Synchronizacja z Outlookiem

• 5 Odpowiedzi
  • 2933 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Synchronizacja z Outlookiem
« dnia: Styczeń 22, 2009, 15:58:57 »
czesc,
mam kolejne pytanie.
czy istnieje mozliwość tak skonfigurowania Outlooka aby zarówno odbierał pocztę przez internet, jak i do tego samego konta przypisywał maile zaciągane poprzez synchronizację z PC? żeby wszystko wchodziło mi do jednego miejsca.

Pytam dlatego, że na poprzednim PDA miałem tak, że przez internet odbierał pocztę na jedno konto, a pocztę z synchronizacni wrzucał do konta ogólnego Outlook. Co więcej, z tego właśnie konta (outlook) nie mogę wysłać i odebrać poczty przez net - a tylko poprzez synch - co jest bez sensu.
Wie ktoś może jak to zrobić?

*

Offline lukasha

• *
  • 87
  • Sprzęt: Xperia X1
synchronizacja kontaktów z outlookiem
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2009, 20:57:44 »
Witam,

Mam pytanie czy moża ustawić synchronizację kontaktów w konkretnym folderze (tzn. w kontaktach mam folder telefony i tylko ten folder chciałbym synchronizować)?
Wcześniej używałem G900 i tam była taka możliwość.

Dziękuję i pozdarwiam

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: synchronizacja kontaktów z outlookiem
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2009, 21:31:27 »
a w jaki sposb byla zrobiona ta mozliwosc w g900 ze nie dziala teraz na xperi ?

co do synchronizacji polecam MobSync synchronizuje dowolny katalog rowniez na SD z dowolnym na PC
do tego są opcje kierunkowe ze tylko w jedną stronę

za bardzo nie zrozumialem pytania bo kontakty nie sa w katalogach tylko jest to baza która moze byc synchronizowana z inną bazą np outlooka na pc
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline lukasha

• *
  • 87
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2009, 13:43:42 »
W outlooku  2007 po wejściu w kontakty jest możliwość utworzenia folderów i ja właśnie z tej możliwości korzystam (załączam plik z zrzutem ekranu). Adresy mailowe trzymam w folderze kontakty, a telefony w folderze telefony.
Gdy używałem G900 mogłem synchronizować jedynie folder telefony. Ustawiałem to w oprogramowaniu PC Suite.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2009, 14:50:31 »
utworzyłem drugi folder w outlooku i wpisalem dla przykladu kilka

ale synchronizuje mi tylko ten z kontaktami tak jak chcesz i nie ma mozliwosci nigdzie w activesync dodania pozostalych katalogow
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline lukasha

• *
  • 87
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2009, 15:52:20 »
A szkoda - przy SE G900 działało rewelacyjnie - ale tamto to symbian :(