Recenzje HTC Venus (Sony Ericsson XPERIA X1)

• 63 Odpowiedzi
  • 18939 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: Recenzje HTC Venus (Sony Ericsson XPERIA X1)
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 07, 2008, 11:31:33 »
jest lepsza ale pamietaj ze to moje odczucia a do tego dochodzą gusta i guściki, lepsza od spb full screen
ale w poziomie jest lepsza htc full qwerty
w dziale od diamonda byl watek na temat klawiatury i tam byla jeszcze klawiatura ktora dziala po puszczeniu palca a nie po nacisnieciu byla tez niezla
w kazdym razie temat klawiatur ekranowych bardziej sie nadaje do touch HD bo sprzetowa xperi jest o wiele lepsza od kazdej ekranowej, no chyba ze obsluga jedna reką ale to nadal sa lepsze htc phone keypad i compact qwerty z slownikiem t9 tylko slownika pl jeszcze nie mam ten z diamonda cos nie dziala
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 08, 2008, 22:52:43 »
Witam

Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie kolego @slawrumia a mianowicie jak jest do konca z tym equalizer w xperi? jest on czy go nie ma? oraz czy w panelu tf3d jest takowy  (Audio booster) czy dziala prawidlowo? I ogolnie jak z jakascia muzyki na sluchawkach, czy graja glosno oraz jak sie ma sprawa z wbudowanymi glosniczkami jest ok? ufff :P to tyle...

pozdrawiam...
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 08, 2008, 23:56:31 »
nie ma nic takiego jak equalizer, pamietam ze jakis soft kiedys gdzies wgrywalem i znacznie polepszal dzwiek
mozna w poszczegolnych jak core player ma equalizer

wlasnie podlaczylem i jestem w szoku, napieprza lepiej niz w kinie i glosniej trailer bonda w core player
equalizer  bass boost
5 raz juz ogladam bass nie z tej ziemi to samo na glosniczkach od komputera

Napisane: Listopad 08, 2008, 23:48:55
ale sluchawki mam od kompa zalman  3 wtyczki mają
glosniczki od kompa creative gigaworks t20

Napisane: Listopad 08, 2008, 23:51:06
glosniczek w xperi i orginalne sluchawki to jest syf do tego co przed chwilą słuchałem
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 09, 2008, 00:02:55 »
nie ma nic takiego jak equalizer, pamietam ze jakis soft kiedys gdzies wgrywalem i znacznie polepszal dzwiek
mozna w poszczegolnych jak core player ma equalizer

wlasnie podlaczylem i jestem w szoku, napieprza lepiej niz w kinie i glosniej trailer bonda w core player
equalizer  bass boost
5 raz juz ogladam bass nie z tej ziemi to samo na glosniczkach od komputera

Napisane: Listopad 08, 2008, 23:48:55
ale sluchawki mam od kompa zalman  3 wtyczki mają
glosniczki od kompa creative gigaworks t20

Napisane: Listopad 08, 2008, 23:51:06
glosniczek w xperi i orginalne sluchawki to jest syf do tego co przed chwilą słuchałem

dzieks wiekie za odpowiedz! :smile: Moglbys jeszcze sprawdzic w TF3D w zakladce muzyka czy tak jak np w diamond jest audio booster? czy to tez sprawdzales?\

Pozdrawiam
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 09, 2008, 00:32:52 »
jest audio boster ale wybierając nic się nie dzieje, jednak slychac bassy mocno, w core player wylaczajac equalizer ta samo mp3 scootera jakis mix jest cienki po wlaczenium jest troche mocniejszy  w trybie bass boost  od tego w touchflo ale oba są super

Napisane: Listopad 09, 2008, 00:27:39
audio boster jest na 100% wlaczony w tuchflo3d  juz slucham kolejne mp3 od 10lat scooter te same zresztą i od razu czuje się porządny basik

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 09, 2008, 01:00:48 »
jest audio boster ale wybierając nic się nie dzieje, jednak slychac bassy mocno, w core player wylaczajac equalizer ta samo mp3 scootera jakis mix jest cienki po wlaczenium jest troche mocniejszy  w trybie bass boost  od tego w touchflo ale oba są super

audio boster jest na 100% wlaczony w tuchflo3d  juz slucham kolejne mp3 od 10lat scooter te same zresztą i od razu czuje się porządny basik

To rewelacja!

