Z racji tego, że Panot jest na wakacjach, nie pojawiło się nic nowego w kwestii romów do x800. Ale nasz rodzimy kucharz blues55 postarał się o coś nowego.
OS 5.2.20296 build 20275.1.3.3
PP6
http://rapidshare.com/files/139831650/20296_20275.rar.htmlZapewne będzie tak jak z poprzednimi romami Panota, że dołoży kilka rzeczy od siebie i umieści na stronie.
Różnice jakie zauważyłem w stosunku do Panot 1.7 i 1.8
- brak krótkich zacięć (10sekund przez które Eten nie reagował)
- większa moc obliczeniowa (testowane na benchmarku SKTools)
- brak przymulania, gdy pokazywała się klepsydra z niewiadomego powodu, a Eten reagował z opóźnieniem
- po SR od razu pojawia się ekran do wpisania PINu (w romach Panota nie zawsze mi się pojawiał)
Generalnie ROM wydaje mi się być lepszy niż Panot 1.8, blues55 również jest z niego zadowolony. Chodzi stabilniej i być może nawet szybciej. Kilku godzinna nawigacja z AM5.1.1 a w tle BT i HSDPA bez problemu. Po starcie około 30MB ramu.
ROM jest czysty, dlatego osoby przyzwyczajone do Panota będą musiały doinstalować kilka rzeczy. Ten zawiera pakiet Oxios i TaskMenagera.
Brakuje w nim podstawowych dźwięków systemowych. Jutro postaram się je dorzucić.
UWAGA: U mnie przy wgrywaniu z komputera pojawiły się błędy na Etenie, w skutek czego nie mogłem wgrać. Musiałem wgrać z karty.