[19-11-10][ROM|KUCHNiA] genesis.one 1.5 PL FINAL || 21903 & 23568 || Sense 2.5

• 272 Odpowiedzi
  • 75343 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline preston

• *
  • 89
  • Sprzęt: XPERIA
dzieki, dziala :)

to teraz ostatnia, kwestia... czy jest soft ktory blokowalby niewygaszony ekran na czas prowadzenia rozmowy tylko w taki sposob jak to ma miejsce w romie lix2.5 ??? czyli na ekran dialera od dolu wsuwa sie takie zaciemnienie i zsuwajac je w dol odblokowujemy ekranik

niestety, nie spotkałem się z takim rozwiązaniem. w romie o który mówisz, wykorzystana została manila z topaza, w genesis jest z rodium. może stąd te różnice? lechu powinien wiedzieć lepiej :)

*

Offline Freakout

• 43
    • Chomik
  • Sprzęt: Prophet>Artemis>Hermes>Tosia g900>SE X1>Milestone
W 1.5 na 21903 w zakładce muzyka podczas regulacji głośności pionowa bela po lewej stronie nie działa. Pokazuje się ale nie ma paseczków pokazujących wartość głośności.

*

Offline klaku007

• *
  • 56
  • Sprzęt: LG Swift GT540 Android 2.1 Rooted JiT app2sd etc.
Nie wiem czy to tylko tak u mnie zainstalowalem wczoraj 23568 i wszystko jest fajnie ale bateria osiaga 44% telefon sie zawiesza  wiec robie reset i telefon uruchamia sie odrazu z komunikatem aby wymienic baterie... czyli w przedziale od 1-5%

Cytat: Lechux
Nowe klawiatury w wersji 1.1:

Czy te klawiatury są dostępne TYLKO w wersji 1.1? Zainstalowałem 1.5 i tam jest tylko klawiatura QWERTY, a bardzo mi zależy na tej "zwykłej telefonicznej". Lechux masz może jakiegoś oddzielnego moda żeby tą klawiaturkę dodać? :)

P.S. Świetny ROM, naprawdę wielki szacunek dla Ciebie ;)

Pozdro i dzięki z góry za odpowiedź
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2010, 10:37:32 wysłana przez ostry-90 »

*

Offline pepe.

• 19
Czy te klawiatury są dostępne TYLKO w wersji 1.1? Zainstalowałem 1.5 i tam jest tylko klawiatura QWERTY, a bardzo mi zależy na tej "zwykłej telefonicznej". Lechux masz może jakiegoś oddzielnego moda żeby tą klawiaturkę dodać?

w każdej wersji jest możliwość zmiany klawiatury z full qwerty na compact qwerty którą masz na myśli. Na tych zdjęciach które widzisz kliknij i przytrzymaj strzałeczkę między wstecz a menu, rozwinie Ci się menu które jest widoczne po lewej stronie, wybierz compact albo phone keypad.

Ja natomiast mam inne pytanie :
1. zastanawiałem się jak to jest, że po wgraniu pierwszy raz romu z htc sense na głownej stronie pod godziną wyświetlany był komunikat o tym, że jakaś osoba ma urodziny tego dnia, manilla chyba sama dodaje do kalendarza info o tym? (cały dzień należy do : 'nazwa kontaktu') jednak później jak dodaje inne daty urodzin już to nie działa. Jest opcja żeby działo się to automatycznie ?

2. Istnieje opcja zmienienia jakimś programem wyglądu standardowego klienta messaging na ten z zeszłej wersji ? z chmurkami zielono niebieskimi ? =)

rom z wersji na wersję coraz lepszy, podziwiam włożoną pracę =P
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2010, 11:22:32 wysłana przez pepe. »

Czy te klawiatury są dostępne TYLKO w wersji 1.1? Zainstalowałem 1.5 i tam jest tylko klawiatura QWERTY, a bardzo mi zależy na tej "zwykłej telefonicznej". Lechux masz może jakiegoś oddzielnego moda żeby tą klawiaturkę dodać?

w każdej wersji jest możliwość zmiany klawiatury z full qwerty na compact qwerty którą masz na myśli. Na tych zdjęciach które widzisz kliknij i przytrzymaj strzałeczkę między wstecz a menu, rozwinie Ci się menu które jest widoczne po lewej stronie, wybierz compact albo phone keypad.

