Witam
Mam pytanie do osób które już wykonały update ROM-u w swoich X1.
Posiadam X1 z UK sieć O2 bez sim-locka i chciałem zmienić mu ROM na inny dokładnie mówiąc na ten:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=458768Niestety nic z tego nie wychodzi
Po odpaleniu softu wszystko przebiega normalnie czyli:
From: 1.02.2006.7 to: Touch-IT
X1 się resetuje
Włączają się kolorowe paski
Ekran się robi szary i jest pasek statusu 0%
Kilka minut i na PC mam komunikat : Error 262 Update Error
Wciskam przycisk "Recovery" i X1 włącza się od nowa normalnie. Jeśli wezmę uruchomię X1 w trybie upgarde i mam 3 paski od razu to wraca do początku i tak w koło.
Na trzech paseczkach mam takie info o X1:
KOVS110
SPL-0.72.0000
MisroP1-787
MicroP2-707
Według dokumentacji 262 komunikat to:
ERROR [262, 276, 284, 302] : UPDATE ERROR
This error occurs during the CE ROM code upgrade process.
Solution: If this happens, you can just soft-reset the device and run RUU again. The update process will then continue.
Note: At this stage, the Wince is destroyed; instead, it is in upgrade mode.
Resetowałem X1 tak samo i PC niestety absolutnie nic się nie zmienia i cały czas mam Error w tym samym momencie.
Sprawdzałem przez SE aplikacje do Upgarde czy wszystko będzie OK i było - soft rozpoznał X1 i poinformował mnie że na razie nie ma żadnych aktualizacji.
Sprawdziłem też to:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=446070I tak jak się można było domyślać nic z tego 0% i komunikat 262 - Step 1 , Step 2 też nie działa co jest zrozumiałe
W sumie przetestowałem 3 różne wersje i zawsze tak samo się kończy

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Najlepiej krok po kroku co z tym zrobić fantem
Pozdrawiam
PS:
Próba wgrania 1.00.X1 kończy się komunikatem 202 czyli:
This error message will appear when the device is not connected to ActiveSync correctly. Make sure you properly connect the device to the PC through ActiveSync before running RUU
Oczywiście AS pokazuje że X1 jest podłączony i działa prawidłowo
Pracuje na Windows XP SP3