Pewnie zastanawiasz sie skad tyle pytan skoro przekonany jestem za HTC HD, ale to moze wydawac sie smieszne: pod koniec sierpnia zakupywalem dlugo oczekiwany z ogromna nie cierpliwosca HTC PRO. Pierwsze moje podejscie handtec.co.uk i wybor przesylki "ONLY MAINLAND" nei zauwazylem tego a oni wtedy nie wysylali na cala brytanie i zalamka oraz 4 dni czekania na zwrot kasy, w koncy w piatek kasiorka byla juz na koncie to kupilem PRO w innym sklepiej z przesylka na sobote ta 2 razy droszza (no coz juz nie mogles sie doczekac) W koncu jak towar otrzymalem bylem zadowolony! ale nie trwalo to zbyt dlugo: fon byl zbyt ciezki, grubawy, jak przesuwalem palcem po ekranie czuc bylo luzy (bardzo mi to przeszkadzalo) wiec bylem bardzo rozczarowany, a akurat we wtorek lecialem do polski to sprzedalem na allegro...

Niestety historia lubi sie powtarzac i teraz z HD mam problem! Paczke zamowilem na superetrader a tu sciema ze w transakcji wystapil blad bezpieczenstwa PIN CHIP o h.. im chodzilo a 10 godz. wczesniej bylo wszystko OK i peiniadze tez pobralo! teraz czekam na pieniadze pewnie z 4 dni i zaczynam sie zastanawiac czy aby napewno brac "HD" ... Xperie ktora tez mialem na uwadze ale w mniejszym stopmniu ostatnia pobawilem sie nia i mnie troche przekonala ehhh i tak nie wiem co robic :( jak sobie pomysle ze dzien przed transakcja mowilem do mojej "jak zdarzy sie ta sama sytuacja co z PRO to dam sobie spokoj ha ha" ...ale problemy :P :P :P

Mam ostatnia prosbe do Ciebie slawrumia , postaraj sie nagrac jakis dluzszy filmik jak dziala ogolnei system i TF3D w xperi oczywiscie, czy nie ma zadnych luzow, nic nie lata, to dla mnie wazne i z gory dzieki.

Pozdrawiam

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 09, 2008, 01:20:48 »

To rewelacja!

Pewnie zastanawiasz sie skad tyle pytan skoro przekonany jestem za HTC HD, ale to moze wydawac sie smieszne: pod koniec sierpnia zakupywalem dlugo oczekiwany z ogromna nie cierpliwosca HTC PRO. Pierwsze moje podejscie handtec.co.uk i wybor przesylki "ONLY MAINLAND" nei zauwazylem tego a oni wtedy nie wysylali na cala brytanie i zalamka oraz 4 dni czekania na zwrot kasy, w koncy w piatek kasiorka byla juz na koncie to kupilem PRO w innym sklepiej z przesylka na sobote ta 2 razy droszza (no coz juz nie mogles sie doczekac) W koncu jak towar otrzymalem bylem zadowolony! ale nie trwalo to zbyt dlugo: fon byl zbyt ciezki, grubawy, jak przesuwalem palcem po ekranie czuc bylo luzy (bardzo mi to przeszkadzalo) wiec bylem bardzo rozczarowany, a akurat we wtorek lecialem do polski to sprzedalem na allegro...

Niestety historia lubi sie powtarzac i teraz z HD mam problem! Paczke zamowilem na superetrader a tu sciema ze w transakcji wystapil blad bezpieczenstwa PIN CHIP o h.. im chodzilo a 10 godz. wczesniej bylo wszystko OK i peiniadze tez pobralo! teraz czekam na pieniadze pewnie z 4 dni i zaczynam sie zastanawiac czy aby napewno brac "HD" ... Xperie ktora tez mialem na uwadze ale w mniejszym stopmniu ostatnia pobawilem sie nia i mnie troche przekonala ehhh i tak nie wiem co robic :( jak sobie pomysle ze dzien przed transakcja mowilem do mojej "jak zdarzy sie ta sama sytuacja co z PRO to dam sobie spokoj ha ha" ...ale problemy :P :P :P

Mam ostatnia prosbe do Ciebie slawrumia , postaraj sie nagrac jakis dluzszy filmik jak dziala ogolnei system i TF3D w xperi oczywiscie, czy nie ma zadnych luzow, nic nie lata, to dla mnie wazne i z gory dzieki.

