Problemy z bluetooth

• 11 Odpowiedzi
  • 2633 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lukasha

• *
  • 87
  • Sprzęt: Xperia X1
Problemy z bluetooth
« dnia: Styczeń 22, 2009, 20:21:41 »
Witam,

Używam zestawu głośnomówiącego SE HCB-150 i mam pewien problem z współpracą jego z X1. Dodam, że wcześniej ten zestaw świetnie działał zarówno z SE C902 jak i G900. Problem polega na notorycznym zrywaniu połączneia zestaw - telefon. zrywanie następuje po kilkunastu sekundach od połączenia. Co może być przyczyną?

Dziękuję i pozdrawiam

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline galo

• 37
Odp: Problemy z bluetooth
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2009, 09:26:40 »
Może coś jaśniej o ty problemie napiszecie ?

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2009, 11:32:24 »
Napisali że to jakiś bug i naprawić można tym:
http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=146709&d=1231973755 (plik .cab)

*

Offline galo

• 37
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2009, 13:21:39 »
Można prosić o ten plik bo nie mogę go ściągnąć.

*

Offline lukasha

• *
  • 87
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2009, 14:11:40 »
Hmm o ile dobrze przeczytałem to bluetooth ma się wyłączać. U mnie się nie wyłącza po prostu zrywa komunikację.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2009, 14:19:44 wysłana przez lukasha »

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 23, 2009, 14:31:51 »
a plik nic nie pomogł ?

Można prosić o ten plik bo nie mogę go ściągnąć.
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Pieka

• 1024
  • Fusionowy Anihilator
    • Polski Oficjalny Support PHP-Fusion
  • Sprzęt: iPhone 4S
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 01, 2009, 00:04:36 »
Mam podobny problem, z tym, ze przed zastosowaniem w/w pliku, BT wylaczal sie po kilkunastu sekundach po wybudzeniu. Aktualnie po wylaczeniu nastepuje ponowne jego wlaczenie, ale niestety nadal ma miejsce zrywanie polaczenia ze sluchawka, swoja droga rowniez tej samej firmy (HBH-IV835), ktora z SE G900 wspolpracuje wrecz idealnie. Kiedys pewnie nawet nie zauwazylbym w/w, ale od dluzszego czasu uzywam wybierania glosowego podczas jazdy samochodem, a w chwili obecnej jestem tego pozbawiony.
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 00:08:06 wysłana przez Pieka »
Jestem jaki jestem :)

*

Offline lukasha

• *
  • 87
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 01, 2009, 04:06:24 »
Problemy z bluetooth rozwiazuje nowy soft. W zwiazku z powyzszyn uzyj nazedzia SEUS (do pobrania ze strony SE) u zaktualizuj sobie soft.

*

Offline Pieka

• 1024
  • Fusionowy Anihilator
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 01, 2009, 11:39:01 »
Problemy z bluetooth rozwiazuje nowy soft. W zwiazku z powyzszyn uzyj nazedzia SEUS (do pobrania ze strony SE) u zaktualizuj sobie soft.
Takze przyszlo mi to do glowy, jednak nie mialem pewnosci. Dziekuje za rozwianie watpliwosci, w najblizszym czasie zaktualizuje, co nie jest takie proste poniewaz jestem na linuksie, a nastepnie dam znac w temacie, czy faktycznie ten aspekt bledow zwiazanych z BT zostal rozwiazany.

*

Offline lukasha

• *
  • 87
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 01, 2009, 13:05:39 »
zmienic soft mozesz rowniez nie uzywajac komputera - nalzezy sciagnac oprogramowanie z http://rapidshare.com/users/ENCD8L a nastepnie zmieniasz nazwe pliku na kovsimg.nbh, wgrywasz go na karte pamieci. Po czym uruchamiasz telefon trzymajac przyciski zmniejszenia glosnosci oraz power, az do momentu pojawienia sie kolorowych poskow na ekranie. Nastepnie postepujesz wedlug instrukcji na ekranie.

Pamietej jednak, ze zmiana oprogramowania w ten sposob (nie za pomoca autoryzowanych narzedzi) powoduje utrate praw gwarancyjnych - oczywiscie jesli serwis wykryje ingerencje (czy jest wstanie - tego nie wiem). Jesli planujesz zmiane oprogramowania sposobem opisanym wyzej to nie wiem czy nie warto zaczekac na polski soft - ma sie ukazac w 12 tygodniu tego roku.

Pozdrawiam

*

Offline Pieka

• 1024
  • Fusionowy Anihilator
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 01, 2009, 18:01:15 »
Dziekuje za podpowiedz odnosnie aktualizacji innej niz przez SEUS-a, ale nie skorzystam, poniewaz raz, ze zbyt sobie cenie gwarancje, a dwa znalezienie komutera z XP nie stanowi az takiego problemu. Oczywiscie, idealnie byloby moc skorzystac z AS, a co za tym rowniez SEUS-a na Ubuntu, ale skoro nie ma, to trudno.
Odnosnie aktualizacji, rzeczywiscie po zaktualizowaniu softu do najnowszej wersji, BT pracuje poprawnie i nie wylacza sie oraz nie zrywa polaczenia. Teraz jeszcze pozostaje rozwiazac problem z wybieraniem glosowym, ale to juz w innym temacie.