Vesper mod - Blue Angel

• 46 Odpowiedzi
  • 6678 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Kordus

Odp: Vesper mod - Blue Angel
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 26, 2008, 12:47:00 »
Dawix: dlaczego nie?

1.kombinuje wlasnie z sdio, moze jednak sie uda podlaczyc przynajmniej 2 karty sd, moze sdhc.

2. Xscale sa bardo podobne, jesli maja zgodna architektore to dlaczego by nie wymienic procka.

3. Wieczorem wrzuce zdjecia, ma ktos z was zdjecia rozkreconej klawiatury od wizarda? Czy ma takie samo wejscie jak ta od BA?

4. Czy mozna zmienic nick na forum?

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
  • Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 26, 2008, 13:52:33 »
1.kombinuje wlasnie z sdio, moze jednak sie uda podlaczyc przynajmniej 2 karty sd, moze sdhc.
było już na forum... marny skutek
2. Xscale sa bardo podobne, jesli maja zgodna architektore to dlaczego by nie wymienic procka.
dyby to było tak łatwe to już dawno by były podobne możliwości
3. Wieczorem wrzuce zdjecia, ma ktos z was zdjecia rozkreconej klawiatury od wizarda? Czy ma takie samo wejscie jak ta od BA?
www.wieszkurwazemozesz.boo.pl/wizard.jpg masz zdjęciem złącza klawiatury od wizarda
4. Czy mozna zmienic nick na forum?
możesz ustawić nick w profil, ustawienia dotyczące konta. przynajmniej ja mogłem.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.

*

Offline 12nala34

• 916
  • All I ask is a tall ship and star to steer her by.
    • smartphone HTC
  • Sprzęt: IBM & PalmOne
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 26, 2008, 13:59:54 »
w większej obudowie zawsze się mogą przydać 2 sloty. Miałem przypadek (wtedy jeszcze miałem Wizarda), że potrzebowałem skopiować plik na laptopa. Nie byłem w domu i byłem totalnie nieprzygotowany. Laptop bez IR i bt, jedynie ze slotem SD... Super, ale Wizard ma miniSD... Na szczęście znajomy miał PDA - Asusa (nie pamiętam modelu), który ma slot na 2 karty: SD i miniSD. Plik wrzuciliśmy przez jego sprzęcik na SD i na komputer.... dlatego zawsze teraz noszę przejściówkę SD na USB.... :P

Wiem, że tu nie wystarczy wyciągnąć procesor i wsadzić nowy, ale te Intele mogą być podobne, a i mało kto odważa odlutowywać procesor od PDA... więc stąd brak informacji... Gdyby wystarczyło wgrać dodatek do ROMu, który w cudowny sposób zmieniałby procesor to mieliby to wszyscy, ale nie każdy odważa się rozkręcać swój sprzęt, a jeszcze coś w nim grzebać...

ja tam trzymam kciuki  :proud:

pozdrawiam 12nala34
--
Było: HTC Typhoon | HTC Wizard | Nec MobilePro 900c | HTC Universal | SE P990i | LG KS20 | Samsung GT-i5700
Teraz: IBM T60 | Sony Clie PEG-T425 | Palm m515 | Palm Tungsten T3 | FSC Loox 720 | Motorola Milestone

*

Kordus

« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 26, 2008, 15:19:32 »
zlacze od wizarda jest identyczne, mam nowy projekt modyfikacji.

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 26, 2008, 15:24:43 »
Ciekawe czy po mapowane jest tak samo...
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.