Pozdrawiam

Ja mam Pro i w sumie żadnych luzów nie czuję. Bateria trzyma mi przyzwoicie i jestem naprawdę zadowolony. Po raz pierwszy od dłuższego czasu i wcale nie żałuję, że nie czekałem na Touch HD :D

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 09, 2008, 01:47:17 »
@slawrumia

napisałeś:
"(...) gsen nie dziala bo xperia nie ma tego do obracania, w kulki nie mozna pograc, ekran sie obraca po wysunieciu klawiatury albo np w shell mobile jest skrot
klawiatury wszystkie chodzą bez problemu w pioni czy poziomie (...)"

czy ja dobrze rozumiem - automapa działa tylko w pionie? Nie ma możliwości rotacji ekranu przy wsuniętej klawiaturze?

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 09, 2008, 01:57:35 »
@slawrumia

napisałeś:
"(...) gsen nie dziala bo xperia nie ma tego do obracania, w kulki nie mozna pograc, ekran sie obraca po wysunieciu klawiatury albo np w shell mobile jest skrot
klawiatury wszystkie chodzą bez problemu w pioni czy poziomie (...)"

czy ja dobrze rozumiem - automapa działa tylko w pionie? Nie ma możliwości rotacji ekranu przy wsuniętej klawiaturze?

nie ma problemu! Automatyczna rotacja nie jest Ci potrzebna bo automapa ma w opcjach obrot ekranu to jest raz a dwa po wysunieciu klawiatury tez zmienisz rotacje...

pozdrawiam...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 09, 2008, 03:51:07 »
ja touchflo nie uzywam, filmik nie pomoze bo czysty smiga a po dluzszym uzywaniu moze sie wysypywac, trzeba by bylo dluzej pouzywac,
klawiatura wysuwa sie jak noz sprezynowy mam wrazenia ze jak nie przytrzymam to wyskoczy, po wysunieciu ma luzy
i cos tam w srodku lata jakby srubka luzem ale raczej te przyciski pod ekranem

i jestem naprawdę zadowolony. Po raz pierwszy od dłuższego czasu i wcale nie żałuję, że nie czekałem na Touch HD :D

i bardzo dobrze zrobiles ja zrezygnowalem z klawiatury i po miesiącu zaczął doskwierac mi jej brak, nie dosc ze tanszy to ma flesha, wyjscie tv
a podejrzewam ze niedlugo ugotuja romy z xperi czy touch HD i tez bedzie gps lapal fixa w pare sekund i system bedzie jeszcze bardziej smigal
zresztą oficjalnie na pewno bedzie ez jakis nowy dopracowany rom

a wyskakujac poza temat w unreala turnament3 wie ktos jak oni to robią ze skaczą tak wysoko przy pmocy butów i mlotu udarowego
http://pl.youtube.com/watch?v=W48fNfroZ4o

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 12, 2008, 16:46:13 »
Witam

Polecam obejrzec ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=CP8zGBFDo40 na pierwszy planie oczywiscie xperia :mrgreen:

Pozdrawiam...

