Touch-IT v4.0 Touchflo 3d PL działa tryb poziomy!!!

• 83 Odpowiedzi
  • 12345 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline donadriano

• 25
  • Sprzęt: HTC UNIVERSAL, MDA COMPACT, PSP 3.52-M33 (fat) SGHi900 (8GB) OMNIA
Touch-IT v4.0 Touchflo 3d PL działa tryb poziomy!!!
« dnia: Luty 26, 2009, 07:06:19 »
Witam wszystkich ostatnio na XDA Developers pojawił się nowy rom wykorzystujący touchflo 3d wyciągnięte z HTC Touch Pro 2.
 Wszystko pięknie działa  w trybie portrait jak i landscape!!! Dodano również nową zakładkę, kalendarz. Dodatkowo powiem tylko że rom jest najlepszym jakim do tej pory miałem. Jest bardzo szybki i stabilny i ma wgrane nowe sterowniki 3d, mp4 itp.
A jeżeli chcemy touchflo po Polsku musimy tylko zmodyfikowac jedną wartośc dowolnym edytorem rejestru.

a. HKEY_CURRENT_USER\MUI\CurLang       
b. w trybie hex (konieczie) zmieniamy wartość na 415
c. soft reset

Dzięki "slawrumia" za ten mod :)

Zapraszam do ściągania;
Oryginalny wątek:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=485624

Linki do romu:

http://rapidshare.com/files/202594484/Touch-IT_v4.0_Beta4_WWE.rar

http://www.megaupload.com/?d=GKLVY6AT

Pozdrawiam...
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2009, 06:25:42 wysłana przez donadriano »

*

Offline H4mm3R

• 28
  • Sprzęt: Xperia X1, HTC Desire, Desire S, One X
Odp: Touch-IT v4.0 Touchflo 3d działa tryb poziomy!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2009, 10:14:22 »
Bardzo fajny  :ok:  tylko wersji działającej na Xperi jeszcze niema  :( trzeba czekać...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=485959

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2009, 10:26:04 »
Panowie, nic nie rozumiem :-? watek w dziale Venus a tu ze nie dziala na x1? to jak to jest bo z lektury na xda wynika ze jednak dziala....chyba ze zle zrozumialem? a btw; czy ma sens tf3d i finger menu razem zainstalowane? testowal to ktos?

*

Offline H4mm3R

• 28
  • Sprzęt: Xperia X1, HTC Desire, Desire S, One X
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 26, 2009, 11:13:26 »
Właśnie, Rom jest pod HTC a z linka co ja podałem można pobrać wersja przerobiona pod X1 tylko nie wszystkim działa !! Chyba jest zrobiona pod jakiś konkretny Rom. A że ja mam najaktualniejszy Rom to podczas instalacji wywala mi komunikat że instalacja się nie powiodła... Więc tak jak pisałem wyżej, trzeba poczekać na poprawkę.
Napisane: Luty 26, 2009, 10:53:22
Panowie a może coś takiego  :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=fW3Pj2IiC7k&feature=PlayList&p=3AED4DAE92B927D3&playnext=1&index=37

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=456517

*

Offline kashan

• 35
  • Sprzęt: Xperia X1, Samsung Wave, SGS, HTC Desire
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 26, 2009, 11:28:54 »
Bardzo fajny  :ok:  tylko wersji działającej na Xperi jeszcze niema  :( trzeba czekać...

To jest temat odnosnie sameg Td3D landscape w pliku cab ktory jeszcze nie dziala ( a konkretnie dziala ale powielu kombinacjach i jest duzo wolniejszy niz ten wgrany jako caly ROM) kolega z pierwszego postu natomiast mial na mysli caly ROM Touch-It 4.0 Itje'go ktory jest w fazie testów ale juz dziala bardzo sprawnie:
do sciagniecia pod tym linkiem:
Jest to wersja beta4- ja osobiscie czekam na wersje final wolna od wszelakich bledów. TF3D landscape pochodzi jednak nie z WiMaX4 ale z nowego Touch Pro 2, ktory prezentowany byl ostatnio na targach. Bledy w sofcie wynikaja z tego ze pelna wersje posiada na xda-dev jedynie(?) Duttythroy ktory nie chce sie nia podzielic, a ktory mial przygotowac na X1 ROM i nie może tego zrobić juz od Bożego Narodzenia. Itje natomiast kombinuje z tego co uda mu sie wyciagnac z wersji krązących po necie. Pozostaje czekac na w pelni spawny ROM od ktoregos z tych dwoch Panów, ale jak ktos lubi zabawe romami to moze juz wgrac Touch-t 4.0- prezentuje sie bardzo szybko i fajnie.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 26, 2009, 12:46:22 »
coz ja tez zaczekam na final, mam nadzieje ze predko i dacie znac  :mrgreen: swoja droga, na xda-dev ktos sie nie chce czyms podzielic...... :(

