[19-11-10][ROM|KUCHNiA] genesis.one 1.5 PL FINAL || 21903 & 23568 || Sense 2.5

• 272 Odpowiedzi
  • 76413 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
  • Sprzęt: X1i, HTC Desire
Po kilkunastu dniach testowania zacząłem miec problemy z dolną belką. Znaczek "Start" zmianiał sie na inny potem wogle znikł znaczek blokowania po kliknieciu na Start..... Nie ma go ale po kliknieciu w to miejsce telefon sie blokuje. Te przyciski zaczely wariowac. raz sa raz ich nie ma a raz sa inne niz powinny ;] Probowałem juz i restartowac i zmieniac motywy ale dalej to samo....
Pomyśl... czy naprawde uważasz, że jak po kilkunastu dniach zaczęła wariować dolna belka to jest wina romu? Przecież nie ustawiłem, żeby po jakimś czasie coś się stalo. Musialeś coś zainstalować co pozmienialo ustawienia. Uwierz mi, jeśli po (powiedzmy) 5 resetach wszystko jest dobrze, a po 6 już nie to ROMu nie obwiniamy ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2010, 23:21:33 wysłana przez Lechux »
X1i, HTC Desire

*

Offline Mosiu

• 44
  • Sprzęt: Xperia
To jak mi wytłumaczysz to, że nic nie instalowałem a własnie po dłuższym używaniu(Odkąd wyszło 1.4) zaczął łapać zawiechy przy ładowaniu jakieś paski raz sie pojawiły na manilli. a Ostatnio niewiedzieć czemu wyłączył mi się mikrofon(niby był włączony ale nikt mnie nie słyszał, oczywiście po resecie wróciło do normy). No i dziwi mnie właśnie to że dopiero po długim używaniu romu zaczęły pojawiać się problemy z zawieszaniem itp. , bo na początku rom był świetny, a nie mam ochoty co 2 tygodznie robić HR, żeby PPC zaczynał znowu dobrze chodzić...:/
ericsson t10s->nokia 3310-> sony ericsson t230-> siemens cx65-> sony ericsson k750i@w800i -> HTC Tytn:)->Jak się uda to XPERIA

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
To jak mi wytłumaczysz to, że nic nie instalowałem a własnie po dłuższym używaniu(Odkąd wyszło 1.4) zaczął łapać zawiechy przy ładowaniu jakieś paski raz sie pojawiły na manilli. a Ostatnio niewiedzieć czemu wyłączył mi się mikrofon(niby był włączony ale nikt mnie nie słyszał, oczywiście po resecie wróciło do normy). No i dziwi mnie właśnie to że dopiero po długim używaniu romu zaczęły pojawiać się problemy z zawieszaniem itp. , bo na początku rom był świetny, a nie mam ochoty co 2 tygodznie robić HR, żeby PPC zaczynał znowu dobrze chodzić...:/
Zawiechy podczas ładowania to ogólny problem romów z manilą (spróbuj wyłączyć htc sense podczas ladowania). Raz pojawiły  paski i raz przez przypadek został wyłączony mikrofon (masz opcję wycisz i pewnie  została naciśnięta) - to są dwa pojedyncze błędy w ciągu 2-tygodniowego uzytkowania. Czy naprawde uważasz, że to przez to, że długo ROM chodzi? Równie dobrze mogło Ci się to przytrafić w pierwszych 10 minutach.

Pamiętajcie, że na X1 nie powinno być ani WM 6.5 ani HTC Sense. HD2 sie z tego nie zrobi. Poza tym tak jak wspominałem na początku, jest to mój pierwszy wypiek i nie jest on ani pewnie nigdy nie będzie idealny. ;) Ale ciągle staram się małymi krokami poprawiać wszystkie błędy, te które są w moim zasięgu. Wiem, że się wiesza podczas ładowania, ale 63-wersja valkyrii też mi się wieszała, więc co ja leszcz mam poradzić.  :worried: 

