X800 - powiadamianie o nowym sms'ie

• 1 Odpowiedzi
  • 991 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline babujnik

• 2
X800 - powiadamianie o nowym sms'ie
« dnia: Styczeń 25, 2010, 11:45:27 »
Cześć.

od kilku dni mam nowego eten'a x800.
nie powiem, jestem troche swiezy jeszcze WM, dlatego potrzebuje pomocy.

chodzi mianowicie o to, ze jak dostaje sms'a to na screen'ie TODAY'a, mam w lewym dolnym logu male okienko z wiadomoscią.
oczywiscie jest ono okropnie małe wiec nie ma szans zeby cokolwiek odczytać.

jak włącze "zoom sms" to mam wtedy dwa okna - jedno duże, i to małe o którym pisałem wczesniej.

w "sound & notifications" mam odhaczone "show on screen" czy jak sie tam ta opcja nazywa.

mozecie mi pomoc ? chcialbym wyłączyc to male okienko tak zeby mi sie nie pojawiało... troche wkurzające jest...

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
Odp: X800 - powiadamianie o nowym sms'ie
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 02, 2010, 20:14:34 »
To co się pojawia to standardowy komunikat, taki dymek w dużym windowsie. Tym co pisałeś to wyłączyłeś tylko to, że od razu pokazuje się na ekranie. Natomiast powiadomienie dalej pojawia się pod przyciskiem. Moim zdaniem wielkość tekstu jest w zupełności wystarczająca na odczytanie tego z odległości przynajmniej 1 metra. Z poziomu systemu nie można tego powiększyć, ani usunąć. Jak się domyślam to w rejestrze można by coś ustawić, żeby to powiadomienie nie pojawiało się. Lub też jest inna opcja, można skorzystać z programu SKTools, który ma w sobie możliwość takich właśnie zmian.