multi-touch

• 7 Odpowiedzi
  • 965 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

multi-touch
« dnia: Kwiecień 15, 2009, 15:32:11 »
czy xperia obsluguje multi touch? czy jest jakas przegladarka np zdjec, lub internetowa ktora wykorzystywalaby multitouch (takie uszczypniecia jak w iphonie)... a jezeli nie, to ciekawe rozwiazanie widzialem np w htc touch pro, tamta przegladarka zdjec fajnie powieksza zdjecia po okreznym ruchu palcem, jak cos chcemy powiekszyc, to poprostu mozna to okrazyc palcem i sie ladnie powieksza... jest cos takiego na xperie?

*

Offline kao3991

• **
  • 157
  • Sprzęt: HTC BlueAngel, HTC Universal
Odp: multi-touch
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 15, 2009, 17:02:50 »
Nie wiem, jaki digitalizer jest w Xperii, ale sam WM nie obsługuje multitouch, więc i aplikacje nie mogą z tego korzystać :( A przeglądarka zdjęć z Touch Pro to chyba HTC Album, pewnie zadziała na Xperii. Poszukaj na xda-dev :)

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 15, 2009, 18:07:38 »
szukam, juz 3ciego caba co instaluje, to zla rozdzielczosc...  :S

*

Offline wdjag

• 11
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 15, 2009, 18:30:23 »
HTC Album masz w ROM-ie który pichci linshi
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=127226.0 (aktualnie pichci nowy bo stare miały problemy z botem więc trzeba poczekać jeszcze)
jednak takie powiększanie jak opisujesz nie działa w tym ROM-ie ale tez przyjemnie się obsługuje Album

*

Offline Pieka

• 1024
  • Fusionowy Anihilator
    • Polski Oficjalny Support PHP-Fusion
  • Sprzęt: iPhone 4S
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 15, 2009, 18:53:50 »
Daj znac jak znajdziesz :)
Jestem jaki jestem :)

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 15, 2009, 20:20:35 »
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=442154

ten działa, jest dobra rozdzielczosc, ale niestety telefon przy wlaczaniu go sie bardzo muli.. wlacza sie to z 5 min, a potem raz sie wiesza, raz nie.. no i wyswietla mi tylko pliki z my_documents.. nie ma zadnych opcji, ustawien.. jakis taki dziwny.. no ale i tak pierwszy sukces. dziala to powiekszanie fajne..
Napisane: Kwiecień 15, 2009, 19:40:27
uuu i mnostwo bledow przy notatkach.. chyba z tego zrezygnuje... :( ma ktos dzialajacego caba ?
Napisane: Kwiecień 15, 2009, 19:43:23
dobra, gdyby kogos interesowal ten temat, nalezy po zainstalowaniu caba z albumem wziac jakiegos exploratora plikow i pozamieniac pliki jezykowe z 09 na 15, u mnie poszlo.. tzn pojawilo sie albums i menu. wciaz dziala to wolno, ale dziala..
Napisane: Kwiecień 15, 2009, 20:20:10
dalej nie dziala aparat i nie wiem jak ustawic, zeby to byla domyslna przegladarka

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 15, 2009, 21:19:42 »
Zainstaluj jakiś ROM z TF3D. Ja miałem Jackielunga, teraz od ukazania się męczę Gen II. Po zmianie wpisu w rejestrze cały TF3D jest po polsku i oczywiście wszystko chodzi błyskawicznie. Łącznie z albumem. AFAI zoomowanie na okrągło to ficzer starszego albumu. Nowszy zoomuje dwukrotnym puknięciem.

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 15, 2009, 23:01:26 »
no bez przesady, nie potrzeba calego roma. juz raczej wszystko dziala.. a wolno, bo przeszukiwal cala karte 8gb i wczytywal miniaturki. generalnie jest ok. jeszcze sobie ustawilem za pomoca advancet cos tam tool zeby jpgi byly w tym otwierane i jest ok. jedynie tylko nie dziala mi ta ikonka kamery.. nie wiem co ona ma robic nawet, chyba wlaczac aparat. no nie wazne, nie jest to az tak potrzebne, chociaz mysle, ze wystarczy, zeby ktos mily powiedzial ktory klucz nalezy jak w rejestrze zmienic i bedzie ok.