[16-02-10] [ROM] liX-2.5

• 532 Odpowiedzi
  • 123371 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline soltinio

• 253
  • Sprzęt: i5700
Odp: [28-11-09] [ROM] liX-2.4.0
« Odpowiedź #240 dnia: Grudzień 06, 2009, 13:11:28 »
Przewałkowałem temat Zenyee Disable HTC Messaging 1.2 na XDA .Wyglada na to, że nie tylko u mnie nie chodzi tak jak bym tego chciał , albo chodzi tak jak ma chodzić czyli bez tapania na wiadomosc w manilce.Chyba to sprawka starego patcha do nowszej manilii.
Patch ver 1.3 jeśli się ukaże to pewnie już będzie cacy

Co do EzInput
Trzeba zainstalować EzInput Selection, lub Show SIP Menu.Telefoniczny keypad i compact qwerty są w romie ale niestety po przełączeniu na telefoniczna nie da się pisać , są same cyferki
(po nacisnieciu klawiszy)

****Co do romu.

-czasem czarny ekran po otworzeniu klawki (na manilce)
-HTC volume nie wyświetla się w zakładce HTC Muzyka
-czasem dziwne zwiechy,np przy wchodzeniu do wiadomosci , dziwne zwalnainie szybkosci manilii (ale z tym da się przeżyć ;) )
-nie wiem dlaczego ale nie moge pisac klawiatura fizyczną w operze
-można by wyrzucic odrazu z opery zakłądki(bbc.com itp)
-jeśli wrzucasz EzInput to pasowało by dołożyć wpis do rejestru o widoczności klawiatur
XX-w TF3D  nacisniecie na mała zakladke (od kalendarza ,przykład "Pn gru 7" na przeciwko alarmu zegarka) resetuje manilke
XX-w TF3D nie moge utworzyc nowego zdarzenia ani edytować powstałego
XX- nie moge dodać programów w ostatnim rzędzie w manilli (szybkie linki)

XX- być może te punkty nie działają przez patch na wylaczenie htc messaging,wcześniej się temu nie przyjrzałem.Proszę o sprawdzenie czy tylko tak jest u mnie

Ogolnie romik wypas, szybki , ładny.Jestem pełen podziwu dla kucharza, i oczywiscie czekam na wersje 2.4
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2009, 19:11:58 wysłana przez soltinio »
Kaiser - Diamond - złOmnia -SE Xperia -  N85 - Szajsung Szpica:)

« Odpowiedź #241 dnia: Grudzień 06, 2009, 19:05:24 »
WIFI Router - nie działa - działa - komp się łączy ale nie ma dostępu do internetu - testowane na play oraz orange.

*

Offline klaku007

• *
  • 56
  • Sprzęt: LG Swift GT540 Android 2.1 Rooted JiT app2sd etc.
« Odpowiedź #242 dnia: Grudzień 07, 2009, 00:05:45 »
ten patch Zensee dziala normalnie tylko zeby wejsc w windowsowej obslugi wiadomosci musisz nacisnac na wszystkie(przycisk po lewej na dole)... :) i tyle.
A tez co do romu ogolnie fajny ale z czasem wszystko zaczyna mi w nim zwalniac... no i czasami potrafi sie bez przyczyny zawiesic :p np dzis sie bawilem klawiatura tzn otwieralem sobie i zamykalem tak szybko i zwiecha... Aha i jeszcze sprawa filmy z youtube strasznie mi skacza gdzie na innych romach chodzily normalnie

*

Offline soltinio

• 253
« Odpowiedź #243 dnia: Grudzień 07, 2009, 14:22:02 »
Czyli patch Zensee  jest tylko w połowie przydatny...
A instalował go ktoś na innych wersjach manili?Bo jak dla mnie to on powinien robić też odnośnik po tapaniu na konkretną wiadomość

*

Offline vegas55

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC touch Diamond/ Xperia x1 (HTC Venus)
« Odpowiedź #244 dnia: Grudzień 12, 2009, 10:55:24 »
no i co z finalną wersją ??

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #245 dnia: Grudzień 14, 2009, 03:40:18 »
Niestety wygląda to tak że następnego romu nie będzie, wiąże się to wszystko z ilością pobrań romu na dzień dzisiejszy 60, a także moim brakiem czasu (mniej istotne).
Na każdy rom muszę poświęcić dużo więcej godzin niż ilość pobrań, więc  tym momencie jest to bez sensu.
Przepraszam wszystkich którzy czekali na następny rom ale niestety taka jest prawda.

Pozdrawiam
Czy aby na pewno ?

« Odpowiedź #246 dnia: Grudzień 14, 2009, 10:14:21 »
Witaj ...

tak malo pobran bo to wciaz rom w fazie dopracowania ... sam pisales ze za niedloogo bedzie final ... wiez wiekszosc czeka z pobraniem zapewne ... ??? ... zreszta .. jak tam chcesz .....

Pozdro

*

Offline vegas55

• *
  • 55
« Odpowiedź #247 dnia: Grudzień 14, 2009, 11:00:08 »
dokładnie tak jest jak kolega wyżej pisze, a Ty jesteś "Linshi" jedyny co robi to jeszcze.
Ja pobrałem i zainstalowałem wersję testową , ale po paru dniach zmieniłem, soft.
nie łam się kolego , dawaj dawaj...

*

Offline soltinio

• 253
« Odpowiedź #248 dnia: Grudzień 14, 2009, 17:06:16 »
Ogólnie jest bardzo mała aktywność zwiazana z Xperia na pdaclub.pl , co mnie bardzo rozczarowało.Wcześniej mając inne sprzęty było żywiej w odpowiednich działach.
Co do Twojego romu to sam go nie chciałem pobierać jeśli pisałeś że jest w fazie testowej.Chciałem mieć już kompletny , z jak najmniejszą ilością błędów.
Ale pobrałem i spodobał się.
Jeśli nie chcesz już robić następnych odsłon to bardzo prosił bym Cię o poprawienie tych małych błędów które Ci już wymieniliśmy, i o których Ty wiesz.
A rom napewno zatrzyma się w naszych X1 na długo:)

*

Offline skaczacy

• *
  • 76
  • Sprzęt: Sony Ericsson Xperia X1, HTC Desire Z
« Odpowiedź #249 dnia: Grudzień 14, 2009, 20:24:25 »
Niestety wygląda to tak że następnego romu nie będzie, wiąże się to wszystko z ilością pobrań romu na dzień dzisiejszy 60, a także moim brakiem czasu (mniej istotne).
Na każdy rom muszę poświęcić dużo więcej godzin niż ilość pobrań, więc  tym momencie jest to bez sensu.
Przepraszam wszystkich którzy czekali na następny rom ale niestety taka jest prawda.

Pozdrawiam

hmm troszkę nie rozumie, wchodzę na to forum codziennie i czekam az coś się zmieni z finalną wersją, nie pobieram testowej, bo nie jestem ani testerem ani kucharzem, nie znam się na tym i boję się że mogę coś zepsuć, czekałem na finalną wersję żeby być pewnym że jest ok. Szkoda tylko ze tak nas traktujesz. Przepraszam że nie dokonałem żadnej dotacji, niestety nie mam kasy. Pozdrawiam i mimo wszystko powodzenia.
-------------------------------------------------------------
I have a dream

*

Offline klaku007

• *
  • 56
« Odpowiedź #250 dnia: Grudzień 14, 2009, 23:57:16 »
Ja tez codzinnie wchodze bo czekam na tego finala eh...

« Odpowiedź #251 dnia: Grudzień 15, 2009, 08:25:04 »
no a ja z tego co sie orientuje to to jest jeden z najlepszych i najbardziej dopracowanych romow po polsku... kurcze szkoda przerwac prace prawie przed koncem... przeciez nie bede wgrywal angielskiego romu...  jak Ty przestaniesz to chyba nie zostanie nic innego jak zmienic telefon ktory ma mi dopiero przyjsc w tym tyg  :E  a mysle ze duzo ludzi nie sciagalo bo byly bledy i tego sie bali ale jak juz wszystko bedzie gotowe to mysle ze kazdy sprawdzi jak to chodzi i wogole....

« Odpowiedź #252 dnia: Grudzień 16, 2009, 00:31:27 »
ja co prawda pobrałem...ale też długo rozmyślałem czy po prostu nie poczekać na finala... i tak odwiedzam co jakiś czas te strony, a tu taka nie miła  niespodzianka :(

*

Offline vegas55

• *
  • 55
« Odpowiedź #253 dnia: Grudzień 16, 2009, 10:31:03 »
A kolega kucharz nic już nie napisze ??
wczoraj się logował, no i żadnych komentarzy z Twojej strony...
pozdrawiam

*

Offline usttach

• **
  • 113
  • Sprzęt: ? Poszukiwany ?
« Odpowiedź #254 dnia: Grudzień 16, 2009, 11:48:40 »
Przyznam, że też czekam na finalna wersję i nie pobieram testowej.
Śmiało chłopie !! Czekamy

*

Offline rafal111

• 5
  • Sprzęt: X1 liX-1.0 RC2
« Odpowiedź #255 dnia: Grudzień 16, 2009, 19:21:03 »
Witam
Ja również czekam za bardziej stabilną wersją
 :proud:

*

Offline Wlladyslaw

• *
  • 83
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S4
« Odpowiedź #256 dnia: Grudzień 16, 2009, 19:53:00 »
Ja także przyznam sie, że też czekam na finalna wersję i nie pobieram testowej.
Dawaj chłopie !! Jadę na 2,3 i jest super!!! Czekamy
" Zanim nie skorzystalem z internetu, nie mialem pojecia, ze na swiecie jest tylu idiotow."

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #257 dnia: Grudzień 17, 2009, 01:06:04 »
Ja także przyznam sie, że też czekam na finalna wersję i nie pobieram testowej.
Dawaj chłopie !! Jadę na 2,3 i jest super!!! Czekamy

Widzę że jednak jest zapotrzebowanie na rom, obiecuję że dopracuję rom 2.4.x niestety nie mogę i nie potrafię podać wam terminu ale napewno jeszcze jeden rom się pokaże
Czy aby na pewno ?

*

Offline skaczacy

• *
  • 76
  • Sprzęt: Sony Ericsson Xperia X1, HTC Desire Z
« Odpowiedź #258 dnia: Grudzień 17, 2009, 09:42:09 »
Widzę że jednak jest zapotrzebowanie na rom, obiecuję że dopracuję rom 2.4.x niestety nie mogę i nie potrafię podać wam terminu ale napewno jeszcze jeden rom się pokaże

Bardzo Ci dziękujemy ... czekamy na finalna wersje. Pozdrawiam i przepraszam za uniesienie ...
-------------------------------------------------------------
I have a dream

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
  • Sprzęt: X1i, HTC Desire
« Odpowiedź #259 dnia: Grudzień 17, 2009, 18:04:41 »
dzięki  :ok:
X1i, HTC Desire

*

Offline Stone16

• *
  • 74
  • Sprzęt: SeX1| liX2.4 PLK / HTC HD2| WP7.5 Mango 7720 PLK
« Odpowiedź #260 dnia: Grudzień 17, 2009, 20:31:26 »
Ja przyznam się ze tez nie pobralem tego romu, bo tak jak koledzy czekam na 2.4 final. Cały czas korzystam z 2.4 jakiegoś testowego.

« Odpowiedź #261 dnia: Grudzień 18, 2009, 12:34:46 »
Witam!

Mną też targały pewne wątpliwości, podsycane tym że nigdy jeszcze nie flashowałem romów, ale ciekawość zwyciężyła.
Ogólnie rom bardzo fajny, instalacja bez problemów, podoba mi się to, że w Windows 6.5 naprawdę niewiele już widać elementów starego 6.1. Szybkość, pewność działania, przemyślane wiele elementów systemu, duże klawisze i obsługa "paluchami" przemawiają za kontynuacją dzieła znanego pod nazwą liX!

