W koncu bylem obejrzec XPERIE ... w salonie...
Gdzie?! W PL już jest?
nie mowi o uk
Napisane: Listopad 07, 2008, 08:40:04
łapanie fixa
http://pl.youtube.com/watch?v=ET1rbdKOMDc&fmt=18
W koncu bylem obejrzec XPERIE no i naprawde nie zle sie prezentuje
troszke za waski ekran i nie wiem dlaczego slabo reagowal ekran
po za tym robi wrazenie! Mam do Ciebie dwa pytania slawrumia:
1. Jak ci sie udalo ustawic na full screen spb mobile? w salonie jak i na innych filmikach widac paski gora-dol windowsa a to nie fajnie wyglada i co najwazniejsze marnuje ta czesc wyswietlacza, jest jakis sposob?
2. Jak chodzi tf3d? wyglada to i dziala w 100% jak orgynal?
Dzieks...
calkiem mozliwe ze ekrany sa od dwoch roznych producentow i maja dwie rozne czulosci
tak samo jak w diamoncie ja narzekalem gdy inni zachwalali
shell mobile mam pelna wersje a oni maja tylko panel
tf3d smiga w 100 procentach dziala szybciej i wyglada lepiej niz na diamondzie
dzialja rowniez klawiatury dialer z tym przesuwaniem jak ktos dzwoni i jeszcze byly z dwie instalki dodatkowe
nie ma problemu z uzytkowaniem wszystkiego na raz tf3d jest wtyczka na todayu, panele wyskakuja po nacisnieciu przycisku, a shell mobile od gory palcem sie sciaga albo sie uruchamia jako pierwszy
Napisane: Listopad 07, 2008, 08:58:35
Mógłbyś sprawdzić jak śmiga GSen , Spb Full Screen Keyboard (pisać e-mail, teksty, etc krajobrazowo w pełnym wymiarze qwerty) ?

filmik -> http://www.youtube.com/watch?v=OddxxxXUuNk&fmt=18
gsen nie dziala bo xperia nie ma tego do obracania, w kulki nie mozna pograc, ekran sie obraca po wysunieciu klawiatury albo np w shell mobile jest skrot
klawiatury wszystkie chodzą bez problemu w pioni czy poziomie
full qwerty to z htc w pionie slabo mi lapie literki q,a,z,
spb full klawiatura dziala super tylko tekstura jest rozciagnieta z vga ale wszystko dziala ok moze mam caba tylko do vga z diamonda jeszcze
z moich odczuc najlepiej sprawują sie dwie klawiatury htc phone keypad i compact qwerty z slownikiem t9
pisze sie bardzo szybko jedną ręką
co do uzywania w poziomie to juz trzeba dwoch rąk a to rownie dobrze sie pisze rysikiem standartową klawiaturą z ctr+c czy ctrl+v jest o wiele bardziej dokladna i uzyteczniejsza niz te palcowe, ale to juz raczej kwestia gustu i upodobań no i przyzwyczajeń
moze w toch HD bedzie lepiej ze wzgledu na wiekszy ekran i brak krawedzi wokół
ale i tak najlepsza bedzie sprzetowa z dodatkową NullKB nie dosc ze chodzi szybciej lepiej to nie zajmuje pol ekranu
te ekranowe maja to do siebie ze ciagle wyskakuja cokolwiek sie ruszy w operze jest to meczace nawet w diamonci jak juz przegladalem wylaczalem klawiatury nullKB bo ekran tylko skakał