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 12, 2008, 19:19:35 »
Witam ponownie

Wlasnie posciagalem sobie kilka przydatnych programow, nakladek na xperie tylko brakuje mi jednej rzeczy, a mianowice kolego @slawrumia moglbys mi podrzucic odtwarzacz filmow do xperii? (ten co widzialem na Twoich filmikach) oraz programiku w ktorym przerabiasz filmy na x1 wraz z najlepszymi ustawieniami, bardzo Cie o to prosze :ok: jak sie zdecyduje, to w piatek lece do salonu po xperie! (niech sie dzieje co chce :P)

Pozdrawiam...
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2008, 19:42:22 wysłana przez rafikkkk »

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 12, 2008, 19:48:00 »
do konwersji uzywam tego http://www.effectmatrix.com/total-video-converter/index.htm
wystarczy wybrac mp4 potem avc h264 mp4
potem normal quality
ewentualnie dodac napisy i konwert

do odtwarzania windows media player albo panel Slideshow Panel  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=441439

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 12, 2008, 20:02:19 »
do konwersji uzywam tego http://www.effectmatrix.com/total-video-converter/index.htm
wystarczy wybrac mp4 potem avc h264 mp4
potem normal quality
ewentualnie dodac napisy i konwert

do odtwarzania windows media player albo panel Slideshow Panel  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=441439

Great! D Z I E K U J E ! ! !

Teraz tak patrze na ceny xperii oraz HD na "ebay" i zauwarzylem ze h-dek jest juz w orange UK to moze bede mial okazje w piatek bobawic sie jedym i drugim sprzetem to zdecyduje!( najwazniejsze w xperii jest dla mnie kwestia czulosc dotyku oraz gdy korzystam palcem po ekranie czy nic nie lata-w pro mnie to wkurzalo, co do HD to przede wszystkim wielkosc urzadzenia czy jest do zakceptowania).

pozdrawiam...

*

Offline malgocha

• **
  • 145
  • Sprzęt: Xperia  HTC HD2
« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 12, 2008, 21:05:41 »
Kolega slawrumia zapomniał już jak wypowiadał sie ze Xperia ma tylko na czas oczekiwania na inny model Pda w którym nie będzie klawiatury ale o wiele lepszy procesor. 

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #45 dnia: Listopad 12, 2008, 21:56:27 »
Kolega slawrumia zapomniał już jak wypowiadał sie ze Xperia ma tylko na czas oczekiwania na inny model Pda w którym nie będzie klawiatury ale o wiele lepszy procesor. 
co zrobic jak zawsze musze wybierac albo rybki albo akwarium, moim ideałem na dzień dzisiejszy byłaby xperia z z marvellem 800MHz, mysle ze jakby był szybki procek i odpowiednio czuły i duzy ekran mogłbym zrezygnowac z klawiatury i takim czyms bedzie asus glaxy7 ale zanim sie pojawi to wieki miną wiec nie czekam tylko korzystam z tego co jest

*

Offline galo

• 37
« Odpowiedź #46 dnia: Listopad 13, 2008, 06:39:03 »
Mam pytanie do Kolegi slawrumia?
Ile trzyma bateria w Xperii /
Bardzo proszę o szczegółową odpowiedź.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #47 dnia: Listopad 13, 2008, 08:38:08 »

jst bardzo dobrze spokojnie wytrzymuje mi 24h ale nadal go testuje i nie daje spokoju, spokojnie z reką na sercu wytrzyma dwie doby albo i wiecej

trzymanie bateri to jest indywidualna sprawa nie mozliwa do porownania
mialem zawsze problemy z baterią szczegolnie diamond zeby wytrzymał od rana do wieczora choc innym trzymal dwie doby albo trzy
teraz wiem jakim sposobem diamond lezy ktorys dzien w szufladzie i i ma 40%
Napisane: Listopad 13, 2008, 08:30:54
chyba tu nie dalem linku jak chodzi opera http://pl.youtube.com/watch?v=rW124IUAPIs&fmt=18

Powiem jedno nie ma sie na prawdę do czego przyczepic poza plynnością a raczej jej braku w avi, ale licze na core player ze to zmieni, poki co nie ma problemu z konwersja na mp4 wiec tyle z minusow reszta same plusy

no i wsparcie xda ciagle mają cos nowego, programiki typu latareczka z touch pro, czy kompletnie cala nakladka z touch HD

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #48 dnia: Listopad 13, 2008, 08:49:37 »

jst bardzo dobrze spokojnie wytrzymuje mi 24h ale nadal go testuje i nie daje spokoju, spokojnie z reką na sercu wytrzyma dwie doby albo i wiecej

trzymanie bateri to jest indywidualna sprawa nie mozliwa do porownania
mialem zawsze problemy z baterią szczegolnie diamond zeby wytrzymał od rana do wieczora choc innym trzymal dwie doby albo trzy
teraz wiem jakim sposobem diamond lezy ktorys dzien w szufladzie i i ma 40%
Napisane: Listopad 13, 2008, 08:30:54
chyba tu nie dalem linku jak chodzi opera http://pl.youtube.com/watch?v=rW124IUAPIs&fmt=18

Powiem jedno nie ma sie na prawdę do czego przyczepic poza plynnością a raczej jej braku w avi, ale licze na core player ze to zmieni, poki co nie ma problemu z konwersja na mp4 wiec tyle z minusow reszta same plusy

no i wsparcie xda ciagle mają cos nowego, programiki typu latareczka z touch pro, czy kompletnie cala nakladka z touch HD

No no. Muszę przyznać, że robi niezłe wrażenie :)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2008, 11:42:33 wysłana przez slawrumia »

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #50 dnia: Listopad 13, 2008, 17:21:58 »

... znalazlem zajefajny! super prosty! bardzo szybki! programik do konwersji video na nasze PDA, dla mnie rewelacja! Nic sie nie trzeba sie bawic, jest tylko wybor rozdzialki (qwga, wga, wvga) format pliku wyjsciowego(do wyboru w zasadzie dwie opcje)  wybor calego filmu lub jego fragmentu, oraz jeden suwak do regulacji jakosci filmu! Aha i wszystko do AVI. 

Na diamonie smiga az milo, @slawrumia wybrobuj ten fragment filmu u siebie:    (filmik jest w twojej rozdzialce wvga)
                                                                                                                                     http://rapidshare.com/files/163410246/Kung.Fu.Panda.2008.PL.rar.html

...i miej wiecej jak to sie nazywa i wyglada :D

EDIT

Najlepsze ustawienia to: jakosc "NORMALNA" oraz Format pliku wyjsciowego "XVID" Najlepszy odtwarzacz na PDA rowna sie CorePLayer 1.25

Pozdrawiam...       

« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2008, 17:42:47 wysłana przez rafikkkk »

*

Offline malgocha

• **
  • 145
  • Sprzęt: Xperia  HTC HD2
« Odpowiedź #51 dnia: Listopad 13, 2008, 19:17:39 »
Mam jeszcze jedno pytanie do Kolegi slawrumia?
Czy przy pisaniu jest kursor czy nie bo gdzieś czytałem że nie ma.
Pozdrowienia.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #52 dnia: Listopad 13, 2008, 19:57:56 »
Mam jeszcze jedno pytanie do Kolegi slawrumia?
Czy przy pisaniu jest kursor czy nie bo gdzieś czytałem że nie ma.
Pozdrowienia.
kursor jest na ekranie, nie ma kursorów na klawiaturze tych 4 strzalek ale pad wyzej doskonale je zastepuje

Na diamonie smiga az milo, @slawrumia wybrobuj ten fragment filmu u siebie:    (filmik jest w twojej rozdzialce wvga)
      http://rapidshare.com/files/163410246/Kung.Fu.Panda.2008.PL.rar.html

Najlepsze ustawienia to: jakosc "NORMALNA" oraz Format pliku wyjsciowego "XVID" Najlepszy odtwarzacz na PDA rowna sie CorePLayer 1.25

w core player filmik chodzi ale tylko dla tego ze ma tylko 600KB/s
niestey core player nie jest zoptymalizowany  pod xperie i nawet na qtv w najgorszych opcjach chodzi kilka razy gorzej niz windows media player ktory potrafi 800x480 25klatek z bitrate do 1200

na youtube dalem zreszta filmik na wm i na coreplayer widac golym okiem
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2008, 20:00:12 wysłana przez slawrumia »

« Odpowiedź #53 dnia: Listopad 16, 2008, 00:56:03 »
Dla jeszcze niezdecydowanych - dwie ciekawe i obszerne recenzje X1:
niemiecka:
http://www.se-world.info/sony-ericsson-xperia-serie/227843-sony-ericsson-xperia-x1-testbericht/
angielska:
http://blog.se-nse.net/reviews/sony-ericsson-xperia-x1-review/

