WM 6,1 prof xperia po polsku...?

• 6 Odpowiedzi
  • 2265 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WM 6,1 prof xperia po polsku...?
« dnia: Grudzień 02, 2008, 21:12:25 »
Witam.
Moze dla wielu z Was mój post wyda sie dziwny, smieszny, czy oczywisty ale jestesm nowym użytkowniekiem "telefonu" w takim ystemie i wszystko jest dla mnie nowe. Nie jestesm tez informatykiem czy fanem tego typu rozwiazań porzebuje jedynie dostępu do maila, kalendarza czasami do netu czyli do ogólnie pojmowanych tematów biznesowych.
Mam xperie z ery z systemem MW 6,1 prof era sprzedaje to w wersji angielskiej. Czy istnieje możliwość zainstaowania polskiego menu?
Jesli takie w tej chwili nie jest dostępne czy w chwili jego dostępności będzie tak możliwość?
jakby ktoś sie zlitował i łopatologicznie krok po kroku wytłumaczył mi jak zainstalować T9 oraz wpistwanie polskich znaków.
Liczę na wyrozumiałość i cierpliwość z Waszej strony bo sam nie ma o tym zielonego pojęcia i nie chce niczego zepsuć.
z góry dziakuje i pozdrawam.

Odp: WM 6,1 prof xperia po polsku...?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2008, 21:17:44 »
Jeśli chodzi o jezyk angielski to narazie nic nie robisz trzeba chwile czekac na ukazanie sie polskiego Roma czyli Windows Mobile 6.1 pl i trzeba bedzie go poprostu zainstalowac  z tego co mi wiadomo juz w styczniu ma sie w erze pokazac Xperia juz z polskim menu nei wiem czy to bedzie tyko nakładka czy Rom ale w kazdym badz razie ma sie pokazac co do klawiatury to nie jest co do konca pewien kilka tematów nizej jest chyba opisane cos własnie o t9 trzeba poszukac

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 02, 2008, 23:32:24 »
Niestety o ile jest to prawdziwa informacja to po ukazaniu się tel. z polskim interfejsem ERA nie da możliwości update'u z eng do pl. Oby to były bajki ale już niejedno widziałem więc...

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 03, 2008, 02:04:22 »
Witam.
Moze dla wielu z Was mój post wyda sie dziwny, smieszny, czy oczywisty ale jestesm nowym użytkowniekiem "telefonu" w takim ystemie i wszystko jest dla mnie nowe. Nie jestesm tez informatykiem czy fanem tego typu rozwiazań porzebuje jedynie dostępu do maila, kalendarza czasami do netu czyli do ogólnie pojmowanych tematów biznesowych.
Mam xperie z ery z systemem MW 6,1 prof era sprzedaje to w wersji angielskiej. Czy istnieje możliwość zainstaowania polskiego menu?
Jesli takie w tej chwili nie jest dostępne czy w chwili jego dostępności będzie tak możliwość?
jakby ktoś sie zlitował i łopatologicznie krok po kroku wytłumaczył mi jak zainstalować T9 oraz wpistwanie polskich znaków.
Liczę na wyrozumiałość i cierpliwość z Waszej strony bo sam nie ma o tym zielonego pojęcia i nie chce niczego zepsuć.
z góry dziakuje i pozdrawam.
Uuu, witamy w klubie :) I jednocześnie najszczersze wyrazy współczucia  :wink:
Też jestem świeżym użytkownikiem urządzenia z WM i już zdążyłem się zorientować, że Windows Mobile jest nieodrodnym dzieckiem Microsoftu. Korzystanie z niego jest jak jazda kolejką górską: zapewnia dużo rozrywki i podniesiony poziom adrenaliny, a czasami chce się rzygać.

Ale do konkretów: wpisywanie polskich znaków z klawiatury sprzętowej jest dziecinnie łatwe (klawisz [àü]), o ile nie używa się ś i ń. Jeżeli komuś brak tych literek chmurzy skroń  :grin:, może przystosować ww. klawisz do swoich potrzeb korzystając z porad zawartych na http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=116933.0 W odpowiedzi #12 jest już gotowy plik, który trzeba skopiować do folderu Windows i gotowe!

Prostej metody instalacji polskiego T9 chyba jeszcze nie ma, ale przy korzystaniu z pełnej klawiatury QWERTY nie jest on raczej potrzebny.

Na polski ROM do Xperii trzeba będzie jeszcze trochę poczekać, chyba że... Może znajdzie się jakiś sponsor, który sprezentuje X1 naszemu adminowi? Wtedy moglibyśmy mieć nadzieję, że w krótkim czasie będziemy cieszyć się świetnym polskim ROMem, jak ci szczęściarze z Diamondem i Touch Pro!

A moja Xperia wraca do sklepu (po długiej walce wreszcie uznali reklamację). Mam nadzieję, że niedługo dostanę nową i wreszcie będę mógł się nią zająć, jak trzeba...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 03, 2008, 08:29:13 »
mozna włączyć  nakladkę Touchflo3d http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=114190.0
i w rejestrze zmienic na jezyk polski moze to trochę w czymś pomoze
http://rapidshare.com/files/163465190/Touch-IT_Blackstone_Manila_HD_FULL.cab
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 04, 2008, 01:11:07 »
Zastanawiam sie jak bardzo trzeba wdrążyć w Roma żeby zacząć go spolszczać na ile zawansowane jest to oprogramowanie czy chodzi o zwykla podmiane Angielskich słowek w co oczywiscie watpie a moze jednak . Moze jest ktos kto cookolwiek wie na temat programowania czy tylko delikatnemu wdrazeniu w rom . Głupie pytanie ale moze wspolnymi silami ?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 04, 2008, 08:14:46 »
na pewno jest do zrobienia
zasada pewnie podobna jak tutaj http://pdaclub.pl/index.php?option=com_files&Itemid=54&cid=94&fid=646&srv=2
na pewno mozna wyciagnać 99% spolszczenia z diamonda
ostatni office6.1 PL widzialem jest dostepny na stronie microsoftu z polskim excelem i wordem tylko zeby go wgrac trzeba miec polski windows
nistety nie wiem co i jak i nie jestem zainteresowany
wole poczekac na orginalny spolszczony rom tylko wtedy dziala wszystko dobrze, no jak ktos ugotuje na jego podstawie jeszcze cos lepszego
Napisane: Grudzień 04, 2008, 08:12:39
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=104924.0
tu jest kuchnia diamonda mozesz sobi posciagac i poczytac i potworzyc nowe romy ale tylko do diamonda moze cos cię oświeci
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB