Mam mały problem z Outlookiem w X1
Kiedy jeszcze pracowałem na fabrycznym systemie skonfigurowałem sobie konta pocztowe i ściągnąłem kompletne maile z załącznikami na X1. Ze względów bezpieczeństwa oraz w związku z tym, że w jakiś dziwny sposób ginęły mi ściągnięte maile zrobiłem sobie kopię zapasową maili i kontaktów przy pomocy SPB Backup.
Następnie zmieniłem ROM i przesiadłem się na Touch-X. Uruchomiłem SPB Backup żeby przywrócić zapisane maile i kontakty. Kontakty wgrały się bez problemu natomiast z kontami i mailami już nie poszło tak dobrze. Owszem, na pierwszy rzut oka wydawało się, ze wszystko jest w porządku, bo oba konta („kopertki”) były widoczne i zgadzała się ilość maili, w ramach „koperty można je było przesuwać natomiast nie można ich otworzyć w normalnym widoku („Inbox”). Co gorsza nie można ich nijak usunąć, tzn. pokazuje je, jako istniejące konta w widoku Touch-X Mail (czarne tło, otwarta koperta z listami wewnątrz) ale jak już wejdzie się w zwykły widok Outlook lub poprzez Menu-Tools-Options to w ogóle ich nie ma.
Żeby ściągnąć maile musiałem znów skonfigurować od nowa konta i ściągać wszystkie wiadomości. I tu znów jak chciałem użyć stałej nazwy swojego konta to pokazywał mi, że takie konto już istnieje na X1 i zmień nazwę.
I teraz po ponownym ściągnięciu mail mam zdublowane konta – jedne te, które przywróciłem Backupem a drugie te, które skonfigurowałem ponownie. No i teraz pytanie jak się pozbyć tych przywróconych Backupem? Czy może coś w ustawieniach, może jakimś programem czy tylko hard reset i ponowna ręczna konfiguracja kont i ściąganie maili przez internet? Generalnie coś od początku nie jestem zadowolony z tego Outlooka

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i pomoc