Pozdrawiam.
X1i, HTC Desire

*

Offline vegas55

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC touch Diamond/ Xperia x1 (HTC Venus)
dokładnie miałem różne softy ( Romy ) i zdarzało się tak paski , zwiecha  i inne to na pewno nie jest wina tego softu.
tylko wina x1

*

Offline Mosiu

• 44
  • Sprzęt: Xperia
Dzięki za odp:) A co do tego mikrofonu to sprawdzałem przy połączeniu i był włączony. No ale narazie 2 raz problemu z nim nie miałem. A co do tego że  na Xperii nie powinno być ani Manilli ani 6,5 to może to prawda... ale dlaczego na moim starym poczciwym hermesiku wszystko działało chociaż sprzęt jest gorszy?
ericsson t10s->nokia 3310-> sony ericsson t230-> siemens cx65-> sony ericsson k750i@w800i -> HTC Tytn:)->Jak się uda to XPERIA

Rozumiem. Odkad zainstalowalem Twoj soft nie instalowałem zadnych programow itp. Same znikły po jakimś czasie. Zaczekam na nastepna wersje i dopiero zmienie ROM. I tak gratulacje bo ROM naprawde swietny i bardzo przypadł mi do gustu. Pozdrawiam.

*

Offline preston

• *
  • 89
  • Sprzęt: XPERIA
siema, kiedy możemy się spodziewać nowego romu? coś bym potestował, ach te uzależnienie :)

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
dokładnie miałem różne softy ( Romy ) i zdarzało się tak paski , zwiecha  i inne to na pewno nie jest wina tego softu.
tylko wina x1
może nie tyle wina X1, co jakichś sterowników, które się gryzą

Dzięki za odp:) A co do tego mikrofonu to sprawdzałem przy połączeniu i był włączony. No ale narazie 2 raz problemu z nim nie miałem. A co do tego że  na Xperii nie powinno być ani Manilli ani 6,5 to może to prawda... ale dlaczego na moim starym poczciwym hermesiku wszystko działało chociaż sprzęt jest gorszy?
no własnie to co napisałem powyżej, Hermes jest "prawdziwym" urządzniem HTC i być może jakiś sterownik bardziej jest odpowiedni dla manilii niż ten w X1

siema, kiedy możemy się spodziewać nowego romu? coś bym potestował, ach te uzależnienie :)
no już od wczoraj kombinuje, ale nie obiecuję, że będzie dziś ;) uzależenienie? ja wczoraj w nocy i dziś od rana flashowałem go ok. 20 razy :p
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2010, 11:32:52 wysłana przez Lechux »
X1i, HTC Desire

*

Offline preston

• *
  • 89
nad jakim buildem pracujesz? 23568 czy może najnowszy 23569?

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
Na razie pracuje na starych żeby dodać nowe funkcje. A później zmienie buildy. Jakiś feedback o tych buildach? SODy, szybkość?
X1i, HTC Desire

*

Offline preston

• *
  • 89
Na razie pracuje na starych żeby dodać nowe funkcje. A później zmienie buildy. Jakiś feedback o tych buildach? SODy, szybkość?

najdłużej miałem 23557 (826x), nie miałem ani jednego SODa, a i szybkość bardzo zadowalająca, mimo zainstalowania wielu modów. porównywalna z 6.5.
następnie z tego samego źródła miałem 23566, u mnie było spoko, ale inni narzekali na SODy i willi zdjął linki.
podobne problemy z tego co czytałem, były z 23568 od Itje, ja tego nie używałem. build 23569 to nówka, więc ciężko coś jeszcze powiedzieć.
wiadomo, że 6.5 wciąż są najpewniejsze, ale przyzwyczaiłem się już za bardzo do fingerfriendlowości 6.5.x.
podsumowując, jak dla mnie 23557 to debeściak.
pozdro i dawaj te nowe romy bo xperia mi stygnie  :O~

Mnóstwo pracy włożyłeś i...jak dla mnie rewelacja. Jeśli to nie tajemnica to jakim programem wyciągnełeś, przerobiłeś  i wsadziłeś z powrotem do wszystkich aplikacji tak fajowe ikonki ?

