosłem inne wrażenie. Znam okolice Torunia dość dobrze i dam gratis taką małą podpowiedź. Obok drogi są takie duże tablice, zielone z białymi napisami. Jest tam nawet namalowane gdzie skręcać. Ale navi jest fajniejsza bo ma więcej kolorów, rozumiem.
I żeby przed Toruniem zabłądzić trzeba mieć talent albo być ... blondynem.

*

Offline jartro

• 555
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 19, 2010, 00:26:19 »
Spróbuj nowej bety. Moim zdaniem jest lepsza :ok:

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 19, 2010, 00:54:11 »
...

A po pierwszy Twoim poście odniosłem inne wrażenie. Znam okolice Torunia dość dobrze i dam gratis taką małą podpowiedź. Obok drogi są takie duże tablice, zielone z białymi napisami. Jest tam nawet namalowane gdzie skręcać. Ale navi jest fajniejsza bo ma więcej kolorów, rozumiem.

Juz starczy tych stereotypow, bo sie blondyni beda farbowac :P

Prawda jest taka, ze AM staje sie co raz bardziej skomplikowana. Dla kogos kto to pozna i umie ustawic program pod siebie, to nawi bedzie calkiem ok, ale dla kogos kto chce odpalic program i jechac, to juz raczej nie... Obecnie bez "przeszkolenia" chyba nie dalbym nikomu AM, bo wierzac za bardzo w ta nawigacje, mozna skonczyc w lesie.

I zeby nie bylo tak, ze stara wersja byla ok, a nowa nie. Jak bylem kilka lat temu "nowym" uzytkownikiem AM i za bardzo jej ufalem, to tez kilka razy ladowalem na szutrowej drodze, ktora sie nagle konczyla :)

*

Bilunia

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 19, 2010, 00:59:09 »
Spróbuj nowej bety. Moim zdaniem jest lepsza :ok:
A testowałeś punkty "Przez - okolicę" ? Szczególnie wstawiane w już wyznaczoną trasę ?

*

Offline leuon

• *
  • 80
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 19, 2010, 01:03:13 »
Miedzio, właśnie o to chodzi. Można (i chyba należy) navi traktować jako ostateczność, albo żeby wiedzieć co odpowiadać na pytanie: "Daleko jeszcze?" :mrgreen:

*

Offline reneyvan

• **
  • 108
  • Sprzęt: LG G 3 z Lollipop 5.0
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 19, 2010, 09:03:14 »
...

Ja akurat "blondynem" nie jestem, ale na AM pobłądziłem pod Toruniem, gdy chciałem dojechać do Lubicza Górnego od strony Łysomic.
Navi tak mnie wspaniale pokierowała, że pojechałem obwodnicą i wyjechałem za Wisłą.
Po tym doświadczeniu wróciłem przez miasto i kolega, który tam mieszka pokierował mnie przez telefon.
Co ciekawe byłem w Grębocinie, a AM radośnie oznajmiła, że dotarłem do celu.
Tablic nie widziałem dokładnie bo to była zima i widoczność słaba, a zresztą oznakowanie w tamtym miejscu nie jest najlepsze.       

*

Offline Patka

• 3
    • Gwiezdne Wrota
  • Sprzęt: Lark 50.1
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 19, 2010, 10:11:25 »
Znowu potwierdza się stara prawda z licencji tego programu "program jest taki jaki jest" itd.

Problemem jest jednak to, że AM często prowadzi drogami wbrew drogowskazom, co często wychodzi mnie na zdrowie, bo droga krótsza i mniej uczęszczana. Wtedy trudno z nią dyskutować, tym bardziej jak jest się w obcym terenie. Taka powinna być jej funkcja. Tego oczekujemy od tego typu programu. Poza tym odnoszę wrażenia, że właśnie tym chwalą się jej twórcy.

Nasze drogi są jednak jak nasz polski język. Nie do okiełznania przez żadne reguły i dlatego doświadczamy tych samych problemów co obcokrajowcy. Teraz wiemy co oni czują.

