Witam,
Mam nadzieje, ze nie zasypiecie mnie odpowiedziami typu spadaj, search, google, itp. Pomoc jest potrzebna , funkcji szukaj juz uzywalem (w tym na forum xda dev), google tez nie pomogl :-(
Do tej pory przez dlugi czas korzystalem z urzadzen dzialajacych na symbianie (A1000, p900, N80, N95) i X1 to moj pierwszy gadzet z WM na pokladzie. Zatem do pytan...
1. Mam w domu desktopa i laptopa (oba z Vista HP) jak uzyskac dostep do folderow udostepnionych w obu kompach kiedy wszystkie 3 urzadzenia znajduja sie w tej samej sieci domowej (live mesh pomaga ale to nie do konca to samo). To byl zreszta powod przesiadki z symbiana na wm.
2. Czy i jak najwygodniej korzystac z poczty i automatyczniej aktualizacji kontaktow i wiadomosci (e-mial) gdy nie posiada sie MS Outlook'a i nie zamierza kupowac do domu serwera "exchange"
3. Zgubilem opcje :-) konfiguracji przyciskow na panelu X1 (w tym przycisku X) - raz to znalazlem i drugi raz nie moge :-(
4. Jaki zestaw softu (podstawowy) polecacie (cos jak co polroczna reinstalacja XP i doinstalowanie od razu podstawowych dodatkow), np. czy jest (bo softu i nazw programow dla WM jeszcze nie znam) jest lepszy eksplorator plikow niz systemowy? Latarka, by sie przydala. Moze sa jeszcze jakies inne fajne gadzety ktore warto miec?
5. Czy i jak odtwarzac format divix (i pokrewne) - najchetniej (miejsce na karcie to nie problem) bez zadnych konwersji :-)
6. Tu troche gdybania....
podobno na dniach ma sie ukazac WM 6.5
podobno X1 jako jedyny tel. juz na rynku bedzie mogl otrzymac upgrade z wer. 6.1 - cos wiecie na ten temat? Faktycznie tak bedzie? Czy to bedzie darmowe?
7. Sciagnalem maila/sms'a/cos napisalem/zrobilem zdjecie - jak to wydrukowac na drukarce udostepnionej w sieci wew.?
8. Jak sprawic (na symbianie sie dalo) aby programy szukaly/preferowaly/wlaczaly polaczenie wi-fi gdy potrzebuja danych a dopiero gdy siec jest niedostepna (zdarza sie czasem) korzystaly (z wciaz drogiego) dostepu przez GSM.
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam,
G.