Jakc problem

• 6 Odpowiedzi
  • 1088 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jakc problem
« dnia: Styczeń 27, 2010, 18:58:39 »
Mam problem poziewaz na wyswietlaczu do gory jest obrazek Słuchawek .Słuchawki nie są podlączone a mimo to obrazek wciaz tam jest gdy do kogos dzwonie to nie mam dzwięku i nic nie slysze tak samo gdy chce puscić muze jednak gdzy podłoncze słuchawki i wloncze ta muzyke to działa .Cos chyba z wejsciem sie stalo . Nie wiem co zrobic czy dac go na gware wyłanczałem go i włanczalem zrobilem hard reset nic nie daje . Wszystko wskazyje ze sie wejscie zepsoło . Macie jakies porady  :?:

*

Offline Denzkit

• 47
  • Przyszłość ?! HTC
  • Sprzęt: Xperia X1, 8GB / liX2.5
Odp: Jakc problem
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 27, 2010, 21:23:05 »
Hmm, :S ciężka sprawa. Wg mnie zrób tak; wciśnij tą słuchawkę i sprawdź co ci wyskoczy, może gdzieś tam są jakieś ustawienia, jeśli nic to nie da to spróbuj HARDspl -> nowy rom, może coś cię uda jeśli nie to kieruj się w stronie serwisu bo chyba innego wyjścia nie ma. (z naciskiem na nowy rom)
Sony Ericsson 4.ever!?; T610, K300i, D750, P1i, Xperia x1,

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 27, 2010, 21:48:55 »
wduszalem i nie ma tam ustawien i to nie wina romu nie bende zmieniał bo to chyba nic nie da i strace gware  .

*

Offline Denzkit

• 47
  • Przyszłość ?! HTC
  • Sprzęt: Xperia X1, 8GB / liX2.5
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 27, 2010, 22:34:08 »
zawsze można spróbować z oryginalnym romem tam nie trzeba hardspl i nie utracisz gwarancji (rom: R2 albo R3) a jak robisz hardspl to można wrócić gwarancje w łatwy sposób... (przeczytaj uważniej) ja bym spróbował  :mrgreen: może by pomogło.

ps. Chociaż HardReset nie dał rady to rom też może nie podołać, ale i tak bym wgrał roma:) (chociaż oryginalnego) :proud:
Sony Ericsson 4.ever!?; T610, K300i, D750, P1i, Xperia x1,

*

Offline Wlladyslaw

• *
  • 83
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S4
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2010, 01:51:51 »
Mam problem poziewaz na wyswietlaczu do gory jest obrazek Słuchawek .Słuchawki nie są podlączone a mimo to obrazek wciaz tam jest gdy do kogos dzwonie to nie mam dzwięku i nic nie slysze tak samo gdy chce puscić muze jednak gdzy podłoncze słuchawki i wloncze ta muzyke to działa .Cos chyba z wejsciem sie stalo . Nie wiem co zrobic czy dac go na gware wyłanczałem go i włanczalem zrobilem hard reset nic nie daje . Wszystko wskazyje ze sie wejscie zepsoło . Macie jakies porady  :?:
Wyglada na uszkodzenie gniazda JACKa. Mysle ze serwis cie czeka. :worried:
" Zanim nie skorzystalem z internetu, nie mialem pojecia, ze na swiecie jest tylu idiotow."

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2010, 08:20:22 »
Gdzie go mam zaniesc do orange kupiłem go w komisie ale na pudełku jest znaczelk orange

*

Offline Lyby

• 23
  • Sprzęt: X1
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 29, 2010, 12:08:18 »
Moja Xperia też tak ma od czasu jak upadła na podłogę :(
To problem z gniazdem. Najlepiej delikatnie wsunąć tam rysik i spróbować trącić wypustek który robi za "czujnik" słuchawek. Można go łatwo wyczuć.

P.s. Przy okazji tego "trącania" mogą się dziać dziwne rzeczy. Na przykład telefon zaczyna dzwonić pod ostatni wybrany numer :)