APLIKACJE Z X2

• 28 Odpowiedzi
  • 7684 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zxc

• *
  • 65
  • Sprzęt: XperiaX1
APLIKACJE Z X2
« dnia: Listopad 20, 2009, 21:19:57 »
Witam, są już pierwsze dumpy softu z X2 w sieci ja dziś mając chwilkę wolnego protestowałem to:

X2 Panel Manager
X2 Panel Manager
o panelu  - obok 4 fotki od lewej:
1. "Favorite View" w którym pokazuje 9 ostatnio dodanych paneli.(zaznaczone wcześniej jako panele ulubione..wiec dodaj (zaznaczasz jako ulubiony) ) zastępuje inny panel....Nie ma możliwości (chyba???) jak w X1panelManager ustawiać stałe miejsce.ale ....jeśli zastąpi jakiś potrzebny zawsze możesz zaznaczyć go  jako ulubiony ..... i tak do skutku  ale jest poz 2 a mianowicie:
2. "List View" ...tu masz wszystkie zainstalowane panele i w dowolnej chili możesz uruchomić każdy (bez potrzeby włączania do "Favorite View") .ja mam opcje Uaktywnij...włącza - przechodzi do tego panelu  ...Ulubiony  dodaje do widoku 9-u ulubionych...Usuń  ..odinstalować (nie przy każdym panelu dostepne)
3. "Auto panel switching" - ustawiasz w jakich godzinach mają być wyświetlane jakie panele...
4. "settings" ... od góry Automat.przełączanie paneli  wł - wył na środku Menadżer paneli - wyświetla mi wersje menadżera obecnie  2.0.59.37953 3. u dołu Pob. więcej paneli ...to działa ale niestety pokazuje się strona dla X1 a nie X2 ..t
X2 SE Framework
X2 SE Framework
Tilwave Panel
Tilwave Panel (Panel)
X2 Support Panel
X2 Support Panel (Panel)
Pixel City Panel
Pixel City Panel (Panel)
Experiment 13 - gra
Experiment 13 (Game)

NOWE:

X2 Comm Manager
X2 Comm Manager (jak ściągnąć ? ...klikamy na   l a nastęnie pojawia sie link i sciągamy  naszego cab'a)
X2 TaskManager
X2 TaskManager.cab (jak sciągać już wiecie :) potrzebny SoftReset)
X2 XperiaDialer
X2 XperiaDialer.cab  na megaupload X2 XperiaDialer.cab  na hotfile.com (tego nie testowałem podoba mi się mój dotychczasowy ale podobno wszystko OK) (a jeszcze link do TimeZone.cab - poprawia bład złego przesunięcia w czasie przy tym Dailerze - tego nie testowałem X2 Dialer - TimeZone.cab  na hotfile

(linki  oraz część obrazków skopiowałem z forum XDA dziękuje użytkownikowi Ethermind (umieścił to na stronie XDA) oraz wielkie podziękowania dla Ultrashot zaadoptował to dla X1  (i zrobił cab'y), a część zdięć ze strony SE )

pracuje poprawnie z polskim R3AA (WM 6,1), wgrałem najpierw SE Framework, następnie SE_Panel_Manager_X2 i po kolei wszystko poniżej....działa bez SR  ...
 gra Experiment 13 jest po niemiecku EDIT trzeba zmienić w ustawieniach język na Pl i działa (dzięki @pasza_sadyka ..nie gram w gry tylko test)... reszta na romie R3AA w zasadzie jest PL...
Tilwave Panel ...pożera w spoczynku prawie 90 proc procka....:) EDIT i nie daziła m@il ...
Panel_Manager_X2 jest PL (na ROM R3AA PL) i jest w pełni funkcjonalny ....

na stronie SE  zaczynają się pojawiać też nowe panele:
proszę zobaczyć link do SE PL
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 08:33:11 wysłana przez zxc »

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
Odp: APLIKACJE Z X2
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 20, 2009, 21:52:44 »
Popraw linki
Czy aby na pewno ?

