Nie mogę wysłać email-a

• 10 Odpowiedzi
  • 6807 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie mogę wysłać email-a
« dnia: Luty 27, 2010, 11:11:41 »
Jak w temacie mam skonfigurowaną pocztę pod o2,bez problemu odbieram pocztę z tego konta,ale jak chcę wysłać to wyskakuje komunikat,że nie można wysłać sprawdż czy jesteś w zasięgu sieci i sprawdz poprawność ustawień.Macie jakiś pomysł co może być nie tak?

*

Offline fox33

• 24
Odp: Nie mogę wysłać email-a
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 02, 2010, 12:55:18 »
to widzę, że nie tylko ja mam taką przypadłość, ja się poddałem ale z chęcią poznam jakieś rozwiązanie tego wkurzajacego problemu

*

Offline v!ccy

• *
  • 73
  • Sprzęt: Moto Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 02, 2010, 21:29:51 »
OMG, sam kiedyś miałem podobny problem... ale odpowiedź znalazłem używając funkcji 'SZUKAJ'...
Nokia 3410>Sharp TM100>SE V600i>SE W800i>Toshi G900>SE X1i>Milestone.

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 02, 2010, 23:18:00 »
OMG, sam kiedyś miałem podobny problem... ale odpowiedź znalazłem używając funkcji 'SZUKAJ'...
Dokładnie wystarczy poszukać w ustawieniach twojego emaila i w ustawieniach serwerów pop i smtp.
Wtedy wszystko by działało, jak to powiedzieć RTFM!!! a tam jest wszystko.
Czy aby na pewno ?

*

Offline fox33

• 24
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 03, 2010, 14:25:55 »
jakby tu powiedzieć, ustawienia wydaja się być ok, gdyż outlook pobiera je automatycznie z serwera podczas pierwszej konfiguracji konta
Poza tym coś musi być z tym programem pocztowym nie tak, bo czasem taki sam komunikat wyskakuje mi na koncie wp.pl i muszę kilka razy nacisnąc send/receive żeby odebrał albo wysłał pocztę a czasem to jak sie zamuli to 15 minut pobiera jednego maila :(
Szukam jakiejś sensownej alternatywy programu pocztowego, ale jeszcze nic nie znalazlem co by było satysfakcjonujące

*

Offline mietko666

• **
  • 211
  • Sprzęt: Omnia II - Galaxy S3
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 03, 2010, 14:59:48 »
Dokładnie wystarczy poszukać w ustawieniach twojego emaila i w ustawieniach serwerów pop i smtp.
Wtedy wszystko by działało, jak to powiedzieć RTFM!!! a tam jest wszystko.
Niestety tak nie jest, tez mam dokładnie to samo i też konto o2.pl skonfigurowane automatycznie.
Ps- skoro koledzy nie chcą pomóc (od tego jest to forum) to niech się nie wychylają z poradami typu "szukaj" ... zwłaszcza, ze znają odpowiedź, skoro już kiedyś ten problem rozwiązali.
Nieładnie panowie ... nie po koleżeńsku.
ROM JB 4.3 I9300XXUGMK6

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 03, 2010, 18:04:27 »
Respekt i szacuneczek dla v!ccy i linshi dziękuje za pomoc i zapraszam na fora w których ja jestem*ekspertem* pomogę wam tak samo oby więcej takich ludzi na forum. sic!

*

Offline v!ccy

• *
  • 73
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 03, 2010, 19:59:48 »
Dziękuję za respekt i szacunek. Nie dawno wrócił do mnie telefon z naprawy, więc tych ustawień nie miałem... Przeczytałem wasze wypowiedzi i poprostu nie wierzę. Aż sam ustawiłem sobie konfigurację na nowo, bo myślałem że naprawdę jest coś nie tak, no ale albo jestem magikiem, albo wy ograniczeni - odebrałem pocztę, wysłałem 2 maile, wszystko działa.
Widzę, że nie potraficie używać google. Powodzenia w dalszych poszukiwaniach.

Działa interia i o2.
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2010, 20:16:22 wysłana przez v!ccy »

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 03, 2010, 21:34:34 »
Ustawienie automatyczne pobiera wiadomości,lecz ich nie wysyła ustawienia ręczne z tąd http://pomoc.o2.pl/poczta/programy/ daje ten sam efekt p.s cieszę się kolego, że działa ci poczta z dwóch kont ,ale twierdzę też ,że możesz być ograniczonym magikiem

*

Offline v!ccy

• *
  • 73
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 03, 2010, 22:05:44 »
1. dostawca poczty email: internetowy adres...
2. serwer poczty przychodzącej: poczta.o2.pl
3. typ konta: pop3
4. smtp: poczta.o2.pl
w zaawansowanych wybrać właściwe połączenie sieciowe
5. wymagaj uwierzytelnienia - tak.
Co w tym dziwnego? samemu można to zrobić. A jak nie to... GOOGLE.

Musi działać, skoro u mnie wszystko działa, jak nie to wybrać inny prog do maili albo zrezygnować z WM.
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2010, 22:21:17 wysłana przez v!ccy »

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 03, 2010, 22:09:27 »
1. dostawca poczty email: internetowy adres...
2. serwer poczty przychodzącej: poczta.o2.pl
3. typ konta: pop3
4. smtp: poczta.o2.pl
5. wymagaj uwierzytelnienia - tak.
Co w tym dziwnego? samemu można to zrobić. A jak nie to... GOOGLE.
zrozum, że dokładnie takie ustawienia mam a mimo to nie wysyła!!!!

Połączone: Marzec 05, 2010, 17:08:11
Cześć ,rozwiązałem problem,Miałem dość zawalony telefon różnymi programami,zaczynał już mocno szwankować a to   budzik nie budził,a to komunikat ,ze sms nie odebrany bo pamięci mało itd itp.Decyzja hr.Zrobiłem hr i powoli przywracanie wszystkiego co było potrzebne no i konfiguracja poczty. zrobiłem wszystko tylko ,że odznaczyłem automatyczną konfiguracje i wszystko zrobiłem ręcznie i się udało odbiera i wysyła maile.
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2010, 17:08:11 wysłana przez malga »