Jak dodać do rejestru...

• 5 Odpowiedzi
  • 1114 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak dodać do rejestru...
« dnia: Kwiecień 02, 2009, 03:39:12 »
Na XDA zapytałem się jak zrobić, żeby nie włączał mi się ekran jak dostanę nowego smsa, dostałem taka odpowiedź:

Wake Up on New SMS --> HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL : DisableSMSWakeUpEvent <-- set to "1"
I tested it

Tylko, że ja nie za bardzo wiem jak to zrobić :P Nie zmieniałem do tej pory nic w rejestrze.
To znaczy, że mam wejść w HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL, potem nacisnąć +add value+, wpisać "DisableSMSWakeUpEvent" i potem ustawić wartość "1"??

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Jak dodać do rejestru...
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 02, 2009, 07:26:22 »
Musisz najpierw zainstalować edytor rejestru, ma go np. total commander dla ppc lub poszukać jakiegoś innego. Robi się to dokładnie tak samo jak na PC, po zmianie nie raz konieczny jest Soft Reset żeby zadziałało.

TUTAJ masz kilka do wyboru edytorów.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 02, 2009, 12:41:25 »
Na XDA zapytałem się jak zrobić, żeby nie włączał mi się ekran jak dostanę nowego smsa, dostałem taka odpowiedź:

Wake Up on New SMS --> HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL : DisableSMSWakeUpEvent <-- set to "1"
I tested it

Tylko, że ja nie za bardzo wiem jak to zrobić :P Nie zmieniałem do tej pory nic w rejestrze.
To znaczy, że mam wejść w HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL, potem nacisnąć +add value+, wpisać "DisableSMSWakeUpEvent" i potem ustawić wartość "1"??

Wartosc DisableSMSWakeUpEvent bedzie juz w rejestrze i pewnie domyslnie ustawiona jest na 0, wystarczy ze 0 zmienisz na 1. Nastepnie wylacz i ponownie wlacz ekran i zrob soft reset. Nowe ustawienia powinny sie wtedy zapisac.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 02, 2009, 18:07:22 »
Wartosc DisableSMSWakeUpEvent bedzie juz w rejestrze i pewnie domyslnie ustawiona jest na 0, wystarczy ze 0 zmienisz na 1. Nastepnie wylacz i ponownie wlacz ekran i zrob soft reset. Nowe ustawienia powinny sie wtedy zapisac.

Właśnie o to chodzi, że nie ma takiej wartości w rejestrze ...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 01:18:38 wysłana przez 69kura »

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 03, 2009, 01:02:29 »
To stwórz, najlepiej CeRegEditor'em.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 05, 2009, 21:11:14 »
Używam total comandera, tylko nie wiem jakiego typu ten wpis ma być? String, dword, binary, multi-string, expandable str. ???

Stworzyłem w string ten wpis i jakoś nie działał :-? i czy wielkość liter ma znaczenie jak dodaje jakiś wpis do rejestru?