*

Offline zxc

• *
  • 65
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2009, 22:12:58 »
już działają znowu...:)

spróbujcie jeśli nie będą działać  linki wyżej tego: ......link do all in  one ;)..
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 22:21:35 wysłana przez zxc »

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 20, 2009, 22:18:23 »
Experiment 13 jest też po polskiemu - wystarczy zmienić w opcjach, zgubiłem w pewnym momencie wątek - udało się poprawić tilewave panel i klawisz m@il działa czy nadal lipa?

*

Offline zxc

• *
  • 65
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 20, 2009, 22:22:21 »
Experiment 13 jest też po polskiemu - wystarczy zmienić w opcjach, zgubiłem w pewnym momencie wątek - udało się poprawić tilewave panel i klawisz m@il działa czy nadal lipa?
m@il nie działa wraca do panelu...
gra ....rzeczywiście chodzi po polsku po zmianie ostawień ...
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 22:26:34 wysłana przez zxc »

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 20, 2009, 22:36:02 »
Pobawiłem się chwilę tym "świetnym" flagowym panelem, chodzi ok, nie ma przycięć itp. ale nie nadaje się do niczego, "używalność" znikoma, spodziewałem się czegoś więcej.
Jak np. konfiguracji dodatkowych kafelków, szukałem niesety nie znalazłem.
Czy aby na pewno ?

*

Offline zxc

• *
  • 65
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 20, 2009, 22:43:31 »
Pobawiłem się chwilę tym "świetnym" flagowym panelem, chodzi ok, nie ma przycięć itp. ale nie nadaje się do niczego, "używalność" znikoma, spodziewałem się czegoś więcej.
Jak np. konfiguracji dodatkowych kafelków, szukałem niesety nie znalazłem.
nadaje się do pożerania baterii :) synowi się podobał..:)
jest nowy Comm Manager....ale po szklance whiske'acza nic nie instaluje....

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 20, 2009, 22:45:17 »

jest nowy Comm Manager....ale po szklance whiske'acza nic nie instaluje....

Widziałem, ale chyba zostanę przy tym z HTC jednak,
Ja po szklance chce następnej, a potem kończy się to tak że idę spać bo pusta butelka :)
Czy aby na pewno ?

*

Offline zxc

• *
  • 65
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 21, 2009, 12:39:01 »
na stronie SE  zaczynają się pojawiać też nowe panele:
proszę zobaczyć

link do SE PL
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2009, 13:01:06 wysłana przez zxc »

*

Offline pasza_sadyka

• 366
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 21, 2009, 14:14:22 »
Zastanawia mnie czy SE pokusi się o wydanie nowego romu dla X1 z nowym panelmanagerem? Zakładam że nie :/ Ale zawsze jest xda :)

*

Offline zxc

• *
  • 65
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 21, 2009, 14:23:34 »
znając SE nie będą robić nowych update dla X1 ...bo promuj ą X2 ...ale ....aby nie było pierdo**ku na stronach SE powinni zrobić update .....nie będzie  wtedy sztucznego podziału na programy dla X1 i X2 ...jak widać instalacja nowego PanelManager nie jest kłopotliwa...  wiec zrobienie romu nawet dla WM 6,1(bo WM6,5 oficjalnie nie dostaniemy) z uaktualnieniami (nie tylko nowymi panelami....)  nie powinno być problemem..

*

Offline pasza_sadyka

• 366
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 21, 2009, 14:36:55 »
A swoją droga udało ci się zainstalować Tracker Panel X2 BETA? Mnie wywala i lipa, czegoś mu brak? Mignęła mi java w tle?

*

Offline zxc

• *
  • 65
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 21, 2009, 14:50:04 »
... nie bawiłem  Tracker Panel X2 BETA  ...może trzeba jave z X2 wgrać ...popatrzę na XDA... .... może jutro znajdę chwile czasu...

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 21, 2009, 14:50:57 »
Z tego co gdzieś czytałem na xda-dev to panele z X2 muszą byc patchowane zeby dzialaly na X1.

