Mało czytelne ID dzwoniącego

• 15 Odpowiedzi
  • 2252 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
  • Sprzęt: Diamond, Motorola Milestone, Archos 10.1
Mało czytelne ID dzwoniącego
« dnia: Styczeń 14, 2009, 00:48:10 »
Witam,

Piszę w imieniu kolegi, na Diamondzie mam nakładkę w TF3D, która pokazuje dużą czcionką dane osoby dzwoniącej.

Jak to jest w XPERII? Czy są nakładki? Jak to u was wygląda bo u kolegi jest typowe okienko windowsowe, które pamiętam z czasów Himalayi jeszcze.
A może coś jest w tych "zakładkach" co trzeba włączyć?
był MDA I potem MDA II
obecnie HTC Diamond vel Era Mda Compact IV
Android: Motorola Milestone
Android Tablet: Archos 10.1

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
Odp: Mało czytelne ID dzwoniącego
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2009, 08:48:33 »
xperia nie ma wlasnej nakładki
ale bardzo dobra jest z touchHD
http://norti.hu/xperia/touch_hd_dialer.zip

mozna tez zainstalowac cale touchFlo3D z TouchHD
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=442154

Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 17, 2009, 13:55:24 »
Dzięki!
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 12:03:51 wysłana przez pasza_sadyka »

*

Offline rafal111

• 5
  • Sprzęt: X1 liX-1.0 RC2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2009, 20:49:12 »
Witam wszystkich
Bardzo dobry jest touch hd dialer czy istnieje wersja z zasłonką taka jak dla Raphael -a
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=466519
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2009, 22:43:11 wysłana przez rafal111 »

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 10, 2009, 12:13:31 »
cześć

odgrzewam kotleta

szukam już jakiś czas touch_hd_dialer.zip, bo link podany w tym wątku umarł
może ktoś ma i może mnie wspomóc

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 10, 2009, 13:25:05 »
Możesz zainstalować s2u2, będziesz miał wygodne blokowanie x1 i full screen userID (np. z fotką na cały ekran - w przeciwieństwie do oryginalnego czy innych nakładek).

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 11, 2009, 12:13:43 »
dzięki tagor
faktycznie s2u2 jest całkiem użyteczną aplikacją, nie mniej jednak dalej szukam dialera..
może ktoś mnie podratuje? :)

*

Offline tagor

• 264
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 11, 2009, 13:41:58 »
A sprawdzałeś w S2U2 Settings - Phone - Caller ID ustawić na Full Screen? Dane dzwoniącego wyświetlane są bardzo wyraźnie (IMO)

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 11, 2009, 15:08:26 »
oczywiście - mam tak ustawione i jest ok, za to jeszcze raz dzięki

tutaj trochę odejdę od tematu wątku, ale drażni mnie wbudowany dialer - chciałbym spróbować tego z touch hd, ale jak na złość nie mogę znaleźć

znalazłem z to Touch-IT Blackstone Dialer.cab ale... nie chodzi.
instaluje się, pasek dojeżdża do końca i na koniec mam komunikat - w stylu "aplikacja nie została zainstalowana"
dlaczego?
czy potrzeba do tego czegoś jeszcze? czy w ogóle można to zainstalować na niemodyfikowanym romie?
(jeśli to lamerskie pytanie... to nie bijcie - każdy kiedyś zaczynał z WM) :wink:

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 11, 2009, 21:07:53 »
Touch-IT Blackstone Dialer był jedną z pierwszych rzeczy, jakie zainstalowałem na swojej X1 (z ROMem Generic R1A). Działał bez zarzutu. Po upgrade'zie na Generic R2A PL i przywróceniu programów i ustawień za pomocą SPB Backup - nadal działa bez problemów.
Być może masz ROM R3A i to powoduje niemożność instalacji?

*

Offline zxc

• *
  • 65
  • Sprzęt: XperiaX1
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 12, 2009, 17:34:10 »
Na 'polskim' R3AA...działa bez problemu (oczywiscie tylko w pionie.....) ...może macie coś co działa pion/poziom...

a jeśli chcemy poprawić wyglą tak aby lepiej wyglądał na czarnej X1 to polecam  IPC Black Dialer_Eng mozna go instalować tylko po zainstalowaniu Touch-IT Blackstone Dialer  inaczej system się wysypie....

jak wygląda można zobaczyć :  post na forum xda
dla chcących bardziej upodobnić  X1 do Touch HD ...post na forum xda z cab'ami z Touch HD

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 13, 2009, 08:59:33 wysłana przez zxc »

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 13, 2009, 21:03:17 »
mam u siebie R3AA zaktualizowane z R2 za pomocą SEUSa, ale Touch-IT Blackstone Dialer.cab jak nie chodził, tak nie chodzi

:mysli:

« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 13, 2009, 21:07:32 »
A może w jakiś sposób "kłóci się" z S2U2? Spróbuj odinstalować S2U2, zrobić SR - może wtedy się uda?

*

Offline zxc

• *
  • 65
  • Sprzęt: XperiaX1
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 13, 2009, 22:43:56 »
pamiętam, ze gdy po raz pierwszy wgrałem R3AA Pl coś nie chciał chodzić dobrze...nie wszystkie programy chciały się instalować..w czasie słuchania radia jakieś zakłócenia...wiec zrobiłem jeszcze raz HR i teraz już zawsze czyszczę 2 x po kolei robiąc HR (takie zalecenia znalazłem na forum XDA)..i teraz jest zawsze OK ...(HR robię z karty pamięci)

« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 14, 2009, 09:39:14 »
ciekawostka - zadziało ;)
do końca nie potrafię tego wyjaśnić, ale chyba jest tak jak mówił zxc - niedawno robiłem HR

ale... w tzw między czasie zainstalowąłem sobie resco contact manager i chyba przy nim zostanę, tak oczekiwany przeze mnie dialer z HD nie podchodzi mi

update:
ten blackstone dialer nie jest taki zły, ale.... używając phone pad nie ma możliwości wyboru polskiego języka do słownika T9 - może mnie ktoś podratować takowym o ile istnieje? google jakoś mi nie pomogły  :(
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2009, 18:15:36 wysłana przez pawelski »

*

Offline fox33

• 24
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 15, 2009, 09:13:50 »
a tak przy okazji S2U2 to czy ktoś wie jak ustawić, żeby nie wyłączał mi alarmu po jednym lub dwóch dzwonkach? Bo teraz jak ustawię sobie budzik to zdąży zadzwonić raz lub dwa i potem S2U2 go wyłącza i tylko na wyświetlaczu jest informacja, że był alarm. A że nie zawsze 2 dzwonki zdążą mnie obudzić to dla bezpieczeństwa wolałbym alarm dzwoniący do skutku ;)