[16-02-10] [ROM] liX-2.5

• 532 Odpowiedzi
  • 123459 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
  • Sprzęt: X1i, HTC Desire
Odp: [16-02-10] [ROM] liX-2.5
« Odpowiedź #360 dnia: Luty 17, 2010, 21:30:40 »
żeby to jeszcze dało możliwość pisania wiadomości w trybie konwersacji, to byłoby fajnie. Jakiś nowy meneger jest wiadomości do wina, bo jest on dorzucony do Valkyrie rom 5.X, nie wiem dokładnie z czego on pochodzi, ale kolejne wiadomości są ujęte w dwa kolory, zależnie od tego czy to moje czy rozmówcy, sprawdzał się idealnie. Był podobny do windowsowego, tyle że kolorki miał.

No wlasnie mi ładnie działa to w trybie konwersacji, tylko ta ikonka o nieprzeczytanej wiadomości to dyskwalifikuje. Dokładnie to samo jest u Valkyrie bo nie korzysta on z tego nowego messendzera tylko tego z manilki 2.1.
A jeśli chodzi o o czym pisałes, to jest dokładnie windowsowy komunikator, tyle że ze skórką Andynear'a, załączam ją w poście, wystarczy przekopiować te pliki do \Windows
Wygląda to tak:

X1i, HTC Desire

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #361 dnia: Luty 17, 2010, 21:31:57 »
Parę osób pytało się mnie o numer konta, jeżeli ktoś chce mogę podać na PW
Czy aby na pewno ?

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
« Odpowiedź #362 dnia: Luty 17, 2010, 21:33:58 »
rom śmiga elegancko - pozostaje jedynie czekać na fixa mikroskopijnych literek :)

aaa i jeszcze mam małe pytanie, czy jest możliwość zmiany powiadomienia o stanie baterii -> mam na myśli zmianę z kresek, na stan procentowy.. mam nadzieję, że w miarę jasno się wyraziłem.

pozdrawiam.
trzeba doinstalować jakis taskbar co ma procentowe naliczanie, bo ten ROMik już sobie ma możliwosć % liczenia, polecam ten który był w romie 2.4:

http://www.mediafire.com/?mm5nmuzlm3y z zipa wybierz .caba który z tego obrazka powyżej najbardziej Ci odpowiada

cały topic na xda: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520547
X1i, HTC Desire

« Odpowiedź #363 dnia: Luty 17, 2010, 21:44:17 »
dziękuje serdecznie za odpowiedź :)

*

Offline czarcik

• 23
  • Sprzęt: Samsung GT 9100 Galaxy S II
« Odpowiedź #364 dnia: Luty 17, 2010, 21:52:44 »
No wlasnie mi ładnie działa to w trybie konwersacji, tylko ta ikonka o nieprzeczytanej wiadomości to dyskwalifikuje. Dokładnie to samo jest u Valkyrie bo nie korzysta on z tego nowego messendzera tylko tego z manilki 2.1.
A jeśli chodzi o o czym pisałes, to jest dokładnie windowsowy komunikator, tyle że ze skórką Andynear'a, załączam ją w poście, wystarczy przekopiować te pliki do \Windows
Wygląda to tak:

żeby zlikwidować tę ikonkę, musisz pacnąć na konkretną wiadomość paluchem, wtedy zniknie z niej ten czerwony znaczek i odznaczy się jako przeczytana, sam to rozkminiłem  :evil:
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2010, 22:08:09 wysłana przez czarcik »
Choć nie jestem detektywem, zawszę znajdę budkę z piwem.
SE X1 @ Valkyrie Rom 7.3 - oddany

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
« Odpowiedź #365 dnia: Luty 17, 2010, 21:58:07 »
W pierwszym poście znajdziecie obiecany fix do wielkości czcionki w sms.
Czy aby na pewno ?

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
« Odpowiedź #366 dnia: Luty 17, 2010, 22:10:48 »
Dzieki linshi :ok:

a myślałeś może nad tym?:
Czy u was tez telefon wibruje po wysłaniu wiadomości? Wiem, to powiadomienie wyłącza sie w Ustawienia > Dzwieki i powiadomienia, ale nie widzę opcji Wiadomość: wiadomość wysłana :(
X1i, HTC Desire

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
« Odpowiedź #367 dnia: Luty 17, 2010, 22:13:50 »
Dzieki linshi :ok:

a myślałeś może nad tym?:
Czy u was tez telefon wibruje po wysłaniu wiadomości? Wiem, to powiadomienie wyłącza sie w Ustawienia > Dzwieki i powiadomienia, ale nie widzę opcji Wiadomość: wiadomość wysłana :(

U mnie wibracja popsuta więc nie mam nawet jak sprawdzić :(
Czy aby na pewno ?

