Problem z dzwonkiem mp3 na Xperii

• 9 Odpowiedzi
  • 9475 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline optymistiq

• 20
  • Sprzęt: był: iPAQ 3970, jest: SE XPERIA X1, HTC TOUCH DUAL
Problem z dzwonkiem mp3 na Xperii
« dnia: Marzec 22, 2010, 16:20:34 »
Witam,

mam problem z ustawieniem muzyki mp3 na mojej X1. Na sprzęt zgrałem dzwonek który chodził na innym sprzęcie, klikam i zaznaczam "ustaw jako dźwięk dzwonka" i mam komunikat:

Wystąpił błąd podczas kopiowania dźwięku do folderu \my documents\moje dźwięki\..... Nie można ustawić tego dźwięku dzwonka. Upewnij się że na urządzeniu jest wystarczająco dużo miejsca a następnie spróbuj ponownie.

Dziwne bo miejsca mam full a sam dzwonek zajmuje 365 kb (zmniejszyłem go na maxa)

Na HTC działa bez zarzutu. W czym może być problem? Ktoś już miał taki  problem bo nie znalazłem na serwisie?
Pytam bo nie wiem czynie oddać go przypadkiem do serwisu żeby przeinstalowali system.

Pozdrawiam

*

Offline radzix27

• **
  • 246
  • Sprzęt: Sony Ericsson XPERIA™ X1i
Odp: Problem z dzwonkiem mp3 na Xperii
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2010, 17:01:47 »
Dzwonki mp3 na połączenia i smsy możesz wrzucać do folderu 'Moje dokumenty" na karcie pamięci albo do pamięci telefonu i system będzie je normalnie wykrywał. Przechodzisz do Start/Ustawienia/Osobiste/Dźwięki i powiadomienia/  i tutaj sobie ustawiasz wszystko.
Dźwięki alarmu mogą być jedynie WAV i wrzucasz je do folderu Windows (to tak żeby uprzedzić kolejne pytanie ;) )

> ROM: SGXU Infinite
> RadioROM: 1.14.25.55

*

Offline Ptasior

• *
  • 94
  • Sprzęt: SE X1
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2010, 17:03:57 »
zrób Hard Reset zanim oddasz do serwisu, może to pomoże.

*

Offline optymistiq

• 20
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 24, 2010, 08:40:40 »
Dzięki za odpowiedzi :ok: Zdaję relację co i jak pokombinowałem:

1) Hard reset nie pomógł. Nadal nie mogłem w prosty sposób dodawać mp3 jako dzwonka
2) Dźwięki były już wcześniej przeniesione do folderu: My Documents\Moje dźwięki dzwonka. Nie mogłem ich wykryć. Dopiero po przerzuceniu, ich po synchronizacji z kompem, do folderu windows\rings, dzwonek został wykryty w ustawieniach dźwięku. Proste przerzucenie też nie było oczywiste bo windows domyślnie jest folderem ukrytym (taka mała podpowiedź jakby ktoś kiedyś szukał).

Nadal trapi mnie pytanie. Czy tak się dzieje w każdej xperii czy tylko w mojej :mysli:? Sprawdźcie proszę u siebie taki schemat:
1) zgrać mp3 na urządzenie do folderu np: My Documents/Moje dźwięki dzwonka lub Moja muzyka
2) zaznaczyć plik żeby wyskoczyło menu funkcyjne i wybrać Ustaw jako dzwiek dzwonka
3) i co wyskakuje? Problemy z jakie opisałem w pierwszym poście czy dzwonek się ustawia i działa?

Pozdrawiam :wink:

*

Offline radzix27

• **
  • 246
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 24, 2010, 10:39:05 »
Przez File explorer'a i Total Commandera nie widzę opcji aby ustawić jako dzwonek, ale w Ustawienia/Osobiste/Dźwięki i powiadomienia bez problemu wykrywa dzwonek, który znajduje się w Moje dokumenty/Moje dzwonki (czy jak to tam jest po polsku)

*

Offline optymistiq

• 20
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 24, 2010, 15:29:35 »
Hmm.. no czyli tak jak zrobiłem.
Zastanawiałem się tylko czy da się ustawić dzwonek w sposób jaki opisałem w kilku krokach, czyli bez kopiowania dźwięku do folderu MOJE DŹWIĘKI. Ale być może wszystkie XPERIE tak mają :mysli:
W HTC pod WM6.5 spokojnie mogę dodać jako dzwonek dowolną mp3 po prostu klikając na nią i wybierając z menu rozwijanego. Może pod WM6.1 nie ma takiej możliwości?......

*

Offline przemot

• *
  • 54
  • Sprzęt: SE X1
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 26, 2010, 00:00:57 »
ja jade na fabrycznym sofcie WM6.1 i tez mialem taki problem. musialem podobnie jak Ty przenosic mp3 do folderu rings

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 21, 2010, 21:57:34 »
Witam. Właśnie zarejestrowałem się i proszę o pomoc. Mam SE Xperia X1. Mam problem z ustawieniem dzwonka na smsa. Ustawiam dzwonek na smsa (jakąś piosenkę mp3) i kiedy potem dostaje smsa odbieram go a piosenka leci nadal aż sie skończy.
Czy idzie to jakoś zmienić?

Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję. :)

*

Offline radzix27

• **
  • 246
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 21, 2010, 22:04:50 »
Witam. Właśnie zarejestrowałem się i proszę o pomoc. Mam SE Xperia X1. Mam problem z ustawieniem dzwonka na smsa. Ustawiam dzwonek na smsa (jakąś piosenkę mp3) i kiedy potem dostaje smsa odbieram go a piosenka leci nadal aż sie skończy.
Czy idzie to jakoś zmienić?

Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję. :)

Niestety chyba jedynym rozwiązaniem jest skrócenie długości dzwonka ;)

*

Offline Mosiu

• 44
  • Sprzęt: Xperia
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 22, 2010, 08:02:02 »
Wracając do przenoszenia dzwonków to u mnie wystarczy, że wrzuce go na główny folder karty pamięci i wykrywa bez problemu.
ericsson t10s->nokia 3310-> sony ericsson t230-> siemens cx65-> sony ericsson k750i@w800i -> HTC Tytn:)->Jak się uda to XPERIA