Wygaszanie ekranu.

• 2 Odpowiedzi
  • 1124 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wygaszanie ekranu.
« dnia: Luty 15, 2010, 11:17:56 »
Szukalem czegos na ten temat, ale jakos kiepsko.
Mam X1 Z win 6,5 Valirie Romik.
I teraz jak nie uzywam telefonu to wygasza mi sie ekran tak ze nawet nie wiem ktora jest godzina.
Zadne przyciski na telefonie nie dzialaja, dopiero rozszuniecie powoduje podswietlenie lub wlaczenie wyswietlacza.
Czy mozna to jakos zmienic ?tak zeby caly czas byl podswietlony ?(jak wtedy z wydajnoscia baterii ??).
Druga rzecz czy da sie do zmienic zeby nie tylko na rozsuniecie dzialalo podswietlenie/wlaczenie ekranu ale i np na jakis przycisk na dole na panelu ?
Bylbym wdzieczny za podpowiedz. Dopiero co sie oswajam z X1. :)

*

Offline radzix27

• **
  • 246
  • Sprzęt: Sony Ericsson XPERIA™ X1i
Odp: Wygaszanie ekranu.
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 15, 2010, 11:55:34 »
Start->Settings->System->Power->Advanced  tutaj ustawiasz po ilu sekundach ma się wygasić wyświetlacz i po ilu całkiem wyłączyć. Po naciśnięciu przycisku włącznika wyświetlacz też się zapala i po ponownym wciśnięciu gaśnie ;)
Jeśli wyświetlacz będzie cały czas się świecił to bateria padnie Ci po kilku godzinach.

> ROM: SGXU Infinite
> RadioROM: 1.14.25.55

Odp: Wygaszanie ekranu.
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 27, 2010, 17:01:50 »
Wiem ze w niektorych Romach istniała metoda aby kazdy guzik podswietlał ekran nie tylko włącznik pytanie do forumowiczów. Zamiast tej opcji gdzie w rejestrze zmienic wpis aby działał każdy a nie tylko włącznik?

Po??czone: Kwiecień 28, 2010, 23:44:32
Wchodzisz do Start>Settings>System>Key Lock> I tu zaznaczasz Wake up the device by pressing any button :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 23:44:32 wysłana przez damianzet »