Email i cykliczne sprawdzanie oraz sprawa AutoMapy + jak zrobic skrot w app

• 2 Odpowiedzi
  • 1376 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam
Czy w X1 da sie jakos zrobic tak zeby nie sprawdzal cyklicznie tylko na zadanie ?
tak jak mamy w komputerach pc. jak nie wejdziemy i nie damy wyslij/odbierz to nie sprawdza ?
Bo powiem szczerze troche to bez sensu takie ustawinie, zeby np co godzine sprawdzal wszystkie moje skrzynki pocztowe.
Pozdrawiam

Drugie pytanie
Jak odinstalowac pierdzielona Auto Mape. Jechalem dzis do domu i jakies 30 minut szukal sygnalu GPS, przeciez to paranoja.
Mam zainstalowana mape na storage.

Trzecie ostatnie.
To zainstalowaem kilka aplikacji sobie, ale kazda jest dostepna tylko i wylacznie przez menadzer plikow.
Jak zrobic zeby skroty byly np. w Aplication ???

SYS: WM 6,5
Rom: Valkirie 5....

*

Offline czarcik

• 23
  • Sprzęt: Samsung GT 9100 Galaxy S II
Witam
Czy w X1 da sie jakos zrobic tak zeby nie sprawdzal cyklicznie tylko na zadanie ?
tak jak mamy w komputerach pc. jak nie wejdziemy i nie damy wyslij/odbierz to nie sprawdza ?
Bo powiem szczerze troche to bez sensu takie ustawinie, zeby np co godzine sprawdzal wszystkie moje skrzynki pocztowe.
Pozdrawiam

Drugie pytanie
Jak odinstalowac pierdzielona Auto Mape. Jechalem dzis do domu i jakies 30 minut szukal sygnalu GPS, przeciez to paranoja.
Mam zainstalowana mape na storage.

Trzecie ostatnie.
To zainstalowaem kilka aplikacji sobie, ale kazda jest dostepna tylko i wylacznie przez menadzer plikow.
Jak zrobic zeby skroty byly np. w Aplication ???

SYS: WM 6,5
Rom: Valkirie 5....

Ad.1 da się, w zakładce settings (tej ostatniej głównej) wybierasz usługi danych, services chyba będzie u ciebie, ikonka z telefonem i dwiema okrągłymi strzałkami, i w niej na dole strony jest konto pocztowe. klikasz na nie i masz tam opcje co ile ma pobierać i kratkę żeby pobierał automatycznie, odznacz ją i już.
Ad.2 masz coś nie tak z telefonem albo z automapą. u mnie działa bez zarzutu, spróbuj przeinstalować, najlepiej na karcie przez czytnik z kompa, może pomoże. Więcej nie pomogę.
Ad. 3 total commander, klikasz na swój program, następnie plik, strzałki (>>>>>>>>>>), klikasz utwórz skrót, drzewko, i wybierasz folder dla skrótu, najlepiej windows\menu start, wtedy możesz dodać skrót do szybkich linków na głównej zakładce
Choć nie jestem detektywem, zawszę znajdę budkę z piwem.
SE X1 @ Valkyrie Rom 7.3 - oddany

*

Offline jabbar

• *
  • 56
  • Sprzęt: Xperia X1-> GalaxyS I9000
Ad Automapy - sprawdź w opcjach GPS czy masz włączony moduł, ew. skorzystaj ze standardowej aplikacji Quick GPS w programach i zaktualizuj jej dane.