Gwarancja

• 14 Odpowiedzi
  • 2561 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ilendil

• *
  • 59
  • Sprzęt: Xperia X1
Gwarancja
« dnia: Luty 26, 2010, 12:27:12 »
Oddałem x1 do gwarancji powiedziałem że pęka i odlatują części, nie przyjęli mi. Powiedział koleś że jeżeli pęknięcia nie są potwierdzone przez x1 to nie przyjmą mi. Co robić.

*

Offline popara83

• *
  • 55
  • Sprzęt: i900 Omnia, X1, HTC Snap S521, HTC Wildfire
Odp: Gwarancja
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2010, 17:02:46 »
przeczytaj moj watek, taksa sama nazwa uzytkownika. powiedz ze chcesz zeby zrobili ekspertyze i wysłali do centrali TELEKO http://www.teleko.com.pl/index.php?page=status_telefonu
http://centrumse.pl/forum/topic/56256-uwaga-na-pekniecia-w-xperii/page__st__180?s=71c0733962130db713c9e893252c2565

*

Offline Ilendil

• *
  • 59
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2010, 18:48:19 »
Czytalem twój wątek naprawde wiele razy dokłądnie. Uwzględniłem to przy daniu do reklamacji. I tak nie przyjęli:)

*

Offline soltinio

• 253
  • Sprzęt: i5700
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 26, 2010, 22:36:57 »
Hmm.. wysłałem telefonik do serwisu 08.02.2010 przez punkt Orange- poleciał do W-Support we Wrocławiu.
25.02.2010 odebrałem telefon z wymienioną ramką(srebrna) ,tylnym korpusem + wymieniona ramka klawiatury.Zgłaszałem trzy pęknięcia ,obok silosu rysika, obok klawiszy głośności (te standardowe) i na obramowaniu klawiatury.
W piśmie do serwisu dołączyłem linki do tematów na  forach XDA , centurmse itd.
Napisałem, że dowiedziałem się że podlega to naprawie gwarancyjnej bo innym użytkownikom wymieniali.No i że pęknięcia nie powstały z mojej winy na 100% bo są takie same jak u innych,czyli wada materiałowa.Wymienili bez problemu i dali nową baterie hehe nie wiem dlaczego ale dali:)

Tylko jest problem bo ich pracownik, który składał mi telefon zapomniał odkleić folii z  "oczka" aparatu(wewnątrz obudowy).I  teraz aparat robi mi brązowe fotki,efekt jak sepia ...Widze że obiektyw jest brązowy jak folijki  które były na zewnątrz (na guziku włączania , głośności ,aparatu  i na plastiku osłaniającym aparat...)
Coż znów chyba poleci do nich żeby naprawili swój błąd:)Rozmawiałem z panią z serwisu no i tak trzeba to będzie zrobic ...

Walcz o swoje , bo przecież jak mi wymienili i innym to dlaczego Tobie nie?
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2010, 22:41:50 wysłana przez soltinio »
Kaiser - Diamond - złOmnia -SE Xperia -  N85 - Szajsung Szpica:)

*

Offline Ilendil

• *
  • 59
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 26, 2010, 22:58:37 »
Dasz link do tego z centrum SE?

*

Offline soltinio

• 253
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 26, 2010, 23:44:39 »
To ten temat co kolega podawał wyżej.
Plus link do tematu na XDA :)
Właśnie rozebrałem X1 tak delikatnie że plomby nie zerwałem hehe:) Szkielko już bez naklejki:) Nie zostawiłem po sobie ani sladu hehe..

*

Offline kashan

• 35
  • Sprzęt: Xperia X1, Samsung Wave, SGS, HTC Desire
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 13, 2010, 11:46:32 »
Mam prośbę do życzliwej osoby:) podesłałby mi ktoś treść karty gwarancyjnej do Xperki? Oddałem swoją do naprawy gwarancyjnej (pęknięta obudowa) w Erze- poleciała do Regenersis Warszawa gdzie najpierw tłumaczono mi, że to uszkodzenie mechaniczne, a po odwołaniu, gdzie umieściłem linki w opisanymi przypadkami pęknięć, powiedzieli, że na obudowę jest tylko rok gwarancji. Czy to prawda? z góry dzięki za pomoc!

P.S. Moja X1 jest już od miesiąca w naprawie- szczerze NIE POLECAM serwisu Regenersis Warszawa !!!