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
« Odpowiedź #368 dnia: Luty 17, 2010, 22:18:00 »
Hehe, a to ironia :P
tyle, że to kwestia czy wiesz czemu nie ma tej opcji w powiadomieniach? Tak samo jak się wyłączało komunikat co wyskakuje po wysłaniu "Wiadomość wysłana" to można było wyłączyć wibracje.
X1i, HTC Desire

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
« Odpowiedź #369 dnia: Luty 17, 2010, 22:19:24 »
Hehe, a to ironia :P
tyle, że to kwestia czy wiesz czemu nie ma tej opcji w powiadomieniach? Tak samo jak się wyłączało komunikat co wyskakuje po wysłaniu "Wiadomość wysłana" to można było wyłączyć wibracje.

Popatrzę może uda się coś zrobić, ale nic nie obiecuję.
Czy aby na pewno ?

*

Offline Rajan

• 47
  • Sprzęt: Sony Ericsson Xperia x1 -8GB, genesis.one 1.2!
« Odpowiedź #370 dnia: Luty 17, 2010, 22:35:17 »
Dobra robota linshi, wielkie brawa dla ciebie :ok: :ok: :ok:
przetestowałem większość romów od Linshi i stwierdzam że ten rom jest najstabilniejszy i najszybszy poniżej przedstawiam zalety i wady jakie udało mi się znaleźć a szukałem wytrwale  :evil: :evil:

Plusy:
-Szybkość,stabilność
-Manila w trybie poziomym
-Bardziej wysprzątane menu, wszystko w każdym folderze. Nie panuje chaos jak u poprzednika 2.4.
-ogólnie poprawione błędy z romu 2.4:)
-Nowe ładniejsze logo podczas uruchomiania telefonu :proud:

Minusy:
-Czasem zdarzy mu się pomyśleć bądź całkiem przyciąć... nie często się to zdarza ale jednak są małe muły:)
-Jedną zwiechę dość konkretną łapie przy czyszczeniu ROM'u programem "CleanRAM"
-Brak Panelii, trzeba instalować wszystko ręcznie ale co jak co to nie problem :)

Ogółem nie wiedząc co brać za rom, to bierz rom od linshi w wersji 2.5. Jak na razie najlepszy :ok:

ps. Jest możliwość przeniesienia ikony zainstalowanej aplikacji do odpowiedniego folderu ?? :mysli:

*

Offline siemien3540

• *
  • 80
  • Sprzęt: Xperia X1 rom w fazie testowania
« Odpowiedź #371 dnia: Luty 17, 2010, 22:47:14 »
gratulacje rom dział naprawde fajnie w końcu po polsku  fix do czcionki działa wszystko ok polecam ten rom jest naprawde bardzo dobry pozdrawiam oby tak dalej
siemien3540

*

Offline czarcik

• 23
« Odpowiedź #372 dnia: Luty 17, 2010, 23:07:45 »

ps. Jest możliwość przeniesienia ikony zainstalowanej aplikacji do odpowiedniego folderu ?? :mysli:

total commander, klikasz na swój program, następnie plik, strzałki (>>>>>>>>>>), klikasz utwórz skrót, drzewko, i wybierasz folder dla skrótu, najlepiej windows\menu start, wtedy możesz dodać skrót do szybkich linków na głównej zakładce
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2010, 23:10:04 wysłana przez czarcik »

*

Offline popara83

• *
  • 55
  • Sprzęt: i900 Omnia, X1, HTC Snap S521, HTC Wildfire
« Odpowiedź #373 dnia: Luty 17, 2010, 23:15:26 »
a czy Wy tez macie problem z wieszaniem sie systemu podczas przełaczania sie na tryb landscape na zakładkach pogody i dzisiaj? nie zawsze, ale któres z kolejne rozsuniecie i wsuniecie x1 konczy sie własnie zawiecha...miałem tak w innych angielskich romach z htc sense,i nurtowało mnie pytanie czy tak tylko jest z moim x1... dlatego zawsze wracałem do lix 2.3. czy Wy tez macie taki problem?
poza tym wszystko smiga pieknie...naprawde duzo szybciej i sprawniej od np valkyriii czy touch it.
pozdro

