dziekuje bardzo za pomoc z smsami, teraz jest tak jak chcialem
natomiast z poczta jest duzy problem.. tzn chodzi mi o to, zeby telefon dzialal dokladnie tak jak moj outlook w komputerze... myslalem, ze skoro program w xperii sie nazywa outlook, to bedzie tak dzialal. wylaczylem imap na gmailu... wylaczylem nawet pop na chwile. no i outlook w komputerze zachowal sie tak jak powinien. pobral wszystkie ponad 100mb wiadomosci i tyle, dalej zyje wlasnym zyciem. w gmailu wszystkie wiadomosci mam zarchiwizowane. nie wiem jak je sciagnac do telefonu.. telefon zachowuje sie jak kopia gmaila. jak cos tam skasuje, to i w telefonie sie kasuje.. jak mam tam wiadomosci to i w telefonie sa, mimo, ze np dawno juz je w telefonie przeczytalem.. bardzo prosze o pomoc, czy mozna to tak ustawic, zebym po prostu mial w telefonie poprostu osobna baze maili, zebym mogl je sobie kasowac, czy nie kasowac tak jak mi to potrzebne, zupelnie niezaleznie od gmaila. no i zeby przy kazdym nowym pobraniu poczty pobieral mi tylko wiadomosci (niekoniecznie nowe) tylko te, ktorych jeszcze w telefonie nie mialem. wszystko mialem w ten sposob ustawione w n95 i ciezko mi uwierzyc, zeby w xperii nie bylo takiej mozliwosci.. pozdrawiam i czekam na pomoc!
problem polega wg mnie na tym, ze ja bym chcial miec odbieranie poczty poprzez pop, a on na sile ustawia imap. mimo, ze na gmailu wylaczam imap, po synchronizacji jest on wlaczony...