WM 6.1 vs 6.5

• 8 Odpowiedzi
  • 4270 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WM 6.1 vs 6.5
« dnia: Kwiecień 17, 2010, 12:23:21 »
Korzyści z przejścia na 6.5 są jakieś zauważalne? Chodzi mi o zwykłego 6.5 (nie super ubogi i nie wypasiony na max) Bateria trzyma dłużej/krócej? System działa wolniej/szybciej?

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
Odp: WM 6.1 vs 6.5
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 05, 2010, 15:27:04 »
Trzeba samemu spróbować, subiektywnie jest lepiej. Przede wszystkim system stał się "palco przyjazny". Może trzyma i dłużej ale sam nie wiem czy to faktycznie ma miejsce, poza tym używam dość ubogiego romu - zależy mi na szybkości.

*

Offline xander

• 21
  • Sprzęt: SE X1
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 23, 2010, 15:15:37 »
Trzeba samemu spróbować, subiektywnie jest lepiej. Przede wszystkim system stał się "palco przyjazny". Może trzyma i dłużej ale sam nie wiem czy to faktycznie ma miejsce, poza tym używam dość ubogiego romu - zależy mi na szybkości.

Jakiego romu używasz?

x.

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 31, 2010, 10:35:07 »
X1.5 http://www.xperia-unoff.com/

Szybki, bez zbędnych programów.

*

Offline radzix27

• **
  • 246
  • Sprzęt: Sony Ericsson XPERIA™ X1i
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 31, 2010, 15:25:28 »
Ja za każdym razem jak sprawdzam jakiś rom z WM6.5 to po kilku godzinach, a nieraz po kilkunastu minutach wracam z powrotem do WM6.1 r3aa010 UK. Używam telefonu z SPB Mobile Shell 3.5.4, w WM6.5 strasznie zamula po przejściu w tryb landscape, gdy wchodzimy do skrzynki sms i chcemy napisać wiadomość, to litery pojawiają się po ok 1 sekundzie od naciśnięcia przycisku na klawiaturze...jak napiszemy całe zdanie to musimy poczekać sobie jeszcze kilkanaście sekund zanim tekst się wpisze...strasznie mnie to denerwowało. W WM6.1 z podstawowym romem nie ma czegoś takiego jak czekanie na literki, od razu się wprowadzają, nic nie zamula. Osobiście nie widziałem jeszcze szybszego i bardziej stabilnego romu od R3AA010 UK ;) Polecam o każdemu

> ROM: SGXU Infinite
> RadioROM: 1.14.25.55

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 02, 2010, 04:39:33 »
Ja za każdym razem jak sprawdzam jakiś rom z WM6.5 to po kilku godzinach, a nieraz po kilkunastu minutach wracam z powrotem do WM6.1 r3aa010 UK.

LOL, mam dokładnie tak samo tyle, że ja wracam do R2AA008UK bo akurat taki mam backup :-) Testowałem już multum różnych 6.5 i wszystkie są po prostu wolne w porównaniu do 6.1. Nie wszystkie mają to opóźnienie w smsach ale i tak są wolne. Teraz w weekend się zawziąłem i całą noc z piątku na sobote a i jeszcze w sobotę po południu robiłem kolejne testy z różnymi 6.5 (głównie Christian'a), w końcu zostałem z Christian 419 Clean ale dziś już tęskniłem za 6.1 i zaraz zamierzam flashowac. Zastanawiam się tylko czy wracać do R2A i starego backapu czy wgrać jakiś nowszy czysty 6.1 ale to już mniej istotne. W każdym razie mimo szczerych chęci i paru fajnych ciekawostek w 6.5 (np. grupowanie maili) dla mnie wygrywa nadal 6.1.
Swoją drogą radzix dobrze, że to napisałeś bo mogę teraz ze spokojem wrócić do 6.1 zamiast tłumaczyć sobie że coś ze mną jest nie tak skoro nie chcę 6.5 ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2010, 04:45:05 wysłana przez ell »

*

Offline radzix27

• **
  • 246
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 02, 2010, 10:48:20 »
WM6.1 działa na Xperii bardzo dobrze, teraz mam wgrany rom X1.5 i działa bardzo dobrze, wiadomo, ze nie tak szybko jak R3A, ale daje radę ;) Zobaczę jak będzie z wytrzymałością baterii, ale jakby co to mam już backup R3A naszykowany więc pół godzinki i mam stary rom w razie potrzeby :P

*

Offline xander

• 21
  • Sprzęt: SE X1
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 06, 2010, 09:56:30 »
Ja za każdym razem jak sprawdzam jakiś rom z WM6.5 to po kilku godzinach, a nieraz po kilkunastu minutach wracam z powrotem do WM6.1 r3aa010 UK.

LOL, mam dokładnie tak samo tyle, że ja wracam do R2AA008UK bo akurat taki mam backup :-) Testowałem już multum różnych 6.5 i wszystkie są po prostu wolne w porównaniu do 6.1. Nie wszystkie mają to opóźnienie w smsach ale i tak są wolne. Teraz w weekend się zawziąłem i całą noc z piątku na sobote a i jeszcze w sobotę po południu robiłem kolejne testy z różnymi 6.5 (głównie Christian'a), w końcu zostałem z Christian 419 Clean ale dziś już tęskniłem za 6.1 i zaraz zamierzam flashowac. Zastanawiam się tylko czy wracać do R2A i starego backapu czy wgrać jakiś nowszy czysty 6.1 ale to już mniej istotne. W każdym razie mimo szczerych chęci i paru fajnych ciekawostek w 6.5 (np. grupowanie maili) dla mnie wygrywa nadal 6.1.
Swoją drogą radzix dobrze, że to napisałeś bo mogę teraz ze spokojem wrócić do 6.1 zamiast tłumaczyć sobie że coś ze mną jest nie tak skoro nie chcę 6.5 ;)

Ja właśnie zrezygnowałem całkowicie z 6.5, który jest za wolny dla mnie i dużo mniej stabilny niż 6.1. Teraz testuję 6.1 plus różne wydania manili i muszę powiedzieć, że dobre wrażenie robi touch x 10.9.1. Jeśli on mnie znudzi, to sprawdzę Evilash_Leo_Echo. Oczywiście oparte na 6.1.

xander

*

Offline radzix27

• **
  • 246
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 06, 2010, 11:29:32 »
Jeśli chodzi o opóźnienie w sms'ach to jednym z powodów (u mnie) był program VistaHide Battery Gauge (jakoś tak się to pisze) taki paseczek u góry ekranu, który pokazuje stan baterii ;) Zamiast tego zainstalowałem BattClock2.1.2 i jest tak jak zaraz po wgraniu romu :) czyli szybko ;) Szkoda, że nie ma zliczania znaków w smsach (jeśli jest włączone to klawiatura sprzętowa bardzo wolno wprowadza litery do smsa)
Bateria jak na razie daje radę, co prawda nie używam telefonu prawie wcale, ale dziś o 9:30 minęło 2 dni od odłączenia ładowarki i jeszcze pozostało 55% baterii ;) Tak więc chyba już zostaję przy romach od 'spikegotti'. Teraz testuję X1.5, ale prawdopodobnie przełączę się na Infinite, bo ponoć dłużej trzyma bateria i jest normalny dialer z X1 ;)