*

Offline v!ccy

• *
  • 73
  • Sprzęt: Moto Milestone
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 13, 2010, 14:41:04 »
Wysłałem Ci na PW.
A co do tego serwisu regenersis, to mimo że naprawili w moim X1 to co trzeba było, to nie polecam ich. Po za naprawą części, zdjęli u mnie folię ochronną z panelu za ekranem (to co widać po wysunięciu ekranu), z wyświetlacza również zdjęli folie (brando), telefon po powrocie był całych w tłustych odciskach palców, musiałem całego czyścić, no i sposób jaki zapakowali telefon pozostawiał sobie wiele do życzenia - wsadzili sam telefon z papierkami do oryginalnego pudełka, wsadzili to w reklamówke DHL i wysłali...
Nokia 3410>Sharp TM100>SE V600i>SE W800i>Toshi G900>SE X1i>Milestone.

*

Offline kashan

• 35
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 14, 2010, 12:08:02 »
Dzięki wielkie! następnym razem sam wyśle do jakiegoś innego serwisu, bo Era z tego co widzę za każdym razem wysyła do Regenersis. Gdy poprzednio oddawałem z powodu pęknięć ( o dziwo wtedy nie było żadnych problemów- naprawili bez problemu ) moja X1 też wróciła bez folii brando. Pozdrawiam i idę walczyć o swoje:)

*

Offline Ptasior

• *
  • 94
  • Sprzęt: SE X1
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 18, 2010, 14:50:36 »
Odebrałem dzisiaj z Salonu Orange X1, była w serwisie nie naprawili i odesłali do centrum SE, tam została wymieniona płyta główna.
Czy nie powianiem otrzymać nowej gwarancji na ten telefon??

*

Offline soltinio

• 253
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 18, 2010, 14:58:27 »
A z jakiej okazji?
Przedłużą Ci tylko o ten czas co była w serwisie
Lub dostaniesz nowa gwarancje na sama płyte główną, bo tylko to wymienili.
Ale myśle ze to pierwsze.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 15:01:32 wysłana przez soltinio »

*

Offline kashan

• 35
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 18, 2010, 15:41:38 »
Odbieram jutro z Ery swoją X1, która przyszła właśnie z Regenersis- nie zostało w niej nic zrobione! Kpina- 40dni w serwisie i nie zrobili NIC!!! jutro po odbiorze telefonu opiszę całą sprawę dla potomnych i prawdopodobnie wybiorę się do rzecznika praw konsumentów. Omijajcie szerokim łukiem serwis Regenersis Warszawa!

*

Offline soltinio

• 253
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 18, 2010, 20:06:52 »
Trzeba było bezpośrednio wysłać do innego serwisu.Bardzo dużo osób poleca TELEKO w Bytomiu, fachowo i szybko.
Ja miałem o tyle szczęście że punkt orange wysłał do W-Support we Wrocławiu a nie do Regenersis.Obudowe wymienili i odesłali telefonik dość szybko.Tylko że ich fachowiec zapomniał pozdejmować mi folii ze środka(szkiełko aparatu na korpusie, od wewnątrz)Ale zdjąłem ją  już sam bo nie chciałem się rozstawać znow z X1;)

*

Offline kashan

• 35
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 18, 2010, 20:58:12 »
Wysłałem już do Teleko wiadomość na ten temat, prawdopodobnie w najbliższym czasie wyśle do nich telefon. Napisałem też już do SE na temat tego, jakie serwisy autoryzują... dla mnie to jest jawna kpina, żebym ja musiał dzwonić 2 razy w tygodniu do nich przez 40 dni z prośbą o kontakt z jakąkolwiek kompetentną osobą i się tego nie doczekać. Pani z infolinii nie dość, że totalnie nie ma pojęcia o czym mówi to jeszcze jest tak arogancka, jakby ktoś ją za kare na tej infolinii posadził. Jutro wszystko dokładnie opiszę bo dziś już naprawde nie mam siły - ręce mi opadły... tyle pieniędzy wydać na telefon i musieć korzystać z zastępczego cały czas.

*

Offline pszem

• **
  • 157
    • Fotografia
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 01, 2010, 15:31:45 »
Co do Teleko nie mam zastrzezen, wczoraj zawiozlem do nich x1 z powycierana obudowa a dzis o 12 odebralem telefon z wymieniona cala obudowa bo gdzies jeszcze zauwazono wytarcia :)

---edit---
dopiero teraz sie dokladniej przyjzalem telefonikowi...
albo raz jeszcze odwiedze teleko albo sprobuje sam toto wydlubac spotkala mnie ta sama historia z folijka n aobiektywie co u kolegi powyzej :>

---edit---
nie mogłem się powstrzymać i sam rozebralem x1 :)
Xperia X1 - Disassembly Rear
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2010, 00:28:10 wysłana przez pszem »