*

Offline klaku007

• *
  • 56
  • Sprzęt: LG Swift GT540 Android 2.1 Rooted JiT app2sd etc.
Lechux ja mam tylko jedna prosbe :) zrób tak zeby Moja Lokalizacja dzialala w manilce ;). Reszta romu jest dla mnie idealna :P oczywiscie po przystosowaniu go do mnie :P wizualnie i programowo ;)

Hallo ...

... ja mam prozbe by powroocic do zwyklego wm mmessengera z kolorkami ...

Pozdrawiam

.. kiedy mozna sie spodziewac ... ???

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
Mnóstwo pracy włożyłeś i...jak dla mnie rewelacja. Jeśli to nie tajemnica to jakim programem wyciągnełeś, przerobiłeś  i wsadziłeś z powrotem do wszystkich aplikacji tak fajowe ikonki ?
hmm, wszystkie ikonki masz w \windows, ale jeśli chodzi Ci o zmianę pojedynczych ikon to parę postów wyżej o tym pisaliśmy. Poszukaj programiku CSMI lub JWMD IconChanger

... ja mam prozbe by powroocic do zwyklego wm mmessengera z kolorkami ...
Hm, przecież jest. Co prawda od wersji 1.5 już mniej kolorowy, ale jest ;)

Update panowie :D

link do 23568 będzie niestety dopiero za jakąś godzinke, bo niby przez ftp wrzucam a jakoś źle wznowiło po zerwaniu i wrzucam od początku :(
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2010, 22:38:29 wysłana przez Lechux »
X1i, HTC Desire

Dzieki ...

jeszcze jedno ... w poprzednich wersjach po instalacji MykCer Sense ... nie bylo widocznej ikony w ramce ... ??? :( .. w new bedzie dzialac ???
... aaa i co z nowa wercja aparatu i kamery ... ???

Pozdro

« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2010, 23:01:09 wysłana przez garbooz »

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
Dzieki ...

jeszcze jedno ... w poprzednich wersjach po instalacji MykCer Sense ... nie bylo widocznej ikony w ramce ... ??? :( .. w new bedzie dzialac ???
... aaa i co z nowa wercja aparatu i kamery ... ???

Pozdro
nie rozumiem, co to znaczy ikona w ramce, także nie wiem czy bedzie działać. Nowej kamery nie byłem na razie w stanie zaimplementować w wersji innej niż angielska. Potrzebuję więcej czasu, żeby usiąść tylko nad tym.
X1i, HTC Desire

ikona w ramce .. tz ta aktualnie uzyta w htc sense ... :P

Pozdro

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl

Pozdro
Masz na myśli slider? No Mykcer to chyba jakaś modyfikacja slidera, jak nie tyka to pewnie coś z tym modem, nie zawiera jakiegoś pliku albo cóś... cięzko mi powiedziec.
X1i, HTC Desire

*

Offline preston

• *
  • 89

Pozdro

też nie rozumiem o co chodzi. MykeChester zrobił czarne modyfikacje zegara i slidera. w czym problem?

.. .taa .. po zmiane na czarne w aktualnej ramce w slierze niewidac ikony ...

« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2010, 23:34:25 wysłana przez garbooz »

*

Offline preston

• *
  • 89
.. .taa .. po zmiane na czarne w aktualnej ramce w slierze niewidac ikony ...

a na pewno zainstalowałeś odpowiednią wersję, do Sense 2.5.2012? kiedyś używałem tego slidera i nie miałem kłopotów.

PS. fajne dodatkowe zegary do CHT.

http://www.mediafire.com/?g2ydnwendie
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2010, 23:42:01 wysłana przez preston »

.. na pewno była odpowiednia wersja ...

Pozdrawiam

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
Link do 23568 ju jest ;)

Reszta jutro, a dojdą jeszcze 2 wersje bez Cookie Home Tab - polecam dla osób, które cenią sobie szybkość, bo właśnie testuję i manilka jest szybsza. Trzeba wybrać pomiędzy funkcjonalnością i wydajnością ;)

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2010, 00:44:35 wysłana przez Lechux »
X1i, HTC Desire

Witam ...

wersja genesis.one 1.5 PLK 23568 ... nie dzialaja koolki ... + brak rozwiniecia daty w ustawieniach ... zegar i alarmy ... to tak na poczatek ...