Prawda jest tez jednak taka, druga strona medalu, że produkt sprzedawany klientowi powinien być wolny od wad. Inaczej nie powinno się go sprzedawać a co najwyżej nadal bezpłatnie testować jako kolejną wersję beta. A tu skala utrudnień w czasie instalacji i rejestracji przerasta to co robi Microsoft ze swoimi klientami.

AM sprawdza się często i w ten sposób budujemy w sobie zaufanie do programu, a to tylko program i należy mu się ograniczone zaufanie na każdym kroku. Ale wtedy po co mi taki program za kilka stów? Ja jestem gotów zapłacić za dobry produkt adekwatną cenę. Ale ilość uwag nawet tylko na tym forum jest taka, że do do spełnienia zasady produkt wolny od wad jaszcze AM daleko. Tylko czy coś takiego wolno sprzedawać??
Lark 50.1 AM6.2 i AM 6.5

*

Offline krakowiak54

• *
  • 54
  • Sprzęt: Mio A701, HTC Touch Pro, Samsung S3mini, Xperia Z3
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 19, 2010, 12:10:17 »
Uważam tak jak ktoś wcześniej, że AM jest tylko pomocą i nie wolno bezkrytycznie ufać. Bozia nam dała rozum by z niego korzystać. Trudno się dziwić, że coś sie pomiesza jak się włączy ileś tam opcji. GPS ma tylko pewną ilość pamięci i musi sie pokręcić lub zwiesić. Takie jego prawo. Ja nie uważam sie za eksperta ale muszę przyznać że nie zawiodłem się na AM. Doprowadzała mnie zawsze tam gdzie chciałem - a problemy powstawały jak zamiast za 100 m skręciłem za 50 potem mnie troszkę pokręciła ale zawsze wyprowadzała na właściwą drogę. Doprowadzała mnie w takie miejsca, że z papierową mapą na pewno bym nie trafił za pierwszym podejściem a z AM jak po sznurku. Tak więc może nie wymuszajmy wodotrysków od wydawcy AM. To my zmuszamy ich do coraz większej ilości opcji. A z tego wychodzi tylko bałagan - jak się jeszcze nie ustawi tylko niezbedne POI.

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 19, 2010, 12:32:17 »
... Krzysio Hołek kazał mi skręcić w lewo do lasu, z którego nie było wyjazdu - typowa piaszczysta 100 metrowa droga i koniec.

Zrezygnuj z Hołka... Dla niego drifting między drzewami to standard i wytyczył Ci trasę na swój sposób. Gdyby znał Kolegi możliwości i umiejętności, prawdopodobnie kazał by Ci zwolnić i stanąć grzecznie w korku...   B)

BTW - kto ślepo ufa nawigacji ? Od kierującego pojazdem wymaga się myślenia i odrobiny wyobraźni...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2010, 12:34:05 wysłana przez Yako »
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 19, 2010, 12:57:01 »
Stary pierniczysz głupoty i głodne kawałki aż głowa mała. Ciekawe czy będziesz taki mądry jak znajdziesz się gdzieś, gdzie terenu na oczy nigdy nie widziałeś i bierzesz tą navi z nadzieją, że na prostej krzyżówce pokieruje cię w dobrą stronę. To chyba niewiele co nie ? W tej sytuacji kolega się kapnął, że coś jest nie tak bo jechał tą trasą (z opisu wynika) kilka razy więc coś mu się mogło wydać nie tak, ale miał prawo oczekiwać np., że na kompletnie obcym terenie nie musi mieć atlasu na kolanach i że go poprowadzi dobrze.

Dodam jeszcze,

wg. mnie brakiem wyobraźni jest nie zastosowanie się do znaków, zakazów, lub wjazdu do jeziora bo navi tak kazała, ale nie stosowanie się do poleceń skretu w lewo czy w prawo - to ja się pytam po co włączać nawigację ? Żeby olewać ją i nie korzystać ?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2010, 13:00:22 wysłana przez baciarek »
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline Yako

• 508
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 19, 2010, 13:14:24 »
Nawigację to się włącza z różnych powodów, powiem na podstawie swoich:
1. Aby poznać orientacyjny czas dojazdu do celu
2. Aby otrzymywać informację Traffic-owe
3. Aby otrzymywać ostrzeżenia o radarach, niebezpiecznych miejscach itp...
4. Aby nie błądzić po mieście

