Pytanie do użytkowników: jaka czułość modułu GSM

• 5 Odpowiedzi
  • 1054 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pytanie do użytkowników: jaka czułość modułu GSM
« dnia: Marzec 09, 2009, 21:12:03 »
Witam,

Mam prośbę do właścicieli Xperii, czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat czułości modułu GSM w tym telefonie w porównaniu z innymi aparatami? Czy jest zasięg w trudnych warunkach, czy można w miarę normalnie rozmawiać przy niskim poziomie sygnału ze stacji bazowej? Dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: Pytanie do użytkowników: jaka czułość modułu GSM
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 09, 2009, 22:03:55 »
wedlug moich odczuc czułość wyzsza od moich poprzednikow ale mysle ze to bardziej dzieki coraz wiekszemu pokryciu, tam gdzie nie miałem zasiegu wogole mam dobry a w domu jeszcze pol roku temu nie mialem 3G a juz mi wskakuje z 3G na H
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2009, 00:12:56 »
W moim odczuciu lepszy niż na moich poprzednikach - Nokia 6021, K850i - na drodze do Krakowa miałem wcześniej dwa miejsca w których zasięg nie istniał, teraz na tym samym simie nie mam tego problemu.

*

Offline Squel

• 20
  • Sprzęt: Gie I
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2009, 06:40:15 »
Widać ja musiałem trafić jakiś felerny model bo według mnie zasięg jest taki sobie.
Tam gdzie na HTC TP miałem full na xperi mam 2-3 kreski, w czasie rozmowy potrafi zjechać do 1 kreski i szarpać rozmowy.
Zmiana romu na najnowszy pomogła troszkę, ale nadal czasem porafi spaść do dwóch kresek.
Pracuje i mieszkam prawie (jak to mówią prawie robi różnicę  :grin: ) w centrum miasta, więc odpadają jakieś anomalie związane z dziurami zasięgowymi :).
W tym tygodniu spróbuje się udać do serwisu, zobaczę co oni na to

Całe szczęście że jeszcze nie zacząłem zabawy z Hard-SPL  :mrgreen:
Niektóre kobiety są bezcenne, za wszystkie inne zapłacisz kartą master card.
--------------
SX1->N6600->N6630->SE K750i->SE K800i->SE P1i->Iphone->Kajzerka :)->Diamond->Touch Pro->Xperia X1a-> MDA compact IV-> Gie I

*

Offline Pieka

• 1024
  • Fusionowy Anihilator
    • Polski Oficjalny Support PHP-Fusion
  • Sprzęt: iPhone 4S
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2009, 09:04:14 »
Porownujac z SE P990i jest bardzo dobrze, z kolei w zestawieniu z SE G900 jest dobrze. Mam jedno miejsce w domu (nie wnikajac jakie i gdzie ;)), w ktorym pierwszy nie mial w ogole zasiegu, a drugi momentami tracil. X1 w tym miejscu rowniez nie ma zasiegu, ale za to w innych, w ktorych pierwszy nie mial, Xperia ma sile sygnalu zblizona do drugiego. Suma sumarum, zdecydowanie lepsza czulosc od P990i i delikatnie slabsza, w normalnych warunkach uzytkowania praktycznie niezauwazalnie nizsza od SE G900.
Jestem jaki jestem :)

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 11, 2009, 22:56:51 »
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, chciałbym kupić ten telefon ale nie chciałbym wydawać tyle pieniędzy na coś co nie będzie spełniać jednak podstawowej funkcji jaką jest dzwonienie. Często jeżdżę w góry i tam przydaje się w miarę czuły telefon. Testy i recenzje jakie można znaleźć w sieci (nie tylko Xperii ale wogóle pda i telefonów) z reguły pomija ten temat. Pozdrawiam