Linshi - dla mnie jesteś masterem i masz wśród ludzi wielu zagorzałych fanów  :ok:

A teraz mała łyżka dziegdziu:

1. W zakładce "strona główna" nie działa trzeci rząd przycisków na dole - nie można przyporządkować.

2. W zakładce kontakty nie działa kliknięcie "na twarz" delikwenta, kliknięcie "na imię" tak - ogólnie ta zakładka jest jakaś chimeryczna, czasami mam wrażenie że mnie nie lubi i odmawia współpracy.

3. W ustawieniach "Inne" jest cos takiego jak "Smart lock" - za chiny nie wiem czym się różnią poszczególne opcje i kiedy zacznie mi blokować ekran a kiedy nie (Dim lock, Suspen lock, Outcall lock, Outcall connected lock itd). PL by się przydało. A wogóle ta blokada ekranu działa też jakoś dziwnie, czasami trzymam telefon w rękach coś majstruje i po kilku dosłownie sekundach "pyk" blokada, nie wiem gdzie to poustawiać, nie mogę znaleźć gdzie mógłbym ustawić czasy, nie wiem czy to ma coś wspólnego z wygaszaniem ekranu. Tutaj proszę o helpa.

4. Pochodna blokady ekranu - opiszę małą sytuację. Zainstalowałem Dialera z X2 (jest PL), ładnie chodzi, podoba mi się czytelność, duże zdjęcie na prawie cały ekran, duże napisy i wszystko fajnie. Ale! Jak ktoś do mnie dzwoni to: dzwoni X2 dialer, odbieram, gadam, gadam, kończę rozmowę i na ekranie który sie wygasił (a tego bym nie chciał - dawniej XperiaTweak to rozwiązywało) ukazuje się jakaś inna część systemu z białym tłem, gdzie widzę małe zdjęcie, i napisy zakończ itd. Więc wciskam zakończ. Potem nagle wskakuje blokada ekranu, z przewijakiem lewo-prawo więc przewijam co by odblokować. Potem wskakuje ten wcześniejszy X2 dialer z którego muszę jeszcze wyjść i dopiero po tych kilku kliknięciach mam pewność, że rozmowa sie zakończyła i jestem na stronie głównej. Uff! W 6.1 było łatwiej, dzwonił ktoś, ekran się nie wygaszał ani nie zmieniał, cały czas był X2 dialer, jedno wciśnięcie zakończ i byłem na stronie głównej. Może to ja popełniam jakiś błąd konfiguracyjny, proszę o helpa/naprawę.

5. Czy da się wyświetlić w pasku górnym i baterię i zegarek naraz? I chyba w tym zestawie ikon nie było ikony ładowania baterii, robiło się puste miejsce po podłączeniu do komputera na przykład.

6. W ustawieniach "Aplikacja" nie chodzi "Zarządzaj programami"

7. W ustawieniach "regionalne" nie można zmienić (bo nie ma na co) formatu daty krótkiej (yy-MM-dd – dlaczego duże MM?) i daty długiej. Powinien być większy wybór, np.:  dd-mm-yy (18-12-09) - tak chyba piszemy w Polsce, lub dd-mm-yyyy (18-12-2009). Poza tym na stronie głównej w dacie raczej powinny być minimalnie inne skróty, ponieważ "Pt gru 18" to jakaś chińszczyzna. Proponuję: "Pon." "Wto." "Śro." "Czw." "Pią." "Sob." "Nie." i miesiące, może wejdą niektóre całe nazwy "Stycz." "Luty" "Marzec" "Kwiec." "Maj" "Czerw." "Lipiec" "Sierp." "Wrzes." "Paźdz." "List." "Grudz." i raczej powinien być zapis "Pią. 18 Grudz." lub "Pią 18 Grudz" (inna kolejność niż w tej chwili).

