Znow cos zgubilem :-(

• 4 Odpowiedzi
  • 1281 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline galtom

• 39
Znow cos zgubilem :-(
« dnia: Październik 06, 2009, 22:02:39 »
Witam,

Nie wiem czy ta opcja tak dziala (u mnie dzialala) w ROMIE Xperii czy standard dla wszystkich stad moj watek tutaj.
Otoz.. tam gdzie na ekranie pojawia sie "X" oraz OK jeszcze wczoraj pojawialo sie jakby dodatkoew menu ktore wyswietlalo aktualnie wlaczone programy, czerwonym "X" mozna je bylo wylaczyc... juz tego nie ma :-(

Nie mam pojecia dlaczego (zniknelo chyba po zainstalowaniu s2u2 - ktorego juz nie mam....) oraz gdzie jest i jak ta fuunkcje przywrocic....

Przy okazji... gdzie jest reset w X1???
Pozdrawiam Wszystkich,
Galtom
Twoje IP to Twoje ID

Odp: Znow cos zgubilem :-(
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2009, 02:11:13 »
Oj mieszasz Kolego, mieszasz...

To dodatkowe menu pojawia się (powinno pojawiać się) standardowo tylko na ekranie Today. Przynajmniej u mnie tak jest.
Chyba, że masz zainstalowany jakiś specjalny program albo nakładkę. Np. w SPB Pocket Plus jest opcja rozszerzonego menu zamykania programów (jej włączenie powoduje pojawienie się tego menu po przytrzymaniu "X" w górnym rogu).

Przy okazji... soft reset czy hard reset?
http://www.xperiax1.net/forum/xperia-x1/546-tutorial-soft-hard-resets.html
(drugi link w google po wpisaniu "xperia reset" :P)
Swoją drogą to dziwne, że informacji o soft resecie nie ma w instrukcji obsługi...
A przy okazji, tu jest rozszerzona instrukcja obsługi online: http://www.sonyericsson.com/cws/support/phones/detailed/webguide/x1?lc=pl&cc=pl
Może się przyda...

*

Offline galtom

• 39
kolejne problemy :-)
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2009, 07:27:41 »
Wlasnie dlatego, ze (jak sadze) nie mam zadnych nakladek nie bardzo wiem co sie stalo....

Soft ktory instalowalem:
Live Mesh
My Phone
Windows Live
Torch
TCM - cos tam player - odinstalowany
S2U2 - odinstalowany (powod za chwile)
panel facebooka
no data
skyfire
automapa
fingerkeyboard
pocket rar
i xnwiev

To to co sam instalowalem - reszta standardowa

Druga sprawa... po podpieciu do kompa przez USB w trybie SYNC - co chwile wywala blad "device.exe" z opcja wyslania raportu (myslalem, ze to przez s2u2, bo wczesniej tego nie bylo - odinstalowalem a telefon dalej sie wywala... co smiesniejsze choc na ekranie jest blad mozna synchronizowac, itd...)

Trzecia sprawa - wlaczone BT, urzadzenia sparowane, itd... usiluje wyslac kontakt z nokii (6300) bez powodzenia - format kontsktu zly czy jak sie ma WM to jak w iphonie... korzystanie z BT jest ograniczone? Ze sluchawka BT nokii tez jest niby sparowane (choc nie poprosil o kod) ale mimo iz na sluchawce lapka juz miga w trybie sparowanym to gadac sie przez nia nie da :-(

Pozdrawiam i dziekuje za pomoc,
Galtom
Pozdrawiam Wszystkich,
Galtom
Twoje IP to Twoje ID

*

Offline radzix27

• **
  • 246
  • Sprzęt: Sony Ericsson XPERIA™ X1i
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 07, 2009, 11:45:57 »
Sprawdź czy masz włączoną opcję pokazywania menadżera zadań: Start -> Ustawienia -> System -> Menadżer zadań -> "Zakładka" Przycisk -> "Włącz skrócone menu na ekranie Dzisiaj"

Soft reset robisz wciskając ten przycisk rysikiem (najpierw musisz zdjąć klapkę baterii i wyjąć rysik):

> ROM: SGXU Infinite
> RadioROM: 1.14.25.55

*

Offline galtom

• 39
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 07, 2009, 11:49:08 »
Sprawdź czy masz włączoną opcję pokazywania menadżera zadań: Start -> Ustawienia -> System -> Menadżer zadań -> "Zakładka" Przycisk -> "Włącz skrócone menu na ekranie Dzisiaj"

OOOOO!!!!! :-) To wlasnie to mi zniknelo :-)

Dzieki bardzo.
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2009, 20:23:31 wysłana przez galtom »
Pozdrawiam Wszystkich,
Galtom
Twoje IP to Twoje ID