[19-11-10][ROM|KUCHNiA] genesis.one 1.5 PL FINAL || 21903 & 23568 || Sense 2.5

• 272 Odpowiedzi
  • 75402 Wyświetleń

Hallo ...
.. dzieki za tego fixa ... :) ...
.. czekam na fixa do bb :)

Dzieki ...

Pozdrawiam

*

Offline preston

• *
  • 89
  • Sprzęt: XPERIA

.. czekam na fixa do bb :)

Dzieki ...

Pozdrawiam

po prostu zainstaluj jeszcze raz bubblebrakera.

.. BIG dzieki :) ...

... na bulidzie 23568 plk tez niezawsze zamyka aplikacje ...

Pozdrawiam

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
  • Sprzęt: X1i, HTC Desire
romik (23568 WWE) mam od wczoraj i muszę powiedzieć, że jest zajebisty. szybki i stabilny. może trochę za szybko wgotowałeś Cookie's Widget Extension. to bardzo wczesna wersja i z niektórymi skrótami są jeszcze problemy. po za tym,  X nie zamyka części aplikacji i trzeba je zamykać ręcznie w task menagerze. zauważyłem, że tak się dzieje z file explorerem, mailem i albumem. ale to pewnie kwestia wpisów do rejestru.

gratuluję Lechux, świetna robota. olewam 826x i zostanę z genesis na dłużej.
dzięki i pozdrawiam.
co do Ovi to fakt, dodałem go dosłownie na pare minut przed końcowym gotowaniem, no i nie ma polskiego tłumaczenia. Poza tym taka opcja ma pojawić się w CHT jako domyślna więc tak czy siak Ovi nie bedzie ;) Zobacze co z tym X też.

Bawię się teraz paroma nowymi rozwiązaniami i kuchenką. Zastanawiem się nad większym portem z Topaza aniżeli z Rhodium, dzięki czemu rom mógłby być chudszy i zarazem szybszy. Ale to troche czasu potrzebuję. ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2010, 22:24:33 wysłana przez Lechux »
X1i, HTC Desire

*

Offline preston

• *
  • 89
brak zamykania albumu Xem da się załatwić wpisem do rejestru. albo można zainstalować Magic Tweaks albo XT Hack.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=658692
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=661458
reszta może być w jakiś sposób związana z tym task men. z xperii2.

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
brak zamykania albumu Xem da się załatwić wpisem do rejestru. albo można zainstalować Magic Tweaks albo XT Hack.
Fajnie wygląda ten programik XT, nie spotkalem się z nim to musieli go do działu hd2 wrzucić ;) Ale chyba mniej funkcjonalny niż AdvConfig.
X1i, HTC Desire

Prosze o wyjaśnienie instalacji najnowszego softa, po ściągnięciu go jak go uruchomić ? jestem żółto dziób w tym ;//

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
Prosze o wyjaśnienie instalacji najnowszego softa, po ściągnięciu go jak go uruchomić ? jestem żółto dziób w tym ;//
dla wszystkich softów dla X1:
http://pdaclub.pl/forum/xperia-(venus)/(x1-htc-venus)-wgrywanie-romu-hardspl-faq/
X1i, HTC Desire

*

Offline preston

• *
  • 89
Fajnie wygląda ten programik XT, nie spotkalem się z nim to musieli go do działu hd2 wrzucić ;) Ale chyba mniej funkcjonalny niż AdvConfig.

AdvConfig to stary program i nie jest już rozwijany niestety. a ten XT jest ciekawy. zauważyłeś te opcje w manilla options do zwiększania szybkości tabów i scrollowania? stosowałeś jakieś podobne tweaki w swoich romach? bo włączyłem je u siebie i jakby faktycznie było szybciej. i jeszcze ten program jest zrobiony pod hd2, a my mamy sense z rodium, ale myślę że to bez większego znaczenia.

[/quote]

... nieststy ponowna instalacja nipomaga ... ??? :(

*

Offline preston

• *
  • 89

... nieststy ponowna instalacja nipomaga ... ??? :(
[/quote]

spróbuj tego caba. tamten był z omni może dlatego nie działa.

... ten tez niestety nie dziala ...