8. W "ustawieniach/więcej/system" jest program "Task Manager" (ANG nazwa) po wejściu w niego jest on już "Menedżerem zadań" (PL nazwa). Natomiast jest też "Menedżer zadań" który po wejściu w niego jest tylko nazwany "Ustawienia". Coś tu jest namieszane.

9. Wydaje mi się, że gdzieś mi mignęło "OK/cancel" na dole ekranu ale mogę się mylić.

10. W alrmie po zadzwonieniu (porannym) są do wyboru opcje "Drzemka" (i to jest jasne) i "Odłóż" - tutaj na poranne wstawanie jest już za ciężko - odłóż to chyba właśnie zdrzemnij się jeszcze - źle dobrane tłumaczenie - lepsze by było "Skasuj" albo wręcz krótkie "Już wstaję" (byłoby śmiesznie, chyba że ktoś używa alarmu w dzień lub na wieczór i niekoniecznie do spania)

11. Dociskamy przycisk wyłącznika i uruchamia się fajny programik "Wyłącz/Resetuj/Uśpij/Anuluj" - wciskam resetuj i widzę: "Are you sure you want to reset your device? Tak/Nie" ANG/POL? Przy opcji "wyłącz" też tak jest. A w menu tego programu mamy skróty "Utwórz Long Press Power" i "Utwórz Long Power Press". O co tu chodzi? Jaka jest różnica?

12. W "ustawieniach/zabezpieczenia" mamy cos takiego jak "Szyfrowanie" - jak tam wchodzę raz jest zaznaczone, raz nie, nie mogę sam decydować, o co w tym chodzi?

13. Zakładka "kontakty" dodaję nowego delikwenta, wybieram dodaj zdjecie i tutaj masakra - system zamiast prostego "Karta pamięci" i dalej foldery proponuje jakieś albumy - i np. na karcie pamięci która jest nomen omen "Storage Card" (ANG - nie da się po polsku jak w 6.1?), znajduje mi dziesiątki albumów, bo np. w instalu mam program z innymi ikonami i dla niego to już jest album i bardzo często sytuacja jest nie do rozwiązanie, nie da się dokopać do tego co człowiek chce.

14. I na koniec kwiatek do kożucha: pogoda i ustawienia "mojej lokalizacji" - toto działa jak chce i nie mam nad tym żadnej kontroli. W programach znalazłem takie fajne coś co się nazywa "Advanced Confi" (znowu ANG nazwa mimo, że program po polsku) i jest tam zakładka "HTC Home" i na końcu "Pogoda - Lokalizacja" i "Pogoda - Kod lokalizacji". Pierwsza rzecz - nazwa - wpisałem "Warszawiunia" co bym mógł to rozróżnić od innych, kod lokalizacji "EUR|PL|PL007|WARSAW" i dupcia blada. Za chiny nie mogę zmusić urządzenia żeby wyświetlało to co ja chcę, powiem więcej pracuje w Piasecznie i jestem podłączony xperią do firmowej sieci Wi-fi i przez chwilę miałem Piaseczno nawet, ale w tej chwili mam "GrandCasablancaMA" z Maroka, miałem już "BOSTON" z USA i wyspy kanaryjskie. O co chodzi, znowu mam coś źle ustawione?

I to chyba tyle - sorry że tak dużo nasmędziłem.
Czekam na nowe wersje romu, będę go używał a i datków $ znowu nie poskąpię.

pzdr. tomeelee

p.s. Pisanie tak długiego postu w tym okienku jest niewykonalne, po kilkunastu linjkach każde uderzenie klawisza, post skacze góra-dół - nie da się pisać. Całe szczęście że w systemie jest Notatnik. Paaaaa.....
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2009, 12:57:03 wysłana przez tomeelee »

