xperia w Orange

• 11 Odpowiedzi
  • 3248 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

xperia w Orange
« dnia: Luty 11, 2009, 21:57:05 »
witam,
od początku lutego xperia jest dostępna w Orange PL. Czy wie ktoś w jakim stanie sprzedają te słuchawki? Jaki mają rom, czy mają simlock i jakieś orangowe nakładki? Na stronach piszą jedynie,że mają soft angielski.

*

Offline lukasha

• *
  • 87
  • Sprzęt: Xperia X1
Odp: xperia w Orange
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2009, 11:22:16 »
Mają Generic UK, sprzedawane są bez simlocka.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2009, 19:34:11 »
Informuję, że stałem się posiadaczem SE Xperia X1! :D
Telefon kupiony w Orange. W zestawie dostałem Automapę XL i kartę mSD 8 GB.
Rom rzeczywiście nie jest najnowszy - 1.02.931.3 29/08/2008.
Na razie uczę się wszystkiego od nowa i z pierwszych doświadczeń jestem rozczarowany panelami - w zasadzie nie ma obsługi funkcji telefonu. Moje dotychczasowe doświadczenia z PDA to Dell X51v i myślałem, że tutaj obsługa telefonu będzie wygodna - "z palca".
Chciałem ściągnąć ze stron SE SPB Mobille Shell dla Xperii, które są podobno lepsze od paneli, ale wyskakuje błąd i podaje, że nie ma pliku źródłowego. Czy może ktoś podać inny link do tego pliku?
A może jakieś inne rozwiązania, które pozwolą na łatwe (palcem) wyszukiwanie kontaktów, odbieranie telefonów, zarządzanie sygnałami (profile dzwonków), tak jak w normalnym telefonie.

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2009, 20:18:20 »
A może jakieś inne rozwiązania, które pozwolą na łatwe (palcem) wyszukiwanie kontaktów, odbieranie telefonów, zarządzanie sygnałami (profile dzwonków), tak jak w normalnym telefonie.

Nie rozumiem jakie funkcje telefonu chciales miec w panelach?? Bez sensu. Kontakty wyszukuje sie najszybciej i najlatwiej z ekranowej klawiatury numerycznej ktora masz widoczna zawsze zaraz po wcisnieciu zielonej sluchawki (tak jest w kazdym pda z telefonem z windows mobile). Odbieranie telefonow? Tutaj to juz zupelnie nie rozumiem jakie trudnosci i co moglyby miec panele do tego  :worried: Zarzadzanie sygnalami jest dostepne po wejsciu w settings/sounds&notifications i tez jest to latwo dostepne i jak na dloni. Jesli potrzebujesz rozne profile dzwiekowe to musizs zaopatrzyc sie w program spelniajacy taka funkcje, osobiscie nigdy mi to nie bylo potrzebne w WM poniewaz wszystko jest latwo i szybko dostepne bez profili.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 13, 2009, 21:01:58 »
Odbieranie telefonów? Tutaj to juz zupełnie nie rozumiem jakie trudności i co moglyby miec panele do tego  :worried: Zarzadzanie sygnalami jest dostepne po wejsciu w settings/sounds&notifications i tez jest to latwo dostepne i jak na dloni.
No właśnie, aby wybrać nr z książki muszę wyciągnąć rysik, bo kontakty są tak małe, że nie da rady ich wybrać palcem. Jeśli chodzi o profile dzwonków, to możliwość wybrania różnych profili (różnych poziomów głośności, z wibracją lub bez jest dla mnie przydatne.
Ponowie pytanie, czy może ktoś podesłać plik lub link do SPB mobi shell? Program jest darmowy dla użytkowników xperi, a tę wersję mam na myśli.

*

Offline lukasha

• *
  • 87
  • Sprzęt: Xperia X1
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 14, 2009, 00:38:23 »
napisz mi gdzie byla schowana karta pamieci - dzis bylem w Orange, przeszukalem cale pudelko i nie znalazlem

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 14, 2009, 07:50:17 »
Lukasha:
Karta była w telefonie, dlatego piszą, że to jest Xperia 8 GB ;-)
ZXC:
dzięki za link, ale to właśnie z niego nie udaje mi się pobrać pliku :-( Próbowałem też bezpośrednio telefonem i... nic. Nawet się zarejestrowałem na stronach SE, bo sądziłem, że to może w tym tkwi problem. Ale nie. Najpierw długo długo trwa wczytywanie, a potem otrzymuję komunikaty, że nie można odnaleźć pliku źródłowego. Tylko ja tak mam??
Czy może ktoś podesłać go na priv?

*

Offline zxc

• *
  • 65
  • Sprzęt: XperiaX1
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 14, 2009, 16:53:37 »

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 15, 2009, 13:22:04 »
Wielkie dzięki!!  :ok:  :D

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 15, 2009, 16:34:51 »
No właśnie, aby wybrać nr z książki muszę wyciągnąć rysik, bo kontakty są tak małe, że nie da rady ich wybrać palcem.

Ale przeciez Ci napisalem jak najlatwiej i najszybciej wybrac kontakt. Nie trzeba uruchamiac programu Kontakty, wystarczy wcisniecie zielonej sluchawki aby pojawila sie klawiatura numeryczna ktora sluzy do wyboru nr telefonu osoby do ktorej chcemy dzwonic. Wciskajac odpowiednie cyfry ktore zawieraja tez litery wybierasz kontakt (program telefoniczny jest zsynchronizowany z ksiazka telefoniczna). Nic prostszego i szybszego na pewno nie ma. Oczywiscie robi sie to palcem a nie rysikiem ktory jest tu absolutnie zbedny!
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2009, 16:37:40 wysłana przez ell »

*

Offline cudak

• *
  • 88
    • http://www.techno.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 15, 2009, 21:03:50 »
:)