obsluga klawiatury

• 3 Odpowiedzi
  • 1774 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cassiopeia

• 293
  • Sprzęt: Xperia X1, HTC Touch, Toshiba Tecra M7 TabletPC (Vista Bussines)
obsluga klawiatury
« dnia: Grudzień 03, 2008, 19:56:52 »
Nareszcie mam swoja xerie. Pierwsze wrazenia bardzo pozytywne. Jednak brakuje mi mozliwosci kasowania  z klawiatury przy pomocy klawisza del otrzymanych sms, oraz katalogów w exploler. Ponadto czy da sie zaprogramowac ctrl+c i ctrl+v na klawiaturze (przemapowac).

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: obsluga klawiatury
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 03, 2008, 22:08:28 »
klawisz del jak najbardziej kasuje smsy i katalogi niebieski klawisz a potem klawisz del

co do mapowania klawiszy
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=2937657

I use PQzII and AE button plus to remap the key as a CTRL key. Use AE button plus to remap the AU key to ESC key and then PQzII to map Esc as CTRL. AE button also allows you to give double press and long keypresses so you can get things like a windows key with the phone closed.

http://nicque.com/PQz/PQzII.htm

po uruchomieniu maly kwadraci tam gdzie start
setup
menu ctrl/alt
zaznaczamy use ctrl + alt
ctrl wybieramy np klawisz win i juz mam ctrl + v

« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2008, 22:51:00 wysłana przez slawrumia »
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline cassiopeia

• 293
  • Sprzęt: Xperia X1, HTC Touch, Toshiba Tecra M7 TabletPC (Vista Bussines)
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 03, 2008, 23:33:07 »
o rany o ile zycie stalo sie prostsze.jak moglem wczesniej uzywac pda bez klawiatury

*

Offline marcinszczepanek

• *
  • 77
  • Pan Majster
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 08, 2008, 23:25:44 »
ja natomiast naczytałem się wcześniej o klawiaturce w xperii złych rzeczy i.... no niestety niektóre się sprawdziły. klawisze górne są troche za blisko ekranu i wogóle jakoś dziwnie się wciskają. Bawiłem się touch pro i rzeczywiście miażdży xperię. Ale, idzie się przyzwyczaić :)