ooo dzięki wielkie! ;) wcześniej przytrzymywałem ten przycisk ale palcem i dlatego może dlatego nie trafiałem w strzałkę, teraz użyłem rysika i udało się :) dzięki jeszcze raz :D

Połączone: [time]Maj 17, 2010, 12:18:42[/time]
a jeszcze pytanie z innej beczki... Da się pisać w tej wersji romu ze słownikiem XT9, ale bez polskich znaków? :)

i również dołączam się do pytania pepe. o automat. dodawanie urodzin w kalendarzu.
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2010, 12:20:34 wysłana przez ostry-90 »

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
  • Sprzęt: X1i, HTC Desire
Czy te klawiatury są dostępne TYLKO w wersji 1.1? Zainstalowałem 1.5 i tam jest tylko klawiatura QWERTY, a bardzo mi zależy na tej "zwykłej telefonicznej". Lechux masz może jakiegoś oddzielnego moda żeby tą klawiaturkę dodać? :)

P.S. Świetny ROM, naprawdę wielki szacunek dla Ciebie ;)

Pozdro i dzięki z góry za odpowiedź
Do tej pory dodatkowe klawiatury były tylko w buildach 21xxx. Pewnie wgrałes 23xxx i dlatego nie ma dodatkowych. Od wersji 1.6 dodatkowe klawiatury będą już obu buildach.

Ja natomiast mam inne pytanie :
1. zastanawiałem się jak to jest, że po wgraniu pierwszy raz romu z htc sense na głownej stronie pod godziną wyświetlany był komunikat o tym, że jakaś osoba ma urodziny tego dnia, manilla chyba sama dodaje do kalendarza info o tym? (cały dzień należy do : 'nazwa kontaktu') jednak później jak dodaje inne daty urodzin już to nie działa. Jest opcja żeby działo się to automatycznie ?

2. Istnieje opcja zmienienia jakimś programem wyglądu standardowego klienta messaging na ten z zeszłej wersji ? z chmurkami zielono niebieskimi ? =)

rom z wersji na wersję coraz lepszy, podziwiam włożoną pracę =P
1. możliwe że musisz się pobawić CHT edytorm, tam są opcje skąd ma pobierać dane i ile ich wyświetlać. może cos z tym
2. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=614131

Cytat: ostry-90
a jeszcze pytanie z innej beczki... Da się pisać w tej wersji romu ze słownikiem XT9, ale bez polskich znaków? :)
no chyba cięzko, bo słownik posiada poprwane słowa zawierające ąęćń.
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2010, 12:43:18 wysłana przez Lechux »
X1i, HTC Desire

Do tej pory dodatkowe klawiatury były tylko w buildach 21xxx. Pewnie wgrałes 23xxx i dlatego nie ma dodatkowych. Od wersji 1.6 dodatkowe klawiatury będą już obu buildach.

Wgrałem build 21903, poniważ jest z paskiem na górze :) ale już mam klawiaturkę i działa całkiem spoko :)

Cytat: Lechux
no chyba cięzko, bo słownik posiada poprwane słowa zawierające ąęćń.

kurde szkoda, bo niby można tak pisać, ale bez sensu trochę że 1 sms z polskimi znakami zostaje wysłany jako 2 albo 3 :/

Połączone: [time]Maj 19, 2010, 00:12:59[/time]
Jeszcze jedno pytanie.. Może to nie wynika akurat z softu, ale zapytam... W czasie gdy telefon "zgubi" zasięg (co zdarza się bardzo często), chcę wysłać smsa, po czym pojawia się komunikat "nie udało się wysłać wiadomości sms"... I niestety ta wiadomość jest przenoszona do "kopii roboczych"... Czasem jest tak, że dźwięk mam w telefonie wyłączony, klikam na wysłanie wiadomości i dalej już nie zwracam uwagi czy sms się wysłał czy też nie, oraz czy telefon miał w tym momencie zasięg... Po czym po godzinie, kiedy druga osoba nie odpisuje zauważam że wiadomość została w skrzynce... Zatem moje pytanie brzmi... Czy jest możliwość zrobienia takiego fixa, aby przy braku zasięgu tenże sms zostawał w skrzynce nadawczej (nie był przenoszony do kopii roboczych) i został wysłany samoczynnie jak tylko telefon z powrotem złapie zasięg?

Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedź
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2010, 00:17:06 wysłana przez ostry-90 »

*

Offline soltinio

• 253
  • Sprzęt: i5700
Witam.
Lechu kiedy można się spodziewać 1.6?
Kaiser - Diamond - złOmnia -SE Xperia -  N85 - Szajsung Szpica:)

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
Witam.
Lechu kiedy można się spodziewać 1.6?
Jakies 2 tygodnie. Juwenalia, komunie a moja praca licencjacka ciągle w proszku :D obrona na początku lipca więc póki co muszę to dokończyć ;)

Pozdro
X1i, HTC Desire

Odpowie ktoś na moje pytanie ???

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Sorry, że może się wygłupię. Ostatnio grzecznościowo koledze wgralem Hard SPL oraz nowy rom LIXa a dziś po południu Genesis one 1.5 - w obydwóch romach mam problem z czujnikiem G (akcelerometr) W romie Lix uruchamia się kalibracja ale stoi w miejscu i nic się nie dzieje, natomiast w genesis wyskakuje - nie można otworzyć pliku acceleratometer calibrator.. Czy jest to normalne zjawisko w tych romach - czy też wina uszkodzenia w sprzęcie?

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
Bardzo normalne ponieważ X1 nie ma akcelerometru :)

A w genesis dzieje się tak najprawdopodobniej ponieważ Lechux wywalił paczkę g-sensor, która nie jest potrzebna a zajmuje miejsce w romie.
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2010, 19:15:33 wysłana przez linshi »
Czy aby na pewno ?

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
No i wszystko jasne :-) Sprzęt mialem pierwszy raz w życiu w reku i nawet nie znam jego specyfikacji. Dzięki za wyjasnienie.

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
Nie no, nie ma żadnej paczki z g-sensorem, tylko w ustawiniach w manili > oraz i dźwięk jest odnosnik do niego bo w sumie nie wiem jak stmatąd usunąc skrót ;)

Odpowie ktoś na moje pytanie ???
Szczerze mówiąc to nie wiem czy jest na to sposób. Używałem wielu romów i wszędzie było to samo więc myślę, że to jest ciężko o rozwiązanie Twojego problemu, chociaż poszukam bo mi też na tym zależy ;)

Pozdrawiam
X1i, HTC Desire

*

Offline soltinio

• 253
  • Sprzęt: i5700
Ostry, jak masz właczony czat to pokazuje ze nie wysłało.Trzeba naciskac wyślij ponownie bo inaczej bedzie tam czerwone ostrzezenie hehe

Pozdro, sprawdz sobie
Kaiser - Diamond - złOmnia -SE Xperia -  N85 - Szajsung Szpica:)

Dzięki :)

Aczkolwiek... Nie lubię czatu więc mało go używam ;) ale sprawdzę  :ok:

*

Offline leonsiem

• *
  • 82
  • Sprzęt: sensation
czy do wersji 1.5 trzeba wgrywac radio - rom? do czego jest to potrzebne i jakie najlepsze?

Połączone: Maj 24, 2010, 17:47:57
Jeszcze jedno pytanko
Idzie np utwor mp3 ustawic jako dzwiek budzika, lub czy da sie dodac inny lub zmodyfikowac jakos, bo te co sa kopletnie mi nie odpowiadaja, moze da sie jakos wgrac inny dzwonek samemu?
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2010, 17:47:57 wysłana przez leonsiem »

nie musisz wgrywac radia na reszte muszisz sam sobie odpowiedziec szukajac na forum bo nikt nie da ci jednoznacznej odpowiedzi.

MP3 jako dzwonek to tylko przej jakis program do alarmow g-alam lub inny.

