No to nie zbyt ciekawie, zrobili Cię w balona. Musisz ich wymęczyć...
A pewnie,że im nie popuszczę.
Chciałem min. 470 linii-dostałem 420.
Chciałem podczerwieni i ciemnej kopułki,żeby nie było tak jej widać-dostałem taki reflektor z tyloma diodami,że każdy durny zobaczy kamerę i ją rozpierniczy (a mi chodziło,żeby się w oczy nie rzucała)
Najpierw myślałem,że kopułkę przysyłają osobno,ale teraz widzę,że dostałem bez.
Różnicy nie otrzymałem. Mam konto w PKO BP-internetowe i w historii rachunku nie widzę żadnej wpłaty.
Czekam do wtorku,potem przenoszę swoje uwagi do HydeParku,żeby ostrzec innych klubowiczów. Maila im właśnie w tej sprawie wysłałem. Możliwe,że to pomyłka,przez święta albo co. Z drugiej strony-kto daje taki sprzęt w prezencie.
Najgorsze,że nigdy nie miałem problemów z zakupami w necie,a tym razem zrobiłem ten zakup w imieniu ojca po to,żeby mu pokazać,że to dobra forma. Oczywiście pieniądze za zakup też nie były moje. On nawet nie wie,że nie dostał tej kamery jaką zamawiał. Bo nie pamieta wyglądu,a ja mu nie powiedziałem,bo chcę załatwić sprawę sam. Bo on zawsze mówił,że nie ma jak samemu iść do sklepu,a teraz wyjdę na idiotę,bo ma rację.
A zapłaciłem im już i otrzymali przelew 28 listopada-właśnie sprawdziłem i pisze tam o zakup jakiego sprzętu chodziło.
Sprawdziłem głębiej.Obie maja podobne nazwy-przy czym w nazwie są napisane dużymi literami przez co literka "i" wyglada jak jedynka. Mogli pomylić cyfry. Ale w zamówieniu jak byk stoi TCD , anie C - ileś tam "L". Stawiałbym na celową zagrywkę. Bo najpierw stwierdzili,że ona jest na cle. Potem,że jej nie ma i że jest niedostępna. Potem,po konsultacjach z kolegami,że jednak znowu jest. Liter czytać nie umieją?? A mam jeszcze ich zwrotnego maila gdzie wyraźnie pisze oprócz standartowych podziękowań,co zamawiałem. I konsultant też do mnie dzwonił,żeby potwierdzić zamówienie. Mówiłem-mają bajzel,jak cholera. Zezłościłem się.