*

Offline Stone16

• *
  • 74
  • Sprzęt: SeX1| liX2.4 PLK / HTC HD2| WP7.5 Mango 7720 PLK
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 21, 2009, 17:04:12 »
jak na razie jestem zaskoczony pomyslowoscia nowego panel menagera. Oczywiscie zdazaja sie przycinki. Mam nadzieje ze bedzie duzo wiecej oprogramowania z X2.

*

Offline Ilendil

• *
  • 59
  • Sprzęt: Xperia X1
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 21, 2009, 21:31:01 »
może mi ktoś napisać jak się usuwa panele z tego panel managera? zainstalowałem cool hunting i w żaden sposób nie da się go odinstalować. Próbowałem go usunąć w każdy sposób! Nie da się! Chciałbym wkoncu zastąpić go innym panelem ale się nie da. Proszę o pomoc.

*

Offline zxc

• *
  • 65
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 21, 2009, 22:27:42 »
może mi ktoś napisać jak się usuwa panele z tego panel managera? zainstalowałem cool hunting i w żaden sposób nie da się go odinstalować. Próbowałem go usunąć w każdy sposób! Nie da się! Chciałbym wkoncu zastąpić go innym panelem ale się nie da. Proszę o pomoc.

masz 4 znaczki u dołu od  lewego do prawego u dołu
1. "Favorite View" w którym pokazuje 9 ostatnio dodanych paneli.(zaznaczone wczesniej jako panele ulubione..wiec dodaj (zaznaczasz jako ulubiony) ) zastępuje inny panel....Nie ma możliwości (chyba???) jak w X1panelManager ustawiać stałe miejsce.ale ....jeśli zastąpi jakiś potrzebny zawsze możesz zaznaczyć go  jako ulubiony ..... i tak do skutku  ale jest poz 2 a mianowicie:
2. "List View" ...tu masz wszystkie zainstalowane panele i w dowolnej chili możesz uruchomić każdy (bez potrzeby włączania do "Favorite View") .ja mam opcje Uaktywnij...włącza - przechodzi do tego panelu  ...Ulubiony  dodaje do widoku 9-u ulubionych...Usuń  ..odinstalować (nie przy każdym panelu dostepne)
3. "Auto panel switching" - ustawiasz w jakich godzinach mają być wyświetlane jakie panele...
4. "settings" ... od góry Automat.przełączanie paneli  wł - wył na środku Menadżer paneli - wyświetla mi wersje menadżera obecnie  2.0.59.37953 3. u dołu Pob. więcej paneli ...to działa ale niestety pokazuje się strona dla X1 a nie X2 ..t
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2009, 22:40:26 wysłana przez zxc »

« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 22, 2009, 21:27:11 »
koledzy a powie mi ktos co to jest do czego sluzy Framework zainstalowalem i nie wiem gdzie tego szukac w X1 i jak dokladnie zainstalowac panel manager X2 bo nie jarze  :wink:

z gory dzikei pomoc laikowi  :grin:

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 22, 2009, 21:57:25 »
koledzy a powie mi ktos co to jest do czego sluzy Framework zainstalowalem i nie wiem gdzie tego szukac w X1 i jak dokladnie zainstalowac panel manager X2 bo nie jarze  :wink:

z gory dzikei pomoc laikowi  :grin:
SE framework to poprostu biblioteki które umożwliają odpalenie panel managera z x2 ( mowiąć bardzo ale to bardzo prosto zwykłe pliki .dll ktore masz w swoim windowsie xp lub vista)

Nie musisz tego nigdzie szukac masz dodatkowe .dll w systemie, dieki ktorym odpalisz panelmanager z x2 i inne pierdolyz z x2 :)
Czy aby na pewno ?

*

Offline pasza_sadyka

• 366
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 22, 2009, 22:12:15 »
Aby zainstalować Panel Manager z X2 musisz "ubić" proces PanelManager.exe /np. TaskMgr http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-task-manager.html /, następnie usunąć folder PanelManager z program files i jako ostatnie odpalić instalkę z xda.

