Problem z HardSPL

• 3 Odpowiedzi
  • 1129 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z HardSPL
« dnia: Marzec 01, 2011, 09:14:02 »
Witam.
Próbowałem ostatnio zainstalować na swojej X1 HardSPL. Lecz wystąpił popularny błąd połaczenia 202. Próbowałem zmany portu USB i nie pomogło.
Chciałem spróbować dzisiaj w szkole na innym komputerze aczkolwiek tu wynikają problemy natury administracyjnej. Nie mogę zainstalować ActiveSync o net.framework nie wspomne.

Możecie podać inne przyczyny i rozwiązania tego problemu z połączeniem 202?

Z góry wielkie dzięki.

*

Offline v!ccy

• *
  • 73
  • Sprzęt: Moto Milestone
Odp: Problem z HardSPL
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 01, 2011, 22:26:10 »
A przy włączonym telefonie łączy się przez AS? Bo może to być też przyczyna złego kabla usb, tzn. jeżeli jest słabej jakości (nie oryginalny) to będzie źle działać. Trzeba też łączyć bezpośrednio PC>tel.
Dokładnie nie pamiętam już jak to wszystko przebiegało, więc chyba więcej nie pomogę ;p
Nokia 3410>Sharp TM100>SE V600i>SE W800i>Toshi G900>SE X1i>Milestone.

*

Offline siemien3540

• *
  • 80
  • Sprzęt: Xperia X1 rom w fazie testowania
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 03, 2011, 21:48:22 »
Jest opcja instalacji bez AS wystarczy kliknąć na program do instalacji romu i potwierdzać wszystko do momentu jak misze że weryfikuje urządzenie w tym momęcie trzeba wyłączyć telefon i uruchomic go w tryb wgrywania  romu i podłączyć kabel do telefonu program powinien zweryfikować telefon i pojdzie dalej do potwierdzania wgrywania romu a ważne trzeba wyjąć karte pamięci bo inaczej może nie wykryc kabla jeśli nie zdążysz uruchomic telefonu w tryb boot przed zakonczeniem weryfikacji i wyskoczy że nie wykryto telefonu to zrób to wcześniej najpierw telefon poźniej program
siemien3540

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 05, 2011, 15:23:39 »
Ok... dzięki za radę.. zaraz będę próbował. I napiszę czy wyszło ;)

Ps: Kabel jest oryginalny.. ponieważ mam go od początku jak kupiłem telefon.. a kupiłem go jako nowy ze strony SE.