... ps ... czcionka ... interesujaca :p ... niemniej w ustawieniach boodzika .. niemieszcza sie dwie cyfry w zegarku ...

Pozdrawiam i dzieki ...
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2010, 01:30:48 wysłana przez garbooz »

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
Witam ...

wersja genesis.one 1.5 PLK 23568 ... nie dzialaja koolki ... + brak rozwiniecia daty w ustawieniach ... zegar i alarmy ... to tak na poczatek ...

... ps ... czcionka ... interesujaca :p ... niemniej w ustawieniach boodzika .. niemieszcza sie dwie cyfry w zegarku ...

Pozdrawiam i dzieki ...
Co to są koolki? Nie rozumiem, też co masz na mysli przez brak rozwinięcia daty. Duże cyfry to mały efekt uboczny czcionki.

W pierwszym poście nowe linki, brakuje jeszcze jednego ;)
X1i, HTC Desire

*

Offline robertnik

• **
  • 107
    • NC10 forum
  • Sprzęt: Xperia X1; NC10
21903 & 23568
Są jakieś różnice, czy to tylko bulid windows użyty w romie?
M3000 ROM NBD v8.2
G900 ROM ROM PLK XIP 20755 SYS 20755 Beta 3 By Felix
Xperia ROM genesis.one 1.6 PL

Co to są koolki? Nie rozumiem, też co masz na mysli przez brak rozwinięcia daty. Duże cyfry to mały efekt uboczny czcionki.

... sorki z przyzwyczajenia pisze przez 2 oo ... chodzi o to ze nie dziala gra BubbleBreaker :( ... a rozwiniece mam na mysli przy ustawianiu daty i godziny ... zwykle sie rozwija strefa czasowa a pod nia jest data .. i tu sie nie rozwija kalendarz tylko trzeba recznie cyferki pozmieniac na wlasciwa date ...

.. jeszcze jedno ... mozna cos zrobic by przy zablokowanym telefonie nie wyswietlalo ikonki kalendarza ??? zwykle tak jest gdy jest cos w pamieci a tu wyswietla zawsze ... ???

Pozdrawiam

dzieki

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
21903 & 23568
Są jakieś różnice, czy to tylko bulid windows użyty w romie?
tylko build

.. sorki z przyzwyczajenia pisze przez 2 oo ... chodzi o to ze nie dziala gra BubbleBreaker :( ... a rozwiniece mam na mysli przy ustawianiu daty i godziny ... zwykle sie rozwija strefa czasowa a pod nia jest data .. i tu sie nie rozwija kalendarz tylko trzeba recznie cyferki pozmieniac na wlasciwa date ...

.. jeszcze jedno ... mozna cos zrobic by przy zablokowanym telefonie nie wyswietlalo ikonki kalendarza ??? zwykle tak jest gdy jest cos w pamieci a tu wyswietla zawsze ... ???

Pozdrawiam
hmm, kurcze rzeczywiście nie dziala BB a testowałem na ang i tyka. Będe myślał. Co do kalendarza to w załączniku zapodaje pliczek do usunięcia tego.

« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2010, 21:29:56 wysłana przez Lechux »
X1i, HTC Desire

*

Offline preston

• *
  • 89
romik (23568 WWE) mam od wczoraj i muszę powiedzieć, że jest zajebisty. szybki i stabilny. może trochę za szybko wgotowałeś Cookie's Widget Extension. to bardzo wczesna wersja i z niektórymi skrótami są jeszcze problemy. po za tym,  X nie zamyka części aplikacji i trzeba je zamykać ręcznie w task menagerze. zauważyłem, że tak się dzieje z file explorerem, mailem i albumem. ale to pewnie kwestia wpisów do rejestru.

gratuluję Lechux, świetna robota. olewam 826x i zostanę z genesis na dłużej.
dzięki i pozdrawiam.