*

Offline preston

• *
  • 89
... ten tez niestety nie dziala ...

co się dzieję jak włączasz grę? pojawia się jakiś komunikat? może po prostu brakuje skrótu.
możesz jeszcze spróbować następnych cabów.
http://www.mediafire.com/?dxdzw44whlr
http://rapidshare.com/files/206398307/Diamond_BubbleBreaker.cab

pojawia sie info ... SHCreateMenuBar failed ... tak jak wprzypadku bb ugotowanym w romie ...

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl

AdvConfig to stary program i nie jest już rozwijany niestety. a ten XT jest ciekawy. zauważyłeś te opcje w manilla options do zwiększania szybkości tabów i scrollowania? stosowałeś jakieś podobne tweaki w swoich romach? bo włączyłem je u siebie i jakby faktycznie było szybciej. i jeszcze ten program jest zrobiony pod hd2, a my mamy sense z rodium, ale myślę że to bez większego znaczenia.
Coś tam, ale wiem że jest pewnie więcej wpisów w rejestrze od tego ;) poptarze jakie wpisy zmieniają te programiki i coś jeszcze sie doda ;)
X1i, HTC Desire

Hallo ...

w bulidzie 23568 brak or niemoge znalesc ikonki kontaktów ... ????

Pozdrawiam

wrzuccie romy 1.5 na inny serwer bo nie moge pobrac, ciagle mi wywala ze pobieralem a nic takiego sie nie dzieje

*

Offline leonsiem

• *
  • 82
  • Sprzęt: sensation
dlaczego nie ma aplikacji "udostepnij internet" rom ogolnie fajn ale bardzo mi zalerzy na tej aplikacji, jak bedziesz wydawal nowsza wersje nie zapomnij dodac, jesli mozesz!

Połączone: Maj 11, 2010, 22:07:55
czym rozni sie rom CHT od bez CHT czy roznia sie te dwa 21903 i ten 23569
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2010, 22:07:55 wysłana przez leonsiem »

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
dlaczego nie ma aplikacji "udostepnij internet" rom ogolnie fajn ale bardzo mi zalerzy na tej aplikacji, jak bedziesz wydawal nowsza wersje nie zapomnij dodac, jesli mozesz!

Połączone: [time]Maj 11, 2010, 22:07:55[/time]
czym rozni sie rom CHT od bez CHT czy roznia sie te dwa 21903 i ten 23569
Hm, jak możesz sprawdź Total Commanderem w \Windows czy nie ma pliku IntShrUI.exe (mozliwe, że będzie ukryty). Siedzę na angielskiej wersji i nie mam możliwości na razie tego obadać. Bo wydaje mi się że dodawałem to, a możliwe że tylko skrótu nie ma.

CHT, a no CHT to wersje z modyfikacją manili Cookie Home tab. Wersja oznaczona "noCHT" jest minimalnie szybsza ale ma mniejsza funkcjonalnośc. Buildy 23xxx maja belkę ze startem na dole i są bardziej "palcolubne" plus (moje ulubione) czas i jednocześnie bateria na taskbarze. 21xxx to standardowa wersja ze starten na górze.

Pozdro
X1i, HTC Desire

*

Offline szafa81

• 34
    • Forum Mercedes 201-124
  • Sprzęt: SE Xperia
moje uwagi po 2 dniach testowania wersji 1.5 23..

1. problem z odswiezaniem sie ikonek na taskbarze... tzn po podlaczeniu zasilania trzeba poczekac jakies 5 sec zanim zmieni sie ikonka zygnalizujaca zasilanie, a po odlaczeniu ladowarki ikonka nie zmienia sie przez jakies 50sec
2. wygaszanie ekranu podczas rozmowy :/
3. podczas dzwoniania, kiedy wyswietla sie ekran przychodzacego polaczenia to on wlasnie nie zajmuje calej powierzchni, pomiedzy nim a taskbarem zostaje jakies 3mm miejsca przez ktore widac tapete home.
4. co jakis czas podczas pracy roznych drobnych programow w gorym lewym rogu pojawia sie napis Start
5. aktualizacja pogody nie chce sie zrobic przez gprs
6. brakuje automatycznej blokady ekranu dotykowego podczas wykonywania polaczenia tak aby uchem czy polikiem czegos nie wcisnac
7. zaliczylem ze 2 zwiechy przy przechodzeniu do drugiej zakladki ze skrotami programow CHT :/
8. ciche dzwonki

podstawowy plus - szybkosc  :ok:

dogralem screenfixa aby nie wygaszalo i soundfixa aby bylo glosniej... i teraz srednio raz na 10 min tel lapie wzieche w idlu
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2010, 13:07:24 wysłana przez szafa81 »
REGULAMIN !!