*

Offline xander

• 21
  • Sprzęt: SE X1
A skąd wziąć tego screenfixa aby ekran nie wygaszał się w czasie rozmowy?

xander

Odp: [10.05.2010][ROM] genesis.one 1.5 PL || 21903 & 23568 || Sense 2.5.2012 [NEW!]
« Odpowiedź #230 dnia: Czerwiec 01, 2010, 09:31:57 »
odpala się komuś Diamond twister ??? ...n'te źródło i zero mam reakcji przy próbie otworzenia aplikacji  :(

*

Offline preston

• *
  • 89
Odp: [10.05.2010][ROM] genesis.one 1.5 PL || 21903 & 23568 || Sense 2.5.2012 [NEW!]
« Odpowiedź #231 dnia: Czerwiec 01, 2010, 18:11:52 »
A skąd wziąć tego screenfixa aby ekran nie wygaszał się w czasie rozmowy?

xander

x1 settings tools ma taką opcję.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2010, 18:13:34 wysłana przez preston »

*

Offline xtcprzemek

• 7
  • Sprzęt: X1
« Odpowiedź #232 dnia: Czerwiec 05, 2010, 22:50:45 »
Ale dziwna sprawa! Po wgraniu romu 1,5 v. 21903 z CHT podczas synchronizacji z outlookiem większość kontaktów się zsynchronizowała, ale niektóre nie. Nie zsynchronizowały się tylko kontakty, które miały jakiekolwiek wpisy w polu "Notatki" czyli wszystkie, które w poprzednim romie były w ulubionych kontaktach oraz te które dodałem w czasie uzywania poprzedniego romu. (także genesis.one tylko poprzednia wersja). Poprzedni rom dodawał też jakieś tagi z facebooka i jeszcze czegoś do notatek. Musiałem ręcznie edytować każdy kontakt, zapisywać jako vcard i w notatniku usuwać cały wpis z notatek. Tak jeszcze nie miałem. :E

« Odpowiedź #233 dnia: Czerwiec 06, 2010, 21:39:59 »
Witam...
Mam pytanie kiedy można spodziewać się jakiejś nowszej wersji twojego romu?

*

Offline pepe.

• 19
« Odpowiedź #234 dnia: Czerwiec 19, 2010, 18:33:20 »
witam,
istnieje opcja autouzupelniania tekstu o polskie znaki wpisujac tekst na klawiaturze? bo szukam i szukam i znalezc nie moge, wlasnie teraz wystepuje ten problem, wiec sorry, ze nie pisze poprawnie po Polsku =)

istnieje gdzies opcja autoblokady telefonu w momencie kiedy nie kporzystam z manilli? a np. z spb mobile shell

« Odpowiedź #235 dnia: Czerwiec 20, 2010, 23:18:09 »
Cześć,
kilka spostrzeżeń po 1 dniu używania ostatniej wersji:
- SoD występuje u mnie nadal, podobnie jak w poprzedniej wersji.
- Czcionka jest nieco za duża i nie mieszczą się np minuty i godziny przy ustawianiu zegara.

Proszę wypowiedzcie się, jak często macie SoD w swoich X1i?

*

Offline eddi666

• *
  • 64
  • Sprzęt: Xperia X1
« Odpowiedź #236 dnia: Czerwiec 21, 2010, 01:54:21 »
SoD ma każdy bo buildy systemów są źle przeportowane na X1. Wszyscy używają tych samych do wszystkiego i nie ważne jaki model. Kolesie  na Xda próbują dokładnie dojść do tego. Jeśli dojdą to będzie można robić romy bez Soda. A na chwilę obecną musicie jakoś to przetrzymać. Nie ważne jaki rom czy kucharz czy programy. SoD występuje w momencie wykorzystania dostępu do jednego pliku, tzn parę aplikacji próbuje skorzystać z niego na raz i w tym momencie następuje zwiecha.

« Odpowiedź #237 dnia: Czerwiec 21, 2010, 21:01:54 »
Dobrze wiedzieć, dzięki za wyjaśnienie.

To ja zapytam tak:

Czy istnieje jakiś ROM inny od Stock ROM-ów, który problemu SOD nie ma?

*

Offline preston

• *
  • 89
« Odpowiedź #238 dnia: Czerwiec 21, 2010, 21:10:52 »
Dobrze wiedzieć, dzięki za wyjaśnienie.

To ja zapytam tak:

Czy istnieje jakiś ROM inny od Stock ROM-ów, który problemu SOD nie ma?

SOD to dolegliwość romów z windows 6.5.x, czyli tylko tych ze startem na dole. windowsy 21xxx nie mają tego problemu.

« Odpowiedź #239 dnia: Czerwiec 21, 2010, 21:28:28 »
Niestety, wrzuciłem wersję ze startem u góry i mam SoD.

Może  te z serii 6.1 są tego błędu pozbawione?