*

Offline donadriano

• 25
  • Sprzęt: HTC UNIVERSAL, MDA COMPACT, PSP 3.52-M33 (fat) SGHi900 (8GB) OMNIA
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 26, 2009, 15:23:27 »

To jest temat odnosnie sameg Td3D landscape w pliku cab ktory jeszcze nie dziala ( a konkretnie dziala ale powielu kombinacjach i jest duzo wolniejszy niz ten wgrany jako caly ROM) kolega z pierwszego postu natomiast mial na mysli caly ROM Touch-It 4.0 Itje'go ktory jest w fazie testów ale juz dziala bardzo sprawnie:
do sciagniecia pod tym linkiem:
Jest to wersja beta4- ja osobiscie czekam na wersje final wolna od wszelakich bledów. TF3D landscape pochodzi jednak nie z WiMaX4 ale z nowego Touch Pro 2, ktory prezentowany byl ostatnio na targach. Bledy w sofcie wynikaja z tego ze pelna wersje posiada na xda-dev jedynie(?) Duttythroy ktory nie chce sie nia podzielic, a ktory mial przygotowac na X1 ROM i nie może tego zrobić juz od Bożego Narodzenia. Itje natomiast kombinuje z tego co uda mu sie wyciagnac z wersji krązących po necie. Pozostaje czekac na w pelni spawny ROM od ktoregos z tych dwoch Panów, ale jak ktos lubi zabawe romami to moze juz wgrac Touch-t 4.0- prezentuje sie bardzo szybko i fajnie.

No faktycznie pomyliłem się z tym wimaxem już poprawiam.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 26, 2009, 16:38:41 »
coz ja tez zaczekam na final, mam nadzieje ze predko i dacie znac  :mrgreen: swoja droga, na xda-dev ktos sie nie chce czyms podzielic...... :(
nie ma co czekac touchflo i romik stabilne i smiga az milo, udało mi sie w końcu przywrocić cały soft z poprzedniego romu
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 26, 2009, 17:18:55 »
nie ma co czekac touchflo i romik stabilne i smiga az milo, udało mi sie w końcu przywrocić cały soft z poprzedniego romu

haha, niestety musze czekac bo X1 dotrze z plusa na poczatku marca :mrgreen: :mrgreen: ale juz sie ciesze!
ponawiam pytanie (jako ze nie moge sam przetestowac) czy fingermenu plus tf3d ma sens?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 26, 2009, 21:27:09 »
czy fingermenu plus tf3d ma sens?
ostatnim razem jak testowalem byl jeszcze niedorobiony
w romie razem z tf3d jest programik powiekszajacy kazde menu i jest wystarczajacy szybki wiec mysle ze bez sensu
ale jesli bedzie stabilny to nie ma problemu zeby go miec razem i uzywac
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline kashan

• 35
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 26, 2009, 21:41:13 »
Tez korci mnie zeby wgrac ten rom:) choc jesli chodzi o custom romy to moja Xperia jest jeszcze nierozdziewiczona dlatego wolalem poczekać na finalna wersje:) Sa w niej nadal jakies problemy:
Known Bugs v4.0 b3:
-There are several bugs in contacts editor, no need to report issues on contacts editor as I am very aware of them. (random access/default win contacts works)
-On settins tab, the option "my contact card" is not opening, application not yet extracted?
-Youtube is not working yet
-album gives error message after playing video, due to new drivers. they are faster but....looking into it.
i kilka innych zgłaszanych przez użytkowników.
Biorąc pod uwagę ze Itje wypuszcza każdego wieczoru ulepszoną betę, wole poczekać niż wgrać wszystko i za 2 dni znow flashować:) Na dniach powinna być juz wersja wolna od błedów a ja tym czasem ciesze ok nowym PointUI 2.0 :)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 27, 2009, 00:11:40 »
flashowanie trwa 10min
kazdy soft zainstalowalem raz a mam xperie od listopada
spb backup zalatwia reszte, musialem zainstalowac od początku po przejsci z diamonda na xperie
i juz myslalem ze teraz bede musial bo w tym romie po przywroceniu softu dialer nie wyswietlal identyfikacji ale wgralem recznie rejestry htc i jest ok