EDIT Tu masz linę do xda - post 676 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=585722&page=68
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 22:15:36 wysłana przez pasza_sadyka »

*

Offline zxc

• *
  • 65
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 22, 2009, 22:44:36 »
Aby zainstalować Panel Manager z X2 musisz "ubić" proces PanelManager.exe /np. TaskMgr http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-task-manager.html /, następnie usunąć folder PanelManager z program files i jako ostatnie odpalić instalkę z xda.

ja zainstalowalem SE Framework i caba z X2 PanelManager z linków wyżej i wszystko chodzi...(na orginalnym R3AA Pl)
nic nie "ubijałam" ;)

Edit: na początku na xda był folder do "zamiany"za oryginał...wiec trzeba było wyłączyć działającą aplikacje w jej miejsce wgrać nową... potem SR....i dopiewo działało...ja załączyłem już gotowy cab......który sam uaktualnia wszystko....
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2009, 07:41:59 wysłana przez zxc »

*

Offline soltinio

• 253
  • Sprzęt: i5700
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 23, 2009, 14:38:56 »
Koledzy czy wam też zacina się gra Experiment 13?
Pierwsze 2 swiaty wszystko chodziło cacy, w trzecim kiedy mamy kostki już mi zacina;/ Wtedy kiedy spadają na inna strone planszy.Tez tak u was jest?
Kaiser - Diamond - złOmnia -SE Xperia -  N85 - Szajsung Szpica:)

*

Offline Ilendil

• *
  • 59
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 23, 2009, 15:31:28 »
tak, zacina się. szczególnie jak koleś się zabija ;(

Ps ja juz koncze gre ;p

*

Offline soltinio

• 253
  • Sprzęt: i5700
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 23, 2009, 16:14:51 »
A ja ją olalem ze względu na zacinanie się jak koleś zdycha i te klocki , szkoda nerwów:P
ps. fajny ten task manager,ja go zostawiam na stałe :)
Kaiser - Diamond - złOmnia -SE Xperia -  N85 - Szajsung Szpica:)

*

Offline pasza_sadyka

• 366
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 26, 2009, 00:01:35 »
Mały OT, czy to jest ekran today z windowsa 6.5? Można to przeszczepić na 6.1?

*

Offline Ilendil

• *
  • 59
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 26, 2009, 16:56:52 »
Tak, to jest z 6.5 natomiast nie syszałem o takim w 6.1 ;)

*

Offline Stone16

• *
  • 74
  • Sprzęt: SeX1| liX2.4 PLK / HTC HD2| WP7.5 Mango 7720 PLK
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 26, 2009, 18:00:35 »
Sam theme można zrobic podobny na WinMo 6.1 aczkolwiek nie będzie w nim tego przesuwanego elementu widocznego na Today.

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 27, 2009, 06:37:26 »
To nie jest ekran today z 6.5 chociaż faktem jest że screen pochodzi z 6.5.
Ekran today bez "titanium"wygląda ja today z 6.1, ale to właśnie titanium jest na tym screenie i nie ma możliwości odpalenia tego na 6.1
Pozatym kto jeszze używa 6.1 ? I po co, 6.5 działa już wystarczająco dobrze aby go używać nie tylko do zabawy ale i do pracy.
Czy aby na pewno ?

*

Offline radzix27

• **
  • 246
  • Sprzęt: Sony Ericsson XPERIA™ X1i
« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 27, 2009, 09:49:32 »
To nie jest ekran today z 6.5 chociaż faktem jest że screen pochodzi z 6.5.
Ekran today bez "titanium"wygląda ja today z 6.1, ale to właśnie titanium jest na tym screenie i nie ma możliwości odpalenia tego na 6.1
Pozatym kto jeszze używa 6.1 ? I po co, 6.5 działa już wystarczająco dobrze aby go używać nie tylko do zabawy ale i do pracy.

Może dlatego, że na 6.1 działa WVGAfix  :grin:

> ROM: SGXU Infinite
> RadioROM: 1.14.25.55