Nie Włącza sie po Zawieszeniu!

• 7 Odpowiedzi
  • 2448 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie Włącza sie po Zawieszeniu!
« dnia: Marzec 17, 2010, 22:44:34 »
Witam.
Kupiłem kartę 4gb , wsadziłem do telefonu i wgrałem muzyke... ale, że mi się znudziła  wziałem podłączyłem telefon do Pc przez kabel i pokazało mi się okno od karty i wziąłem formatuj... pisałem sms i mi się zawiesił... wyciągnąłem baterię i wsadziłem. Uruchomiłem i pokazały mi się 3 paski kolorowe...przestraszyłem sie i wyciągnąłem baterie... i juz nie chce się włączyć...resetowałem i nic...bootloader nie chce sie włączyć jak trup...
Ma ktoś jakieś rozwiązania? Jak wyciągnę baterię i podłącze do lądowania świeci lampka na czerwono. Proszę o pomoc!!!

*

Offline Rajan

• 47
  • Sprzęt: Sony Ericsson Xperia x1 -8GB, genesis.one 1.2!
Odp: Nie Włącza sie po Zawieszeniu!
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 18, 2010, 11:01:42 »
Po coś ruszał tą baterie  :-| trzeba było odczekać... staraj się go uruchamiać przez podpięcie kabla usb. soft reset rysikiem i wyciąganiem baterii może odpali:)  powodzenia!

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 18, 2010, 11:22:37 »
nie widziałem, że nie można wyciągać .... robiłem reset i nic się nie robi... a przy ActiveSync pisze ciągle łączenie i nic więcej...

Połączone: [time]Marzec 18, 2010, 11:57:08[/time]
bootloader musi być na karcie czy jak? bo jak wciskam głośność w dół i włączanie nic sie nie robi.

Połączone: Marzec 18, 2010, 12:00:04
takie coś wychodzi ciągle

« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 12:00:04 wysłana przez Setzi »

*

Offline swiniaa

• *
  • 85
  • Sprzęt: SE ARC S
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 03, 2010, 12:10:00 »
mam to samo od dziś ... ktoś coś poradzi ?

*

Offline klaku007

• *
  • 56
  • Sprzęt: LG Swift GT540 Android 2.1 Rooted JiT app2sd etc.
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 03, 2010, 19:56:31 »
a probowaliscie hard resetu ?? tzn 2 te srebrne pod ekranem i reset rysikiem i trzymacie dalej te klawisze pod ekranem :P ja tak mialem jak zepsulem cos w xperi przy rozbieraniu i tylko w ten sposob jakos mi sie odpalala

*

Offline eddi666

• *
  • 64
  • Sprzęt: Xperia X1
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 05, 2010, 02:30:05 »
mam to samo od dziś ... ktoś coś poradzi ?
Naładuj baterie ładowarką(oryginalną). Dioda czerwona się świeci tylko jak telefon jest rozładowany, w żadnym innym przypadku nie świeci się. Jak naładujesz i problem nadal występuje to zrób Hard Reset. Jak kolega wyżej napisał musisz użyć 2 srebrnych klawiszy(trzymaj cały czas oba) i naciśnij raz power on nadal trzymając klawisze. Powinien wyskoczyć szary ekran. Na ekranie poprosi Ci o kliknięcie R z klawiatury a potem spacje. I gotowe.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 05, 2010, 14:53:49 »
No właśnie ja mam podobnie... Wyłączyłem normalnie telefon i teraz juz sie nie chce włączyć, nie reaguje na HR ani jak chce go wlączyć w trybie bootowania... ;/

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 17, 2010, 09:03:07 »
zaden HR nie dziala , w ogole nie trybi....