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
Odp: Touch-IT v4.0 Touchflo 3d PL działa tryb poziomy!!!
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 28, 2009, 05:31:30 »
Używam tego romu od paru dni zmieniając bety po drodze, i nie rozumiem jak mozece mowic ze ten rom jest stabilny, winda zawisza sie praktycznie przy wszystkim, jedyne co dziala to przesowanie zakladek w tf3d, ok musze sie zgodzic lepiej chodzi niz poprzednie wersje ale nic poza tym, integracji z systemem brak jezeli chodzi o x1, album, kontakty, a nawet opera lub PIE wszystko pada, mmmoze nadaje sie do dzwonienia pomyslalem ale nie, dialer jest tak powolny ze wolalbym uzywac dialera z orygunalnego romu, acha zeby nie bylo sprawdzilem to na trzech sztukach X1, wiec nie mowcie ze cos u mnienie tak,
Pozdrowionka
PS, na manile 2 jeszcze przyjdzie czas, moze 2 miesiace i wtedy bedzie mozna tego uzywac, nie szybciej
Czy aby na pewno ?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 28, 2009, 11:49:11 »
u mnie jest stabilny to co mam mowić ze nie ? jest oparty na najnowszym stabilnym romie r2aa010
wiec czemu mialby sie wieszac windows tym bardziej przy wszystkim
u mnie programy wszystkie dzialają bez zarzutu a mam ich sporo
nie dziala yotube i faktycznie ten dialer przymulał przy odbieraniu
wlasnie wgralem beta 5 i dialer odbiera ok

*

Offline kashan

• 35
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 28, 2009, 17:41:04 »
A działa Ci wskaznik baterii?:) poprawnie działa tab z pogodą ?:) a jak sie ma funkcja "włącz ekran po przycisnieciu kazdego przycisku" po soft resecie? Ten rom niestety ma jeszcze duuuzo do poprawienia zanim bedzie dzialal równie stabilnie jak Touch-it 3.5. Nadzieja w tym ze uda sie w koncu znależć oryginalny dump- podobno ktos na forum diamonda juz ma.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 28, 2009, 20:04:18 »
wskaznik bateri ok ale bez cyfr po dograniu mam z cyframi
pogoda tez dziala bez zarzutu zreszta tak jak wszystko

*

Offline Bigu1975

• 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 01, 2009, 00:31:11 »
wskaznik bateri ok ale bez cyfr po dograniu mam z cyframi
pogoda tez dziala bez zarzutu zreszta tak jak wszystko

Witam,

Potwierdzam - ROM naprawdę znakomity. Drobne bugi wynikają tylko i wyłącznie z TouchFlo3D.

Dla zainteresowanych znalazłem tymczasowe rozwiązanie problemu prawego SoftKey'a, który na stale powiązany jest z "today". Zainstalowałem aplikację: AE Button Plus i mapuje Right SoftKey na Right SoftKey i działa (nawet po resecie). Wspomniany programik też pięknie się sprawdza przy mapowaniu klawisza "Panel" na StartMenu.

Pozdrawiam,
Bigu1975

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 01, 2009, 09:22:45 »
Zainstalowałem aplikację: AE Button Plus i mapuje Right SoftKey na Right SoftKey i działa (nawet po resecie). Wspomniany programik też pięknie się sprawdza przy mapowaniu klawisza "Panel" na StartMenu.

programik swietny zdazalo mi sie ze przy wyciaganiu z kieszeni jak dzwonil wcisnela sie czerwona sluchawka
zrobilem ze dziala rozlaczanie dopiero po dwukrotnym kliknieciu i nie mam juz problemow
tak samo mozna poprzypisywac programy do lewgo i prawego przycisku po podwojnym potrojnym kliknieciu i po przytrzymaniiu

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 02, 2009, 13:21:29 »
http://rapidshare.com/files/203801339/Touch-IT_v4.0_Beta6_WWE.zip
Changelog 01.03.09:
-youtube works
-SocialNetworksEngine is working
-MyPhone added (backup your contacts etc, you need to register at microsoft..still beta, but works great)
-flix battery added, but still battery shows wrong, Ill see what I can do at a later time..
-callback to MS removed
-Footprints w/tomtom support (if not you need googlemaps for it to work)
-Other fixes, cant remember all
-And NO... power on pressing any key is not working

