Zamiana języka niemieckiego na polski

• 3 Odpowiedzi
  • 828 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zamiana języka niemieckiego na polski
« dnia: Kwiecień 09, 2009, 07:56:15 »
Cześć,

Wczoraj stałem sie posiadaczem Xperii (sprzęt nieziemski), jednak jest ona z niemieckiej sieci o2, oryginalnie bez sim locka z językiem oczywiście niemieckim.

Planuję zmianę na jeżyk polski i tu moje pytanie czy według tej instrukcji:

1. zasysasz: http://rapidshare.com/files/204783967/APP_SW_X1i_GENERIC_PL_KOVS_R2AA011.exe
2. kilkasz na zassanym pliku - zapyta gdzie wypakować, wypakowanemu zmieniasz nazwę na Kovsimg.nbh ważne abyś w eksploratorze windows miała zaznaczone pokazywanie rozszerzeń plików - cała nazwa pliku to Kovsimg.nbh BEZ KOŃCÓWEK .exe czy .image
3. po zmianie nazwy wrzucasz na kartę pamięci
4. wyłączasz telefon, wyjmujesz baterię, wkładasz baterię
5. naciskasz ściszanie głośności i jednocześnie power - nie zwalniasz przycisków aż wyświetlą się kolorowe pasy
6. rom załaduje się sam, telefon pomyśli i zacznie update
7. po jakichś 7 minutach pasek dojdzie do 100%, komunikat że ok
8. wyjmujesz baterię, wkładasz baterię
9. naciskasz power, telefon pomyśli i zacznie ładować kustomizację co trochę potrwa - paski postępu instalacji etc
10. w pewnym momencie powita Cię ekran powitalny i procedura dostosowania ekranu etc.

podanej na tym forum, dam rade to zrobić? Pytam bo znalazłem na innym forum informacje, że nie można zmienić (przynajmniej w podany sposób powyżej) oryginalnego romu na ten polski, czy to prawda?

Jeśli tak to w jaki sposób mogę to zrobić?

Przy okazji drugie moje pytanie, jak potrząsam xperią to słyszę jakby coś latał w środku, czy też tak macie? Myślę, że mógł się jakiś kawałek plastiku ułamać i lata w środku... Można by to było zareklamować w polskim oddziale sony, bo do niemiec raczej z tym nie pojadę :)?

Dzieki wielkie za odpowiedzi i pomoc.

Pozdrawiam

edit:

w danych systemowych mam takie dane:

softwareversion: R1AA017
benutzeversion: R11A
benutzevariante: generic_DE
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2009, 08:08:08 wysłana przez tomek4985 »

Odp: Zamiana języka niemieckiego na polski
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 09, 2009, 10:15:44 »
Mam jeszcze jedno pytanie, może głupie, ale jak sformatować kartę pamięci w xperi? Nie mogę takiej opcji, znaleźć, przeszkoda jest język niemiecki, moglibyście napisać mi krok po kroku jak to zrobić?

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 09, 2009, 13:06:26 »
Mozesz zmienic jezyk wg powyzszej instrukcji bez problemow. Co do formatowania karty pamieci to jesli jest ona w innym formacie danych niz obslugiwane FAT'y to system to rozpozna i automatycznie zaproponuje formatowanie. Jesli natomiast jest sformatowana poprawnie a Ty chcesz tylko wyszyscic z niej dane to nie zrobisz formatowania na Xperii bez dodatkowej aplikacji, wiec latwiej po prostu wszystko usunac.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 09, 2009, 15:06:55 »
Wielkie dzięki :)