W dalszym ciągu pojawiają się informacje, że po zarejestrowaniu X1 otrzyma się jako bonus film "Hancock" na karcie microSD (ewentualnie czystą kartę 4GB). Czy coś Wam na ten temat wiadomo, szczęśliwi posiadacze? Co prawda, mając na uwadze całą tę (dez)informacyjną politykę SE nt. Xperii w ostatnich miesiącach, nie chce mi się w to za bardzo wierzyć, ale a nuż...

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #54 dnia: Listopad 16, 2008, 09:34:13 »
W dalszym ciągu pojawiają się informacje, że po zarejestrowaniu X1 otrzyma się jako bonus film "Hancock" na karcie microSD (ewentualnie czystą kartę 4GB). Czy coś Wam na ten temat wiadomo, szczęśliwi posiadacze? Co prawda, mając na uwadze całą tę (dez)informacyjną politykę SE nt. Xperii w ostatnich miesiącach, nie chce mi się w to za bardzo wierzyć, ale a nuż...
4GB  oni są śmieszni 22zł na allegro http://www.allegro.pl/item478646460_kingston_microsd_hc_4gb_micro_sd_nowa_f_vat.html

8GB 55zl http://www.allegro.pl/item476722236_kingston_microsd_hc_8gb_micro_sd_nowa_f_vat.html

jak tak szukasz to moze gdzieś widziales juz 32GB ? ma byc niebawem

« Odpowiedź #55 dnia: Listopad 16, 2008, 15:45:17 »
Tak naprawdę, to zarówno film, jak i kartę od SE mam głęboko..., ale chodzi mi o zasady. Jak coś obiecują, to powinni tego dotrzymać. Jeżeli będzie taka możliwość, to upomnę się o to, kropka. :P
Kart 32GB nie szukam, bo nie mam takiej potrzeby. Z tego co wiem, to Toshiba i Kingston robią na razie SD o takiej pojemności. Cena ok. 600 USD. Gdzieś czytałem, że microSD będą najwcześniej w styczniu 2009.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #56 dnia: Listopad 16, 2008, 16:18:27 »
chyba 600zl za 32GB bo za 600$ to raczej nikt nie bedzie podwajal wartosci telefonu
http://www.allegro.pl/item477417148_sandisk_16gb_transflash_microsd_hc_memory_card.html
208zl 16GB  jeszcze niedawno dalem wiecej za 8GB w czerwcu :)

« Odpowiedź #57 dnia: Listopad 16, 2008, 16:51:20 »
chyba 600zl za 32GB bo za 600$ to raczej nikt nie bedzie podwajal wartosci telefonu
http://www.allegro.pl/item477417148_sandisk_16gb_transflash_microsd_hc_memory_card.html
208zl 16GB  jeszcze niedawno dalem wiecej za 8GB w czerwcu :)
Za SD 600 PLN, jak najbardziej!
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2008, 16:53:38 wysłana przez arturpoz »

« Odpowiedź #58 dnia: Listopad 17, 2008, 21:36:32 »
Krótka piłka: jak się blokuje ekran / klawiaturę w Xperii? zastanawia mnie to a nie pamiętam jak to było w palmtopach których używałam.. bo w telefonie to wiadomo, zwykle wystarczyło coś przycisnąć dłużej :)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #59 dnia: Listopad 17, 2008, 21:41:24 »
Krótka piłka: jak się blokuje ekran / klawiaturę w Xperii? zastanawia mnie to a nie pamiętam jak to było w palmtopach których używałam.. bo w telefonie to wiadomo, zwykle wystarczyło coś przycisnąć dłużej :)
przytrzymujesz dluzej czerwoną słuchawkę, jak spojrzysz na jakies foto jest kluczyk narysowany obok czerwonej sluchawki
a lepszym rozwiazaniem jest dialer z touch HD ja dzwoni telefon zeby odebrac trzeba przesunac w lewo albo prawo zeby zignorowac