Eten x 800 nie działa telefon

• 3 Odpowiedzi
  • 867 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Eten x 800 nie działa telefon
« dnia: Marzec 25, 2008, 13:04:09 »
Witam, mam problem z moim urzędzeniem. Po miękim resecie nie chce uruchomić się telefon, pozostałe wszystkie modemy działają. Wgrałem nowy ROM 403 pobrany ze strony Unicom ale nic to nie pomogło, dodatkowo urządzenie zawiesza się w momencie instalacji wersji językowej. Czy ktoś z Was miał podobny problem i czy jest sposób na uruchomienie modemu telefonicznego?

*

Offline przacho

• 19
  • Sprzęt: Eten M700 & MIO P550
Odp: Eten x 800 nie działa telefon
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2008, 21:59:52 »
ja mialem taki sam problem w moim m700. wszystko dzialalo oprocz telefonu i kontaktow. skonczylo sie na wymianie romu, na wersje 489 czyli swietnie dzialajacego WM6.1

*

Offline Araskam

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC HD2 --> Nexus ICS-CM9-HWA_V2.1
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 26, 2008, 13:48:10 »
A czy widać kartę SIM. Czasem dzieje się tak, że jeśli karta nie siedzi idealnie to nie widzi jej lub podczas pracy się wyłącza. Trzeba ponownie wyjąc i włożyć kartę najdokładniej jak się da. U mnie pomogło.

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2008, 13:53:06 »
U mnie niestety nic nie pomaga. Prawdopodobnie wina tkwi w sprzęcie lub oprogramowaniu. Zgłosiłem do serwisu i kazali mi oddać do naprawy.  Zobacze co powiedzą po naprawie. Szkoda tylko, że serwis jest tylko w W-wie. Chyba już najwyższa pora aby pomyśleli o otwarciu serwisów w innych miastach (np. wojewódzkich). Ostatnio kurierzy trzymają przesyłki w domach a to nie daje gwarancji, że je dostarczą.