Jak wiemy w AM 6.8 opcja szybkosci wyznaczania trasy, kosztem dokladnosci zniknela. Zawsze ta opcja ustawialem na maksymalnie w lewo (dokladnosc kosztem szybkosci, bo to naprawde pomagalo w routingu). Czy nie odnosicie wrazenia, ze obecnie w AM ta opcja ustawiona jest tak jak dafeaultowo sobie to wymyslil Aqurat, czyli bodajrze dwa klikniecia od lewej strony? Osobiscie nie podoba mi sie, ze pozbawiono mnie mozliwosci decydowania w tym zakresie... Moze jakas ankieta jak z kolorkami LD?

Zauwazylem to ostatnio wracajac z centrum Wroclawia w strone Legnicy. Jechalem w srodku nocy, wiec ruch zerowy, dlatego najszybsza trasa jest kierowanie sie na A4. Tak trase wyznaczala AM 6.7 (wlaczony SR i LD - do testowania, bo trase znam na pamiec). Niestety w AM 6.8 proponuje trasy niedorzeczne :/ Pierwsza trasa centrum Wroclawia - centrum Legnicy - godzina 02:00 wtorek. Druga trasa Wroclaw - celowo troche bardziej na polnoc od centrum, dla przykladu Pomorka 20 - godzina ta sama.
Oczywiscie ktos moze powiedziec, ze to wina SR (bo to jakas bzdura dla tych danych o godzinie 02:00 w nocy i kierowanie lokalnymi drogami), tyle tylko w AM 6.7 nie mialem takich wymyslow (choc w poprzednich wersjach jak najbardziej zdarzaly sie takie kwiatki w nocy) i przynajmniej ta trasa byla w miare sensownie wyznaczana - przez cala A4, bez bocznych drog. Oprocz samych danych SR, zmienil sie wlasnie brak mozliwosci zmiany ustawienia opcji szybkosci wyznaczania trasy. Stad moje podejrzenie...