Problemy ze słuchawką BT

• 7 Odpowiedzi
  • 859 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy ze słuchawką BT
« dnia: Maj 27, 2009, 00:59:37 »
Witajcie,

Mam nadzieję że i w tym problemie mi pomożecie, jak już w kilku innych problemach z X1, które dzięki Waszym radom zostały rozwiązane  :proud:

Konkretnie:

Mam sparowaną z X1 słuchawkę BT SE HBH-610a, ale testowałem problem na 2 słuchawkach HBH-610a i kilku innych producentów... więc mam wrażenie że problem nie jest po stronie słuchawek tylko po stronie X1...

Zaznaczam że dla wszystkich opisywanych przypadków BT w X1 jest włączony i słuchawka sparowana, itd.

Konkretnie:

1. Inicjuję połączenie z X1 - nie zawsze słyszę jego efekty w słuchawce BT. Tzn. ani nie słychac np. sygnału wołania ani po połączeniu rozmówcy w słuchawce BT, ani w X1. Pomaga czasami kliknięcie "menu" połączenia > turns handsfree off, a potem jeszcze raz tylko > turns handsfree on. Wtedy wszystko słychać w słuchawce.

2. Odbieram połączenie za pomoca przycisku odbierania w słuchawce BT - nie zawsze słychać rozmówcę w słuchawce - czasem pomimo że odbieram za pomocą słuchawki, to rozmówcę słychać czasem w słuchawce BT a czasem w X1.... Pomaga na to też procedura jak w punkcie 1

3. Czasem po prostu wyłącza się BT w X1 (na szczęście rzadko).... na to pomaga tylko włączenie BT w X!

Soft mam generic UK R3A

Jakieś wskazówki?

*

Offline tagor

• 264

Odp: Problemy ze słuchawką BT
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 28, 2009, 23:39:37 »
tagor, ale ja nie mam problemu z parowaniem...

Urządzenia są zparowane, i połączone ze sobą.

Tyle tylko że nie zawsze pomimo tego słychać dzwięk w słuchawce BT. Zdaża się że nie słychać go nigdzie...

Dodatkowo zdaża się też, że odbieram połączenie słuchawką, kilka sekund rozmawiam przez słuchawkę, po czym dźwięk sam z siebie przełącza się do telefonu, pomimo tego że słuchawka jest dalej podłączona (świeci się ikonka słuchawki na ekranie telefonu)

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 29, 2009, 09:23:21 »
Ostatni post, wpis do rejestru. OIDP wtedy x1 zgłasza się jako zwykły telefon, a nie smartfon. Ja miałem podobne zachowania pomiędzy x1 i nawigacją z zestawem głośnomówiącym. Pomogło.

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 29, 2009, 10:21:48 »
Mam komunikat "odmowa dostępu", edytuję z poziomu PeCeta CeRegEditor'em.

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 29, 2009, 11:33:34 »
Zmieniłem ten wpis w rejestrze, restart, ponowne parowanie, ale słuchawka dalej się zachowuje jak opisałem w pierwszym poście....

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 29, 2009, 20:16:47 »
Czym edytowałeś rejestr?

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 30, 2009, 00:08:54 »
Resco registry editor

Sprawdzałem, wpis jest poprawiony...

Nie ma to żadnego wpływu na działanie... działa nadal jak w pierwszym poście opisałem...

Help... Xperia super telefonik, ale dużo jeżdżę samochodem i już mam dość losowego trafiania rozmów - raz do słuchawki, raz do telefonu... :evil: