SoftTouch i ScreenCallsFix

• 13 Odpowiedzi
  • 1894 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline eddi666

• *
  • 64
  • Sprzęt: Xperia X1
SoftTouch i ScreenCallsFix
« dnia: Luty 27, 2010, 13:35:47 »
Modyfikacja poprawia działanie dotyku w X1.
Sprawia że staje się bardziej czuły.
Pobierz:
http://www.4shared.com/file/230791906/3a872463/SoftTouch.html

Modyfikacja do wyłączającego się ekranu podczas rozmowy.
Po instalacji ekran będzie cały czas włączony podczas rozmów, dzięki czemu będziesz mógł użyć klawiatury numerycznej,
czy też podać komuś numer z twojej książki telefonicznej.
Pobierz:
http://www.4shared.com/file/230791904/d489454f/ScreenCallsFix.html

*

Offline siemien3540

• *
  • 80
  • Sprzęt: Xperia X1 rom w fazie testowania
Odp: SoftTouch i ScreenCallsFix
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2010, 18:53:07 »
ptyanko a telefon po instalacji tego nie zamula
pozdrawiam
siemien3540

*

Offline eddi666

• *
  • 64
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2010, 20:19:04 »
Nie  B) a jeśli Ci nie będzie pasowała żadna z powyższych modyfikacji możesz ją odinstalować a wprowadzone przez nie zmiany zostaną cofnięte do momentu sprzed instalacji.
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2010, 20:22:09 wysłana przez eddi666 »

*

Offline v!ccy

• *
  • 73
  • Sprzęt: Moto Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2010, 22:55:09 »
Hmm, to wyłączanie się ekranu podczas rozmowy w sumie w niczym nie przeszkadza, jak coś się chce zrobić w telefonie w tym czasie to wystarczy nacisnąć jakiś przycisk i jest podświetlenie :P
A ten 'SoftTouch' sprawdzę jak będę miał czas, może jutro.
Chciałbym tylko dodać, że kiedy przyszła do mnie xperia po raz pierwszy, to miałem 'dziwną' czułość ekranu - była typowo przystosowana do obsługi palca, a rysikiem bardzo trudno było cokolwiek robić, dopiero później, po HR wróciło wszystko do normy i normalnie da się używać rysika. Pewnie było to spowodowane takim właśnie modem jak ten tutaj, a już się wtedy bałem że mam zepsuty ekran :P
Nokia 3410>Sharp TM100>SE V600i>SE W800i>Toshi G900>SE X1i>Milestone.

*

Offline eddi666

• *
  • 64
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 28, 2010, 00:47:07 »
....... Pewnie było to spowodowane takim właśnie modem jak ten tutaj.......
Sorki ale to już przeginka. Mod jest na zwiększenie czułości a nie odwrotnie. Czytaj ze zrozumieniem. To co miałeś wcześniej to nie skalibrowany dobrze wyświetlacz a nie wina zainstalowanego softu czy też modyfikacji. Jak nie chcesz to nie testuj i nie zniechęcaj innych. A jeśli nadal masz dziwne podejście to uruchom sobie notatnik. Narysuj coś dokładnie się przypatrz jak pracuje rysik i jak reaguje. Później zainstaluj SoftTouch i zresetuj X1. Po ponownym uruchomieniu włącz notatnik i spróbuj coś napisać lub narysować. Jeśli nie zauważysz różnicy to po prostu odinstaluj.
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2010, 00:49:23 wysłana przez eddi666 »

*

Offline cichy3000

• 39
    • cichy3000.blogspot.com
  • Sprzęt: HD + PRO + Diamond + X1
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 05, 2010, 17:16:18 »
wielkie dzieki za "fixy" bardzo przydatna sprawa... ;) wszystko świetnie działa... nie zauważyłem żadnych negatywnych objawów (zreszta to są fixy w oparciu o rejestr...)
pozdrawiam i dzięki!
my work:
Proszę napisać do Admina o zgodę - zgodnie z regulaminem lub napisać to samo u nas na forum