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
No to pewnie te fixy nie są zbyt odpowiednie.  Spróbuj załączonego pliku do dzwonków a do blokowania ekranu poszukaj SmartLock'a.
X1i, HTC Desire

tu masz Smartlock'a 1.7
http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=195623&d=1244988117

Podpowiedzcie koledzy jak wyłączyć wyskakującą domyślnie klawiaturę ekranową. Pamiętam, że wystarczy zmian pozycji rejestru, jednak za nic nie mogę sobie przypomnieć i znaleźć co to było. 
Druga sprawa, czy przy włączonym Sense jest możliwość wejścia tradycyjnie w kontakty (Outlook) i dopisanie takowego, zmiany danych szczegółowych itp?

*

Offline preston

• *
  • 89
Podpowiedzcie koledzy jak wyłączyć wyskakującą domyślnie klawiaturę ekranową. Pamiętam, że wystarczy zmian pozycji rejestru, jednak za nic nie mogę sobie przypomnieć i znaleźć co to było.

jakimś edytorem rejestru wchodzisz do HKEY_CURRENT_USER > ControlPanel > Sip i w AllowChange zmieniasz 1 na 0. jak na obrazku. i potem softreset. daj znać czy działa. gdyby nie działało zmień z powrotem na 1.

edit.
przypomniało mi się, że w programie advanced config jest też taka opcja.
Input > Auto deploy sip > i zmień na disabled. niestety mam angielską wersje programu i nie wiem jak to jest w polskiej.

« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2010, 22:34:14 wysłana przez preston »

...oto chodziło, dzięki  :ok:

*

Offline Krosbi

• 40
  • Sprzęt: HTC TyTN II, Asus eeePc
Zainstalowany genesis.one 1.5 PLK 21903 (124.03 MB)

Problem z Google Maps - dziala ale zalogowac sie na swoje konto nie mozna! Wszystko podaje prawidlowo i nie loguje. A uzywam google latiude. W ROMie 1.4 wystarczylo nainstalowac na nowo Google Maps i pomoglo - tu nie

Problem ze Zdalnym Pulpitem do domowego Windowsa - po polaczeniu niedziala klawiatura.

*

Offline szafa81

• 34
    • Forum Mercedes 201-124
pamietam ze w XperiaTweak byla opcja aby ekranik nie wygasal podczas rozmowy, ale o ile instalacja przebiega ok to niestety przy uruchamianiu wyskakuja bledy ;/
REGULAMIN !!

*

Offline preston

• *
  • 89
pamietam ze w XperiaTweak byla opcja aby ekranik nie wygasal podczas rozmowy, ale o ile instalacja przebiega ok to niestety przy uruchamianiu wyskakuja bledy ;/

zainstaluj x1 settings tool. uruchom program i tapnij na MENU. wybierz PHONE SETTINGS i włącz opcję SLEEP. kliknij OK a potem DONE. telefon będzie chciał się zresetować więc kliknij ok.

*

Offline szafa81

• 34
    • Forum Mercedes 201-124
preston  :ok:

a jest tam opcja aby ekran sie nie wlaczal po przyjsciu sms'a itp? teraz majac tel w kieszeni, gdy przychodzi sms, tel sie wzbudza i ekranik uaktywnia przez co rozne cuda sie wlaczaja...
REGULAMIN !!

*

Offline preston

• *
  • 89
preston  :ok:

a jest tam opcja aby ekran sie nie wlaczal po przyjsciu sms'a itp? teraz majac tel w kieszeni, gdy przychodzi sms, tel sie wzbudza i ekranik uaktywnia przez co rozne cuda sie wlaczaja...

w katalogu aplikacje masz HTCPedia messaging, odznacz opcję "SMS wake up event". i po sprawie.

PS.
identyczna opcja znajduję się również w x1 settings tool.
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2010, 09:06:48 wysłana przez preston »

*

Offline szafa81

• 34
    • Forum Mercedes 201-124
dzieki, dziala :)

to teraz ostatnia, kwestia... czy jest soft ktory blokowalby niewygaszony ekran na czas prowadzenia rozmowy tylko w taki sposob jak to ma miejsce w romie lix2.5 ??? czyli na ekran dialera od dolu wsuwa sie takie zaciemnienie i zsuwajac je w dol odblokowujemy ekranik
REGULAMIN !!