*

Offline Rajan

• 47
« Odpowiedź #374 dnia: Luty 18, 2010, 01:22:18 »
total commander, klikasz na swój program, następnie plik, strzałki (>>>>>>>>>>), klikasz utwórz skrót, drzewko, i wybierasz folder dla skrótu, najlepiej windows\menu start, wtedy możesz dodać skrót do szybkich linków na głównej zakładce
Dzięki wielkie  :ok:
a czy Wy tez macie problem z wieszaniem sie systemu podczas przełaczania sie na tryb landscape na zakładkach pogody i dzisiaj? nie zawsze, ale któres z kolejne rozsuniecie i wsuniecie x1 konczy sie własnie zawiecha...miałem tak w innych angielskich romach z htc sense,i nurtowało mnie pytanie czy tak tylko jest z moim x1... dlatego zawsze wracałem do lix 2.3. czy Wy tez macie taki problem?
poza tym wszystko smiga pieknie...naprawde duzo szybciej i sprawniej od np valkyriii czy touch it.
pozdro
u mnie wszystko płynnie, z wyjątkiem czyszczenia ramu aplikacją "cleanRAM" ...Kiedy mi wskaże ile odzyskano pamięci i chce wcisnąć "ok" łapie zwiechę i w tedy pozostaje mi SoftReset :mysli: jak dobrze kojażę w romie 2.4 tez był ten problem ale tam przy 3stopniu czyszczenia "htc sense" się nie uruchamiał już :(( jakieś porady ?
Raz jeszcze gratulacje dla naszego PRO mastera polskich romów, oby tak dalej:)

*

Offline cudak

• *
  • 88
    • http://www.techno.pl
« Odpowiedź #375 dnia: Luty 18, 2010, 08:49:06 »
witam,

Codziennie  dostaje ponad 200 maili. Manila wyswietla i obsluguje tylko 99 niepreczytanych maili, da sie to jakos zmienic?
inaczej mowiac, jak mam 99 nieprzeczytanych maili, to pda wiecej nie odbiera.
szybkim rozwiazaniem byloby dodane "zaznacz all" i pozniej usun.
linshi?

pozdrawiam

« Odpowiedź #376 dnia: Luty 18, 2010, 11:44:50 »
Brawa za soft, jednak mam pewien problem. Gdy zostawiam telefon na noc podłączony do ładowarki rano zastaje go zawieszonego. Wszystko by było ok, ale używam telefonu jako budzika i niestety on się nie włącza.

« Odpowiedź #377 dnia: Luty 18, 2010, 12:42:33 »
A może ktoś wie jak przestawić domyślną miejscowość co jest ustawiona żeby pokazywało z niej pogodę bo ja mam jakieś Subcarpathia i nie umiem przestawić na inną

*

Offline Rajan

• 47
« Odpowiedź #378 dnia: Luty 18, 2010, 14:26:41 »
A może ktoś wie jak przestawić domyślną miejscowość co jest ustawiona żeby pokazywało z niej pogodę bo ja mam jakieś Subcarpathia i nie umiem przestawić na inną

Wchodzisz na pogodę następnie menu i dodaj lokalizacje i wpisujesz se tam swoje miasto o ile będzie, a jest ich sporo... i tyle :proud: a jeśli chcesz żeby pogodę twojego miasta była wyświetlana na zegarze to wciśnij w zegar i wybierz czas twojego miasta.... pozdro!
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2010, 14:28:32 wysłana przez Rajan »

*

Offline Bolox11_1

• 12
  • Sprzęt: Xperia X1
« Odpowiedź #379 dnia: Luty 18, 2010, 17:29:32 »
Witam, Wielkie Brawa za romik, dziala naprawde super, niezle go przyspieszyles i o to chodzi...  :ok: :proud: :ok: a teraz pytanko jak to jest z tymi "radio rom" moze przydalo by sie zaaplikowac jakis nowszy, jaki format playlisty jest rozpoznawany bo mam *.pls i nie kojazy, a troche tej muzyki jest, aha jaki polecacie program do muzyki ?