*

Offline v!ccy

• *
  • 73
  • Sprzęt: Moto Milestone
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 05, 2010, 21:42:02 »
....... Pewnie było to spowodowane takim właśnie modem jak ten tutaj.......
Sorki ale to już przeginka. Mod jest na zwiększenie czułości a nie odwrotnie. Czytaj ze zrozumieniem. To co miałeś wcześniej to nie skalibrowany dobrze wyświetlacz a nie wina zainstalowanego softu czy też modyfikacji. Jak nie chcesz to nie testuj i nie zniechęcaj innych. A jeśli nadal masz dziwne podejście to uruchom sobie notatnik. Narysuj coś dokładnie się przypatrz jak pracuje rysik i jak reaguje. Później zainstaluj SoftTouch i zresetuj X1. Po ponownym uruchomieniu włącz notatnik i spróbuj coś napisać lub narysować. Jeśli nie zauważysz różnicy to po prostu odinstaluj.
Hm, to ja przepraszam, ale nie chciałem tu nikogo zniechęcać, a tymbardziej nie twierdzę, że ten mod tutaj jest zły. Chodziło mi o to, że na moim x1, najwyraźniej był jakiś podobny mod, ale działający troszkę w inną stronę. Można było dokładnie rysować, a ekran był dobrze skalibrowany, ale rysik wyraźnie gorzej reagował na nacisk, natomiast palcem było znacznie łatwiej operować. Myślałem że to normalna przypadłość xperii, ale po HR wszystko wróciło do normy, więc pomyślałem że poprzedni właściciel poprostu wgrał jakiś mod na to...
Nokia 3410>Sharp TM100>SE V600i>SE W800i>Toshi G900>SE X1i>Milestone.

*

Offline Rajan

• 47
  • Sprzęt: Sony Ericsson Xperia x1 -8GB, genesis.one 1.2!
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 05, 2010, 22:29:57 »
Jest pod wrażeniem :)) super że tworzysz ? czy gdzieś znajdujesz fixy do podkręcenia X1 :)) bardzo sie ciesze.

Ps. Linshi odchodzi na rom remeryture i nie bedzie porodukował romów na X1. Jeśli byś potrafił może byś coś tworzył ? taka propozycja:))

...Zainstalowałem i stwierdzam że "softTouch" działa chociaż nie ma dużej różnicy. Widać że dokłądniej reaguje i płynniej chodzi dotyk:))) oczywiście Polecam. ScreenCallsFix - działa :) Co więcej pisać.
  eddi666- nie dodał że trzeba zrobić soft reseta:) Przynajmniej u mnie to wymagało bo nie było widać różnicy :))
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2010, 22:42:44 wysłana przez Rajan »

*

Offline eddi666

• *
  • 64
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 08, 2010, 01:33:24 »
Hmm zapomniałem to dopisać.
A jeśli chodzi o romy to mam na razie 2 ale chwilowo w fazie testowej więc dzielić się nie będę.
Za parę dni zrobię wrzutkę video z romu oraz kilka screenów na zachętę.
Rom o nazwie Thanatos by eddi666  B)  B)  B)  już niebawem.

*

Offline szafa81

• 34
    • Forum Mercedes 201-124
  • Sprzęt: SE Xperia
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 19, 2010, 12:16:07 »
bardzo przydatne modki :ok:

kiedy ten nowy rom? ;)
REGULAMIN !!

*

Offline eddi666

• *
  • 64
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 20, 2010, 01:32:58 »
Rom skończony w wersji ANG aktualnie finalizuje wersje polską(90% zrobiony). Więcej szczegółów po kliknięciu w wujka google(Thanatos One Xperia)

*

Offline Wlladyslaw

• *
  • 83
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S4
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 29, 2010, 20:34:17 »
Rom skończony w wersji ANG aktualnie finalizuje wersje polską(90% zrobiony). Więcej szczegółów po kliknięciu w wujka google(Thanatos One Xperia)
Zastanawiam sie nad jednym, sam robisz ten ROM, czy z pomoca mistrza kuchni linshi?  Mysle, ze twardy orzech do zgryzienia przed toba, linshi ugotowal chyba z 10 romow , zanim zrobil pyche, a jak u ciebie? Pewnie stawiasz na grafike, a nie na predkosc i stabilnosc, bo grafike tworzysz piekna.
" Zanim nie skorzystalem z internetu, nie mialem pojecia, ze na swiecie jest tylu idiotow."

*

Offline Rajan

• 47
  • Sprzęt: Sony Ericsson Xperia x1 -8GB, genesis.one 1.2!
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 30, 2010, 23:34:27 »
eddi666, Licze na to ze rom bedzie "szybki i stabilny" bo to najwazniejsze :)) . Nie istotne co w nim bedzie, istotne by dalo rade szybko odpisac i zadzwonic :)) pozdro!

*

Offline eddi666

• *
  • 64
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 05, 2010, 02:35:46 »
Rom jest już prawie gotowy. Linshi dopomógł z pożyczką paru plików oraz nakierował na to i tamto :D he he
ogólnie pozostało mi jeszcze parę bzdetów do zrobienia ale już same detale. Rom do pobrania z pewnej strony której nie mogę tu reklamować ale jak wpiszecie Thanatos v one to znajdziecie. Wersje gotową wrzucę na pdaclub do tego czasu albo beta testy albo liX :D bo nie zapominajmy że cała moja zabawa oraz waszą z PLK romami zaczęła się właśnie od liX :D i cały czas będe go polecał. Powinni dać linshiemu za rom laur konsumenta albo logo teraz polska :D za wkład w rodzime kucharstwo.