Luzy na sliderze - też takie macie?

• 2 Odpowiedzi
  • 1320 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Luzy na sliderze - też takie macie?
« dnia: Luty 28, 2011, 16:47:37 »
Witam wszystkich!
Kupiłem kilka dni temu SE Xperie X1. Telefon używany, jednak z miesięczną gwarancją firmy od której go kupiłem.
I chciałbym się dowiedzieć czy też macie takie luzy na sliderze jak ma moja X1 ? Bo nie wiem czy wysyłać telefon do serwisu, a później okaże się, że to standard.
Mam również kłopoty z klawiszem N oraz prawą stroną spacji - oba klawisze nie chodzą tak lekko jak pozostałe, i trzeba je mocniej docisnąć.

Czy wymiana obudowy (w tym klawiatury - chce telefon doprowadzić do stanu idealnego), oraz solidne czyszczenie sprężony powietrzem pomoże?

Link do filmu przestawiającego luzy na mojej X1 : Xperia X1 - luzy na sliderze? .wmv

Zamieszczam film na YT ukazujący te luzy, bo samo to słowo jest pojęciem bardzo względnym.

Z góry dzięki za info i pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2011, 16:54:17 wysłana przez Jaroga »

Odp: Luzy na sliderze - też takie macie?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 28, 2011, 23:48:19 »
Witam! Też kupiłem niedawno x1, moja ma zdecydowanie mniejsze luzy ale też się trochę rusza na boki. Jeśli chodzi o zacinające się przyciski to był gdzieś na xda poradnik ze zdjęciami jak przeczyścić klawiaturę. a jak już będziesz rozkręcał to może wystarczy przygiąć coś/gdzieś żeby luzy były mniejsze - nie rozkręcałem jeszcze mojej x1 :)

*

Offline siemien3540

• *
  • 80
  • Sprzęt: Xperia X1 rom w fazie testowania
Odp: Luzy na sliderze - też takie macie?
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 07, 2011, 19:20:40 »
ja tez mam lekki luz a co do klawiszy to pewno są zafajdane i dlatego tak ciężko chodzą
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=535664
to jest poradnik jak rozkręcić xperke i wycvzyścić klawiature
siemien3540