*

Kordus

« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 26, 2008, 15:30:13 »
omfg, na 90% jest identyczne. Zawsze moge wgrac sterownik od wizarda

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 26, 2008, 15:34:18 »
Zawsze moge wgrac sterownik od wizarda
Konkretniej ujmując keybddr.dll, najlepiej wrzucić na kuchenkę moduł.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Kordus

« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 27, 2008, 10:36:37 »
Mam duzy problem. 15 min temu wywalilem sie na rowerze i przejsciawka wyrwala mi gniazdko micro jack. Usunolem resztki plastiku, wiem juz gdzie jest baza i jeden z kanalow. Niestety najpewniej wkladajac wtyczke przerywalo sie jakis uklad, najpewniej dojscie do glosnika i mikrofonu. W stanie obecnym, wszystkie styki sa osobno i wbudowany glosnik nie dziala. Czy warto kupic oryginalna wtyczke micro, czy kombinowac z nietypowym mini\mini + przelacznik?
Napisane: Sierpień 26, 2008, 18:49:55
Czy glosnik podlaczony jest do obu kanalow?
Napisane: Sierpień 26, 2008, 19:20:26
Narazie problem rozwiazany, podlutowalem sie pod sciezki bez gniazdka.

Mam nowy projekt modyfikacji, miło czasem dla odmiany posiedzieć na kompie;] Nie widzę sensu wrzucania zdjęć rozkręconego BA skoro wszystkie są w instrukcji serwisowej. Gdzie dokładnie na płycie głównej znajduje się procek? Ile kosztuje pełna wersja phm, czym podkręcać pod linuxem?

No i dupa:(
Nie mam czasu na modyfikacje, najpewniej jeszcze dzisiaj pomaluje obudowe, wlutuje minijacka i na tym sie skończy.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Intel_XScale  Ta zniewaga krwi wymaga, musimy coś z tym zrobić
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2008, 12:22:52 wysłana przez VesperWar »

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 31, 2008, 14:50:37 »
i pozamiatane. wiedziałem że Ci się znudzi ;p

*

Kordus

« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 01, 2008, 20:02:35 »
a ten znowu to samo. Po prostu nie mam czasu na nic większego, jutro jadę po podkład w sprayu.
Napisane: Sierpień 31, 2008, 22:26:15
BA juz pomalowany, jutro wrzucę zdjęcia

Jeszcze mecze się z przyciskami, zdjęcia są kiepskiej jakości, jutro wrzucę lepsze. 

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2008, 21:55:29 wysłana przez VesperWar »

*

Kordus

« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 02, 2008, 21:23:48 »
mrozo: pod które styki się pod lutowałeś? Mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcia?

Tak więc zgodnie z zapowiedzią mam nowy projekt modyfikacji.

1.Wiem że będzie z tym dużo roboty, ale postanowiłem przetopić aluminium(mam z 5kg czystego aluminium) w formach ceramicznych na bazie krzemianu etylu. Zamierzam w ten sposób wykonać przód i tył obudowy.
2.Środkową część obudowy, tą na której jest klawiatura, zamierzam usunąć i wstawić na jej miejsce blachę aluminiową.
3.Głośnik wymienię na coś głośniejszego, na dniach kupię słuchawkę BT i nie będzie mi już potrzebny do rozmów.
4.Gdzie dokładnie na płycie głównej znajduje się procesor, pod którą blaszką? Jutro powinienem dorwać kabel usb i wgram inny rom + phm.

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 08, 2008, 12:35:37 »
I po wszystkiemu :P Za ambitne aby wykonac :]

« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 08, 2008, 12:50:18 »
Smiesznie sie to czytalo, nie zebym krytykowal kreatywnosc, ale to pachnie jakims ADHD ;]

*

Offline alien2

• 265
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 08, 2008, 17:14:50 »
Niestety ale to było wiadome od początku, że to się tak skończy. Większość planów była na zasadzie marzeń i rozmyślań niż sensownie zaplanowana. Połowa rzeczy jest nie wykonalna bez solidnej wiedzy i warsztatu. Nie chcę Cię krytykować ale porywałeś się z motyką na słońce.

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 08, 2008, 20:53:02 »
Ja to dawno wiedziałem  :-|
Ale cóż, kiedyś mi wpadnie podobny pomysł tylko nadal projektuje

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #45 dnia: Listopad 08, 2008, 20:56:47 »
chciał, nie wyszło - zdarza się
zakończcie już to wypominanie

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #46 dnia: Listopad 09, 2008, 01:09:29 »
haha, kolejny "wielki projekt" zakończony "nie chce mi się"  :mrgreen: :mrgreen: