utratę gwarancji może spowodować wgranie nieautoryzowanego oprogramowania.... a czy oryginalny ""polski" ROM wydany przez SE jest nieautoryzowanym oprogramowaniem???
... jeśli nabyłem telefon z oficjalnej dystrybucji w Polsce a będzie do niego dostępna wersja oprogramowania PL powinni mi to wgrać oficjalnie w serwisie SE... może za niewielka oplata...(możliwości techniczne przecież są). ..
...ale samodzielne uaktualnienie do oficjalnej wersji nie powinno ponosić utraty gwarancji!!!!!...
(ja na miejscu SE jesli kozystam z polskiej wersji oprogramowania do aktualizacji ....dalbym opcje mozliwosci wyboru jezyka ang/pol (po przygotowaniu polskiego romu))
mi angielski nie przeszkadza wiec nie będę zmieniał naPl (pewnie nie dopracuja tak wersji Pl jak UK)
jeśli się mylę niech ktoś bardziej biegły w prawie mnie poprawi....
Jeżeli użyjesz narzędzia SEUS do wgrania software to nie wgra się język polski tylko ta costomizacja, którą miałeś (czyli UK) tylko w nowszej wersji. Lokalne serwisy do flashowania używają narzędzie Emma, które nie daje mi możliwości zmiany costomizacji (więc zmiana nawet odpłatna w lokalnych serwisach odpada). Można zmienić w sposób nieoficjalny - a wszelkie ingerencje w oprogramowanie narzędziami nieautoryzowanymi przez SE powoduje utratę gwarancji (pod warunkiem wykrycia ingerencji). Co do zmiany w serwisach centralnych - to tam jest zmiana costomizacji możliwa... Jednakże podobno problem stanowią nie warunki techniczne lecz licencja na Windowsa.
Całkiem oficjalnie w erze powiedzieli mi że kiedy bdzie nowy polski rom spokojnie go wgrają, równie oficjalnie - mam maila do dziś, SE napisał mi że w q1 planowany jest rom polski i zupełnie spokojnie mogę go wgrać bez utraty gwarancji. Wię w SE chyba sami nie wiedzą co mają i kiedy to wyjdzie 
Co do Ery - otrzymali oficjalny komunikat o tym, że zmiana języka nie będzie możliwa. Komunikat ten widoczny jest gdy klikną opis telefonu (dotyczy to na pewno Salonów Firmowych, nie wiem jak sprawa ma się z POSami). Więc jeżeli napisali, że zmienią to może jakimiś własnymi kanałami czyli powodując utratę gwarancji.
PS. czy Tobie to powiedział ktoś z Salonu Firmowego, czy z POS, a może Autoryzowany Doradca Biznesowy?