ustawienie tapety xperia

• 2 Odpowiedzi
  • 3512 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rudko

• 20
  • Sprzęt: htc touch hd
ustawienie tapety xperia
« dnia: Grudzień 15, 2009, 20:33:54 »
witam szukalem juz sporo i niemoge znalezc jak ustawic tapete w xperi czy moglby ktos pomoc?
a drugie mam takie pytanie czy w kazdym panelu moge zmienic tapete?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2009, 21:46:50 wysłana przez rudko »

*

Offline damianpiwowarski

• Ekspert Android
  • 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
  • Sprzęt: iPhone 5
Odp: ustawienie tapety xperia
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2009, 00:49:16 »
Znajdź jakiś obrazek > menu > ustaw jako .... > tapetę albo coś w tym stulu.
Ewentualnie użyj explorera plików > więcej i tam na 100% będzie ustaw jako tapetę.

Co do panelów - nie da się.

Odp: ustawienie tapety xperia
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 24, 2009, 00:48:05 »
Witam, od niedawna jestem posiadaczem Xperii i to mój pierwszy post, ale mogę pomóc.
Otóż da się zmienić tapetę w panelu "sony ericsson", tylko nie jest to tak proste jak w głównym panelu.
Trzeba zgrać daną tapetę do katalogu: Program files/Panels/SonyEricssonPanel/Images. Są tam tapety różnych kolorów ponumerowane od 0 do 10. Każdy numer ma dwa oznaczenia 'v' i 'h'. 'v' to jest tapeta pionowa, 'h' pozioma pokazująca się po rozsunięciu klawiatury.
Trzeba zmienić nazwę tapety którą chcemy ustawić.
Np. żeby ustawić nową tapetę dla koloru "Xperia" naszą tapetę nazywamy "10v" i podmieniamy z już istniejącą. Tą samą tapetę zgrałem jeszcze raz, nazwałem "10h" i odwróciłem o 270 stopni. Na koniec żeby tapeta się zmieniła trzeba zmienić w opcjach panelu kolor na jakikolwiek inny niż Xperia i z powrotem na Xperia. Wtedy się załaduje nowa tapeta.
Piszcie jeśli mój opis jest nie jasny to będę się starał to jeszcze raz wytłumaczyć.