« Odpowiedź #380 dnia: Luty 18, 2010, 17:34:53 »
witam mam problem nie wiem co mam wrzucić z tego fixa żeby były duże litery pisząc wiadomość

*

Offline czarcik

• 23
« Odpowiedź #381 dnia: Luty 18, 2010, 17:51:11 »
jak to jest z tymi "radio rom" moze przydalo by sie zaaplikowac jakis nowszy

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=477801

tu masz dostępne radio ROMy, aktualizujesz go tak samo jak zwykły ROM, i są one niezależne od siebie.

jaki polecacie program do muzyki ?

ja używam CorePlayer, ew. Nitrogen, to chyba nowsza wersja, jestem bardzo zadowolony. Kwestia tego co lubisz, nie wiem jak z obsługą playlist, nie sprawdzałem.

witam mam problem nie wiem co mam wrzucić z tego fixa żeby były duże litery pisząc wiadomość

kopiujesz go bezpośrednio całego jako plik .cab na kartę pamięci, nie rozpakowując i instalujesz po prostu korzystając z eksploratora.

*

Offline xtcprzemek

• 7
  • Sprzęt: X1
« Odpowiedź #382 dnia: Luty 18, 2010, 17:56:23 »
Zainstalowalem i jak na razie zauwazylem ze zajmuje ponad 70% pamieci. W operze nie da sie wpisac adresu za pomoca klawiatury sprzetowej, wyskakuje ekranowa odaktywnia textboxa. poza tym zwiesil sie przy pierwszym uruchomieniu.
Sprawdzam dalej, ale juz widze ze zostane przy nim dluzej. Dzieki linshi.

« Odpowiedź #383 dnia: Luty 18, 2010, 18:21:23 »
wielkie dzięki już mam dobrze

*

Offline kowal999

• 16
  • Sprzęt: Toshiba G900 / SE XPERIA X1
« Odpowiedź #384 dnia: Luty 18, 2010, 20:21:30 »
pozdro

Mam dokładnie taki sam problem. Dokładnie to wysunięcie klawiatury w czasie animowania pogody (w zakładkach pogoda i dzisiaj) wiesza telefon. Ktoś zna rozwiązanie tego problemu??

*

Offline Rajan

• 47
« Odpowiedź #385 dnia: Luty 18, 2010, 21:29:46 »
Witam, Wielkie Brawa za romik, dziala naprawde super, niezle go przyspieszyles i o to chodzi...  :ok: :proud: :ok: a teraz pytanko jak to jest z tymi "radio rom" moze przydalo by sie zaaplikowac jakis nowszy, jaki format playlisty jest rozpoznawany bo mam *.pls i nie kojazy, a troche tej muzyki jest, aha jaki polecacie program do muzyki ?

Wgrałem nowszy radio rom od tego co jest wsadzony w tym romie 2.5 :wink: i niestety musiałem wrócić bo miał problemy z zasięgiem i długo mu zajmowało łączenie się z GPS (automapa)...

a co do muzyki jeden chyba z najlepszych aplikacji to "Pocket Player"...

ps. Za pewien czas szarpnę się chyba na video test tego romu, bo widzę tu pełno pytań, może coś wspomoże video:)) pozdrawiam:)

« Odpowiedź #386 dnia: Luty 18, 2010, 21:34:56 »
mam pytanie czy ktoś wie dlaczego czasem włacza sie  transmisja danych czy można ja wyłączyc jakos bo w menedżer komunikacji wylanczam ale i tak odpala sie 

« Odpowiedź #387 dnia: Luty 18, 2010, 21:49:32 »
podpinam się pod powyższe pytanie, jaka aplikacja domyślnie może wymuszać łącznie się z internetem? wiem, że są progsy które blokują to, jednak czy jest możliwość zrobić to manualnie?

pozdrawiam

*

Offline Rajan

• 47
« Odpowiedź #388 dnia: Luty 18, 2010, 22:46:25 »
podpinam się pod powyższe pytanie, jaka aplikacja domyślnie może wymuszać łącznie się z internetem? wiem, że są progsy które blokują to, jednak czy jest możliwość zrobić to manualnie?
Kilka postów wstecz i jest odpowiedź...
- "transmije danych mozna wylaczyc wejdz sobie na ustawienia>system>polaczenia>polaczenia>zarzadzaj istniejacymi polaczeniami>ustawienia servera proxy i odznacz ta siec laczy sie z internetem powinno byc ok"  [...]
bądź "aplikacja no data"   :ok:   Pozdrawiam!

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
« Odpowiedź #389 dnia: Luty 18, 2010, 23:10:52 »

bądź "aplikacja no data"   :ok:   Pozdrawiam!

Która jest w romie, pod nazwą "Wyłącz dane"
Czy aby na pewno ?