*

Offline klaku007

• *
  • 56
« Odpowiedź #262 dnia: Grudzień 19, 2009, 10:25:52 »
Co do 14 pkt.
To HTC SENS ma taki bajer ze sam wyszukuje lokalizacje w ktorej jestes, a ze akurat jak laczysz sie przez wi-fi to to poprostu odnajduje twojego providera(ktory moze miec lacze np z USA) jak bys polaczysz sie przez gprs,edge,3g,hsdp wtedy mial bys dobra lokalizacje

« Odpowiedź #263 dnia: Grudzień 19, 2009, 12:07:13 »
a powiedzcie mi taki bajer wgralem auto mape na karte pamieci no i chcialem ja w te skroty wlozyc te trzy na tapecie co sa no ale jak to zrobic bo mi ona nie wyskakuje w programach...

a druga rzecz to wczesniej mialem panele teraz nie mam pod tym przyciskiem nic... jak zrobic zeby znow byly ale zostac przy tym romie zazuccie linkiem prosze;-))
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2009, 12:14:17 wysłana przez mexikanos »

*

Offline robertnik

• **
  • 107
    • NC10 forum
  • Sprzęt: Xperia X1; NC10
« Odpowiedź #264 dnia: Grudzień 19, 2009, 14:10:42 »
W TotalCommander:
1 Zaznacz interesujący Cię plik .exe
2 Plik/>>>>>/Utwórz skrót
3 podaj ścieżkę \Windows\Menu Start\Programy\ zatwierdź OK
Skrót do aplikacji pojawi się w programach i będzie można dodać go do jakiegoś panelu z wybranymi skrótami.
M3000 ROM NBD v8.2
G900 ROM ROM PLK XIP 20755 SYS 20755 Beta 3 By Felix
Xperia ROM genesis.one 1.6 PL

« Odpowiedź #265 dnia: Grudzień 19, 2009, 21:43:40 »
a powiedzcie mi jeszcze bo czytam o romie r3aa to jak to jest bo do konca nie rozumiem?? ten z tego tematu rom jest na wczesniejszych romach oryginalnych se zrobiony? czy na nim? czy np jego sie osobno wgrywa do komorki? jak by ktos mogl to prosze o takie proste krotkie wyjasnienie ;-))

« Odpowiedź #266 dnia: Grudzień 21, 2009, 08:57:40 »
r3aa to oryginalny od sony ericssona na windowsie 6.1, ten z tego tematu to przystosowany do x1 rom z HTC Leo i wgrywa się go zamiast tego roma co masz w komórce.

A teraz mam pytanie, czy da się wyłączyć manile? jeśli tak, to mógłby ktoś napisać gdzie?

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
« Odpowiedź #267 dnia: Grudzień 21, 2009, 11:06:47 »
r3aa to oryginalny od sony ericssona na windowsie 6.1, ten z tego tematu to przystosowany do x1 rom z HTC Leo i wgrywa się go zamiast tego roma co masz w komórce.

A teraz mam pytanie, czy da się wyłączyć manile? jeśli tak, to mógłby ktoś napisać gdzie?

Start > Ustawienia > Dzisiaj > zakładka Elementy > odznacz HTC Sense i zaznacz np. windows default
X1i, HTC Desire

*

Offline m85

• 10
« Odpowiedź #268 dnia: Grudzień 24, 2009, 12:32:25 »
HEJ MAM KLOPOT Z LIX 2.4.0  bo nie mam paneli w ogole nie dziala mi przycisk panel nie reaguje nie wiem czy wy tez macie taki problem ... probowalem wgrywac panel menagery chyba ze 3 rozne na wm 6.1 i na wm 6.5 i nawet na x2 i nic nie moge otrzymac dostepu do paneli nie wiem co jest grane heh ;;/;/;/ pomocy plizz

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
« Odpowiedź #269 dnia: Grudzień 24, 2009, 15:24:32 »
Musisz podmapować pod klawisz X ten panel manager (niektórzy kucharze usuwają obsługę paneli) np. przy pomocy programiku naszego kolegi z forum:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=150021.0

ewentualnie był gdzieś cab, który automatycznie przywraca właściwość X'a.
X1i, HTC Desire