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 03, 2009, 00:43:41 »
I pokazało się RC1
Muszę przyznać że B6 działało naprawdę ładnie, myślę że z RC1 nie powinno być już problemów.

http://www.megaupload.com/?d=17JZCWSU

Changelog RC1:
-Removed Opera. Install the version you want via cab. (3 versions included in the package you download)
-Notification manager is not working properly, so I removed it. I will add as cab when I can get it to work as it should
-Added some other minor fixes, cleaned up some dead regsettings.
-Modded TouchFlo version from Blackstone to work on X1 (You can disable Large startmenu)
-Cant remember more right now

« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2009, 00:47:30 wysłana przez linshi »
Czy aby na pewno ?

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 03, 2009, 09:54:54 »
Moim zdaniem zmiany na gorsze. Kilka oper do wyboru, problem z baterią nie rozwiązany tylko załatany innym programem. Tak samo jeśli chodzi o EZSip (alternatywne menu do wyboru klawiatur) - dodano FatFInger czy coś takiego. No i pojawiają się jakieś moicrosoftowe michałki wymagające rejestracji (Microsoft My Phone). Ale chodzi płynnie i szybko. Sugeruję zamiast wersji EZInput2 zainstalować starszą 1.5 i polski t9 hula.

*

Offline kashan

• 35
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 03, 2009, 10:18:46 »
Jesli dobrze rozumialem to ten Microsoft My Phone moze byc calkiem przydatnym programem do backupu kontaktów itd. Mozliwosc wgrania samemu opery to jednak imo plus- ja osobiscie smigam na tej z b6 ktora daje mozliwosc dodawania ulubionych w tabie Internet. Co do klawiatury to wrzucona jako cab FingerKeyboard jest bardzo dobra i w trybie landscape pozwala pisac prawie tak samo sprawnie jak na klawiaturze hardware'owej. W baterii poki co nie dopatrzylem sie bledow, mozliwe ze cos z nia nie tak - poki co jedny bug to ciemny x do zamykania aplikacji. Mialem przez moment wersje RC1 ale wrocilem do b6 z powodu bledu ktory uniemozliwial pisanie smsow i maili. Dzis widze ze jest to juz rozwiazane ale moze poczekam z wgrywaniem bo b6 dziala bardzo sprawnie a niedlugo powinien pojawic sie final. 

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 03, 2009, 10:51:42 »
no wlasnie sie mecze drugi raz rom wgrywam bo smsa nie moge wysłać  :mad:
gdzie to rozwiązanie ?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 03, 2009, 11:50:19 »
dzieki
rozumiem ze ta klawiaturka to stąd z tym slownikiem t9
EzInput 1.5
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=426281

*

Offline pogromca

• 19
  • Sprzęt: SE X1
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 03, 2009, 12:03:08 »
Witam. Mam dwa lamerskie pytanka odnośnie tego romu.
1. Czy aby go zainstalować muszę użyć Hardspl?
2. Czy po instalacji tego romu znikają oryginalne panele SE?
Proszę o wyrozumiałość :smile:

*

Offline cassiopeia

• 293
  • Sprzęt: Xperia X1, HTC Touch, Toshiba Tecra M7 TabletPC (Vista Bussines)
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 03, 2009, 12:09:36 »
1. Tak musisz zainstalowac hardspl
2. Panele SE nie znikaja

*

Offline kashan

• 35
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 03, 2009, 12:09:59 »
slawrumia: Ja pisalem o klawiaturze ktora masz w folderze cab po wciagnieciu RC1 - pliczek nazywa sie FingerKeyb-2.0-WVGA.cab . Bardzo polecam.

pogromca: Do tego Romu trzeba niestety zrobic hardspl. A panel manager nadal w nim jest wiec smialo mozna przełączac panele (tf3d uruchamia sie nie jako panel tylko w today'u) musisz tylko sobie sciaganac w postaci cab'ow te panele ktore Cie interesują bo w ROMie są bodajrze tylko 4 podstawowe.

*

Offline pogromca

• 19
  • Sprzęt: SE X1
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 03, 2009, 12:15:29 »
No to teraz nie wiem co zrobić, bo z jednej strony rom bardzo fajny ale z drugiej stracę gwarancję czyż nie?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 03, 2009, 12:23:26 »
no niestety kto nie ryzykuje ten nie ma