Ekran nie reaguje

• 5 Odpowiedzi
  • 1218 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline McGyver

• **
  • 128
    • PDA sezon
  • Sprzęt: Acer S500 root
Ekran nie reaguje
« dnia: Kwiecień 10, 2009, 11:52:20 »
witam
dzis przykleilem folie zabezpieczjącą i po przyklejeniu ekran nie reaguje, czy to rysikiem dotykam czy palecem
co mam zrobić ?? nawet nie wiem jak odkleić, bo się niby nie da
Napisane: Kwiecień 10, 2009, 11:43:43
ok, jakoś się dało odkleić, ale ekran nie reaguje, co mogę zrobić, klawisze kierunkowe działają, isć z tym na gwarancję czy coś innego można zrobić ???
możę temu, że próbowałem na siłe odkleić folię pociągająć ołówkiem,  :-?
Napisane: Kwiecień 10, 2009, 11:49:48
i jak nie przykleje to powietrze jest pod spodem, temu lekko na siłe dociskam
Dieta jest dla frajerów ,których nie stać na suple.
suple są dla frajerów ,którzy boja się igły.
witamy w sezonie 2009

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
Odp: Ekran nie reaguje
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2009, 12:25:37 »
Po resecie też nie działa?

*

Offline McGyver

• **
  • 128
    • PDA sezon
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2009, 13:06:18 »
tez nie reaguje
witamy w sezonie 2009

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2009, 13:55:45 »
1. sprawdz czy zaden syf nie podszedl pomiedzy ekran a obudowe. kiedys w hermesie tak mialem, ze jakis twardy paproch wlazl z boku pomiedzy digitizer a obudowe i mialem podobny efekt. sproboj jakas cienka, sztywna kartke wsunac delikatnie tak z 1 mm w szczeline miedzy ekranem a obudowa i przejedz tak dookola.

2. no jezeli uzyles przemocy to mogles zakasowac digitizera (warstwa ekranu odczytujaca nacisk/dotyk). wtedy to juz tylko serwis, bo sam raczej nie ogarniesz wymiany.

jezeli masz punkt 2, to jeszcze mozesz sprobowac najpierw zrobic backup jakims programem, a pozniej hardreset. jezeli to nie pomoze to tak jak mowilem - serwis.

bro

[EDIT]

aha... i na przyszlosc uzywaj np. tasmy klejacej do usuwania protectora. naklejasz ja na protektor i probujesz poderwac protector z powierzchni ekranu. probuj do skutku a nie jakies tam podwazanie.... :/
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2009, 13:57:29 wysłana przez bronx »

*

Offline McGyver

• **
  • 128
    • PDA sezon
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2009, 17:44:48 »
1. sprawdz czy zaden syf nie podszedl pomiedzy ekran a obudowe. kiedys w hermesie tak mialem, ze jakis twardy paproch wlazl z boku pomiedzy digitizer a obudowe i mialem podobny efekt. sproboj jakas cienka, sztywna kartke wsunac delikatnie tak z 1 mm w szczeline miedzy ekranem a obudowa i przejedz tak dookola.
ok, na szczescie juz dziala, wlaczalem i wylaczalem z 3 razy, i musialem tak jak piszesz, wytrzec nie co

aha... i na przyszlosc uzywaj np. tasmy klejacej do usuwania protectora. naklejasz ja na protektor i probujesz poderwac protector z powierzchni ekranu. probuj do skutku a nie jakies tam podwazanie.... :/
ale czy bez problemu dostane w kazdym sklepie z elektronikia ten protector ??
a i jeszcze jedno, jak naklejalem recznie to tera sa bombelki powietrza, czy tak ma byc, i nic sie nie stanie ??
witamy w sezonie 2009

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 11, 2009, 00:41:48 »
nie wiem. ja kupuje na ebayu. co do babelkow to staraj sie tak naklejac, zeby jak najmniej ich bylo a reszte sproboj przepchnac karta bankomatowa/kredytowa.