Christian's rom.

• 6 Odpowiedzi
  • 1205 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
Christian's rom.
« dnia: Kwiecień 14, 2010, 19:15:28 »
Witam.

Czy ktoś używał romów Chrystian'a? http://christian-web.nl/ Jak ze stabilnością? Coś nie działa? Jak wygląda szybkość?

Pozdrawiam, M.

*

Offline mravel

• 22
  • Sprzęt: XDA IIi
Odp: Christian's rom.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 16, 2010, 18:29:08 »
Ja mialem to przez ponad miesiac. Bardzo dobry rom, bardzo sporadyczne zwiechy telefonu. Niestety jak dla mnie oparty jest na WM 6.5 a pomiedzy najczystszym ROMem z WM 6.5 a jakims bajeranckim 6.1 roznica w wydajnosci jest spora. Dlatego od dawna siedze na x1_firestorm_v6.3.25010LEO

*

Offline pasza_sadyka

• 366
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 16, 2010, 18:39:34 »
No własnie na szybkości mi zależy - rozumiem że mówiąc "pomiedzy najczystszym ROMem z WM 6.5 a jakims bajeranckim 6.1 roznica w wydajnosci jest spora" masz na myśli że 6.1 jest szybszy? Polecasz x1_firestorm_v6.3.25010LEO? Oprócz szybkości zależy mi na tym żeby wszystko działało - strasznie irytujące są dla mnie jakieś bugi które z reguły objawiają się jak czegoś w danym momencie potrzebuję :)

Pozdrawiam, M.

*

Offline pasza_sadyka

• 366
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 27, 2010, 13:58:52 »
Pomęczę - szukam i szukam i naleźć nie mogę, rom który można by nazwać "czystym" na bazie 6.5, bez wrzuconych dodatkowych programów etc, od biedy z manilą a najlepiej bez. Jak najbardziej w wersji eng. Pomoże ktoś?

*

Offline kashan

• 35
  • Sprzęt: Xperia X1, Samsung Wave, SGS, HTC Desire
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 27, 2010, 22:12:41 »
Polecam spróbować Infinite lub X1.5 od spikegotti- czyste i stabilne romy.

*

Offline popara83

• *
  • 55
  • Sprzęt: i900 Omnia, X1, HTC Snap S521, HTC Wildfire
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 27, 2010, 22:58:10 »
Pomęczę - szukam i szukam i naleźć nie mogę, rom który można by nazwać "czystym" na bazie 6.5, bez wrzuconych dodatkowych programów etc, od biedy z manilą a najlepiej bez. Jak najbardziej w wersji eng. Pomoże ktoś?
witam
polecam rom od sutyi, zaczałem watek pod nazwa SSR 23529 BASIC ROM od Sutyi, kilka watków ponizej...
http://pdaclub.pl/forum/xperia-%28venus%29/ssr-23529-basic-rom-od-sutyi/ ciagle na nim jade odkad go napisałem i zadnych zwiech i bugów.
pozdrawiam

*

Offline pasza_sadyka

• 366
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 29, 2010, 21:14:33 »
@popara83 i kashan

Dzięki Panowie - romy które polecacie pierwsza klasa, teraz mam dylemat przy którym zostać. Na razie z czystym sumieniem mogę polecić UNOFF X1.5. Pierwsza klasa.

Coby nie mnożyć wątków - w WM  6.1 załatwiało mi to XperiaTweak ale po przesiadce się wysypuje, mianowicie jak /który wpis w rejestrze/ odpowiedzialny jest za wygaszanie ekranu podczas rozmowy?

Pozdrawiam, M.

EDIT: Może już było ale nie znalazłem, wygaszanie ekranu podczas rozmowy można wyłączyć edytując rejestr PocketTotalCommanderem /nie wiem dlaczego CeRegEditor nie zapisywał pod WM6.5/, wystarczy zmodyfikować dwie wartości:
1. HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL\BatteryTimeoutInCall na 0
2. HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL\BattSuspendTimeoutInCall na 0
3. Restartnąć telefon.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2010, 18:32:40 wysłana przez pasza_sadyka »