Witam.
Moze dla wielu z Was mój post wyda sie dziwny, smieszny, czy oczywisty ale jestesm nowym użytkowniekiem "telefonu" w takim ystemie i wszystko jest dla mnie nowe. Nie jestesm tez informatykiem czy fanem tego typu rozwiazań porzebuje jedynie dostępu do maila, kalendarza czasami do netu czyli do ogólnie pojmowanych tematów biznesowych.
Mam xperie z ery z systemem MW 6,1 prof era sprzedaje to w wersji angielskiej. Czy istnieje możliwość zainstaowania polskiego menu?
Jesli takie w tej chwili nie jest dostępne czy w chwili jego dostępności będzie tak możliwość?
jakby ktoś sie zlitował i łopatologicznie krok po kroku wytłumaczył mi jak zainstalować T9 oraz wpistwanie polskich znaków.
Liczę na wyrozumiałość i cierpliwość z Waszej strony bo sam nie ma o tym zielonego pojęcia i nie chce niczego zepsuć.
z góry dziakuje i pozdrawam.
Uuu, witamy w klubie

I jednocześnie najszczersze wyrazy współczucia

Też jestem świeżym użytkownikiem urządzenia z WM i już zdążyłem się zorientować, że Windows Mobile jest nieodrodnym dzieckiem Microsoftu. Korzystanie z niego jest jak jazda kolejką górską: zapewnia dużo rozrywki i podniesiony poziom adrenaliny, a czasami chce się rzygać.
Ale do konkretów: wpisywanie polskich znaków z klawiatury sprzętowej jest dziecinnie łatwe (klawisz [àü]), o ile nie używa się ś i ń. Jeżeli komu
ś brak tych literek chmurzy skro
ń 
, może przystosować ww. klawisz do swoich potrzeb korzystając z porad zawartych na
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=116933.0 W odpowiedzi #12 jest już gotowy plik, który trzeba skopiować do folderu Windows i gotowe!
Prostej metody instalacji polskiego T9 chyba jeszcze nie ma, ale przy korzystaniu z pełnej klawiatury QWERTY nie jest on raczej potrzebny.
Na polski ROM do Xperii trzeba będzie jeszcze trochę poczekać, chyba że... Może znajdzie się jakiś sponsor, który sprezentuje X1 naszemu adminowi? Wtedy moglibyśmy mieć nadzieję, że w krótkim czasie będziemy cieszyć się świetnym polskim ROMem, jak ci szczęściarze z Diamondem i Touch Pro!
A moja Xperia wraca do sklepu (po długiej walce wreszcie uznali reklamację). Mam nadzieję, że niedługo dostanę nową i wreszcie będę mógł się nią zająć, jak trzeba...