Witam,
to mój pierwszy post na forum, od dwóch dni jestem posiadaczem Xperii X1, wydawało mi się że już widziałem taki wątek na tym forum ale nie mogę niestety znaleźć, więc zapytam być może jeszcze raz, problem dotyczy standardowego zestawu słuchawkowego, który niestety nie jest do końca handsfree, otóż słuchawki działają rewelacyjnie lecz mikrofon zamiast tego od słuchawek działa w telefonie co skutkuje tym że aby mnie mój rozmówca słyszał telefon muszę wyjąc z kieszeni i trzymać tak aby mikrofon wyłapywał mój głos. Tak się dzieje również na zestawie dołączonym przez BT, sprawdziłem też słuchawki ten sam model ale od innego telefonu. Cały czas ta sama sytuacja. Zakładam, że moja niewiedza na temat logiki/ergonomii xperii jest spora więc muszę prosić doświadczonych kolegów o pomoc być może w bardzo prozaicznej sprawie dla większości z was, niemniej jednak dla mnie przy moim poziomie wiedzy na temat Xprerii jest to problem, tym większy że przesiadłem się z E65 a jak zauważyłem xperia to zupełnie coś innego niż to co znałem i używałem dotychczas. Dziękuje i pozdrawiam