Jakoś ja jeszcze nigdy nie miałem takiego problemu, jak niektórzy z Was...
Może dlatego, że myślę, że zanim wjadę w las, to jednak przewijam mapę i przeglądam, gdzie mnie wyprowadza, może dlatego, że używam nawigacji jako narzędzia, które ma pomóc a nie jak wyroczni i rozwiązania problemów drogowych.
Może dlatego, że ponadto weryfikuję informację z programu nawigacyjnego przez CB-Radio i dobrzy ludzie podpowiadają mądre rozwiązania.
Może dlatego, że zamiast jeżdzić po lasach, wolę pościgać się na torach kartingowych i poprawiać czasy z okrążenia na okrążenie.

Ktoś kiedyś mądrze powiedział: "Myślenie ma kolosalną przyszłość"...  I ja się z tym stwierdzeniem zgadzam...

*

Dżeju

« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 19, 2010, 13:16:00 »
Yako dobrze prawi i tyle !  A jak jakaś "małpka" jedzie patrząc tylko w ekran nawigacji, do tego ustawiony tak, że widać tylko kreskę drogi na ekranie, to nie ma się co dziwić, że jeden wjeżdża do lasu, a drugi do wody, zaś trzeci nie widzi, że oddala się np. od miasta X zamiast je omijać, no ale skoro tak prowadzi navi .... to po co myśleć  :mrgreen:

*

Offline Yako

• 508
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 19, 2010, 13:28:31 »
Dżeju - widzę, że się rozumiemy...
Mam dokładnie taki sam punkt widzenia i może dlatego nie mam problemów z nawigacją...
Ludzie...
To jest tylko narzędzie, jak młotek czy obcęgi...
Najważniejszy jest czynnik ludzki, który tym narzędziem się posługuje...
Można równie dobrze zwalić winę na samochód, że po dołkach jedzie a powinien omijać...
Kierowca - czynnik ludzki...
Użytkownik nawigacji - czynnik ludzki...
De Facto - najbadziej zawodny...  :proud:

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 19, 2010, 14:37:24 »
Dwa tygodnie temu jechałem z Mazur do Belgii. Zbliżając się do Torunia była remontowana droga, ale można było przejechać obok i kierować się prosto w stronę miasta. W pewnym momencie usłyszałem komunikat o skręcie w lewo, co oczywiście uczyniłem
Ale jak mamy ci pomóc?
Nie wiadomo gdzie zabłądziłeś ("gdzieś w lesie").
Nie wiadomo jakie drogi chciałeś omijać.
W zasadzie na pytanie "ustawiłem trasę optymalną i zabłądziłem" ciężko się odpowiada.
To nie tablica ogłoszeń !

*

Offline al41

• **
  • 172
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 19, 2010, 18:11:51 »
Nawigację to się włącza z różnych powodów, powiem na podstawie swoich:

To widzę że dla Was AM to taki sam bajer jak niebieskie żarówki udające xenony. I tak w rozmowie z kolegą " -
-masz nawigację , ja mam
-ja nie mam, ale mam xenony :)
Jedno drugiego warte. AM udaje, że jest nawigacją a żarówki blu, że xnenonami

*

Offline piotrkovski

• 694
  • Sprzęt: nokia n łosiem
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 19, 2010, 18:17:00 »
A ja mam po to żeby Marzeny posłuchać i Hołka...
Z navi prędzej czy później trafisz do celu, z papierową mapą... różnie to bywa.
Co nie zmienia faktu że myśleć trzeba i nie powinno się bezgranicznie ufać nawigacji.
Racja jest jak d**a, każdy ma swoją.

*

Offline al41

• **
  • 172
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 19, 2010, 18:25:42 »
Pewnie bo i ja po to mam, a
Pierdułka aczkolwiek przydatna ale bym tego nie stawiał na pierwszym miejscu
Działa aby toto
Haha, stałe fotoradary oznakowane a lotne "szkoda gadać-Rewiński" niebezpieczne miejsca- oznakowane
no chyba , że słuchasz ostrzeżeń o dziurach wyrwach w jezdni
Tak i to powinno być jako jedynka, aby nie błądzić, a do tego porządne mapy potrzebne, a nie czas dojazdu, prędkość jazdy, czy ograniczenie prędkości na ekranie (w realu większe znaki jak na ekranku)

« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 19, 2010, 18:55:38 »

Działa aby toto

Dzisiaj będąc w Bielsku Białej usłyszałem komunikat na CB, że na krajowej jedynce między Bielskiem a Cieszynem (konkretnie w Świętoszówce) jest wypadek i droga w kierunku Cieszyna zablokowana, tworzą się korki.
Więc piorunem ustawiam trasę szybką na Cieszyn, aby zobaczyć co na to AM.
No i co?
No i szok! AM wyznacza objazd starą drogą na Cieszyn podając komunikat "utrudnienia w ruchu"
Z tego wynika, że przynajmniej na głównych trasach traffic działa, na lokalnych pewnie nie będzie tak wesoło.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 19, 2010, 22:04:52 »
...
Haha, stałe fotoradary oznakowane ...
Szczególnie w dużych miastach oznakowania sobie możesz poszukać  :P
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 19, 2010, 22:12:34 »
Już miałem się nie odzywać w tym wątku ale muszę ....

Dane o korkach są zaledwie gdzieś od wersji o ile pamiętam 6.1 czy 6.2 . Więc rozumiem, że jeden z 5 argumentów nie istniał

Czas dojazdu : no ja akurat stawiam tą sprawę na prawie ostatnim miejscu, ponieważ jak jadę to jadę do aktualnych warunków na drodze i czasem trasa 300 km zajmuje mi 3,5 h a czasem 6 h i uwierzcie mi, że jeszcze w życiu automapa nie była blisko. To co się dzieje dziś na polskich drogach (remonty, wypadki, korki, duży ruch, wysepki, siku, kupa) to z automatu tą opcję dyskwalifikuje bo zazwyczaj średnia prędkość jest sporo niższa niż automapa przewiduje. Tak wiem, można posiedzieć 5 godzin i ustawić profile, trasę itd. ale jak dla mnie siedzieć kilka godzin ustawiając mapę w navi to co najmniej chore, większość userów wkłada telefon w uchwyt wybiera adres i jazda. My tutaj to jest 5 %.

Fotoradary : jak wyżej koledzy komentowali

Aby nie błądzić po mieście  :O No w sumie podstawowa funkcja ciekawe tylko, że gracie hojraków i pewnie dla pewności nie jedziecie za komunikatami tylko po swojemu w następne lewo, prawo (niektórzy)

Argument z myśleniem chyba nagieliście do granic możliwości bo sedno sprawy nie polega na tym, że gość dojechał do lasu ale na tym że kilka kilometrów wcześniej wpuściło go w maliny przez co musiał się wracać kilka kilometrów z powrotem.
Gadka o danych traficowych to chyba lekko przestrzelona jest bo na razie to wielkie dziury są i wielu potwierdziło, że program ni z gruchy przeprowadził ich na około mimo, że nie było takiej potrzeby. Po drugie działa na głównych trasach. W lokalu wątpię, że jest taki skuteczny

Nawiasem mówiąc miałem kilkanaście takich sytuacji w kompletnie obcym miescie, że wywaliło mnie w nieznane i jedynym rozwiązaniem było skasowanie trasy i wpisanie punktu docelowego od nowa - wtedy nagle się okazywało, że cel jest zupełnie gdzie indziej a soft sobie coś ubzdurał. Takie banialuki można gadać jak się chociaż pobieżnie zna trasę, a jak jedziesz z biegu i na ślepo to jesteś skazany na takie byki w działaniu softu i nie raz dobijanie kilometrów. Nie mówię, że zawsze tak jest, ale mimo, że mało kilometrów robię, nie jeżdżę zawodowo to trafiłem % na sporo takich sytuacji. Nie winię do końca systemu nawigacji to tylko urządzenie, ale nie można negować sytuacji, że często w prostych sytuacjach jakimś cudem program się gubi.
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 19, 2010, 22:33:02 »
Niestety ale cos w tym jest co piszesz.