X800 - opinia po kilku miesiacach

• 89 Odpowiedzi
  • 21390 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: X800 - opinia po kilku miesiacach
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 14, 2008, 10:17:39 »
Raz mi się tak smarkło że smarki poleciały na wyświetlacz
:wink: "Smarkło" - Kaliadam, już nie oglądaj więcej  gołych dup w rozdzielczości VGA i te husteczki będą zbędne.  :smile:
O ile mnie wzrok nie myli to Kalia jest kobietą.  :D :grin: :grin: :grin: dałeś ciała Kita hahahahahahahaahah

*

Offline kita34

• *
  • 53
  • Sprzęt: Eten X800
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 14, 2008, 11:06:26 »
A to mi się dowcip NAPRAWDE udał!   :D :D :D

*

Offline kaliadam

• **
  • 134
  • Sprzęt: X800 microSD 4GB
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 15, 2008, 20:35:10 »
A to mi się dowcip NAPRAWDE udał!   :D :D :D
Masz szczęście że się znam na żartach  :ok:
A swoją drogą widzę że coraz więcej ludzi na tym forum zauważa że ETEN to śmieć ( a w szczególności X800)
Szkoda że wcześniej nikt tego nie pisał bo bym w życiu  tego śmiecia nie kupiła!!

*

Offline jaceksen

• 6
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 15, 2008, 21:18:02 »
x800 kupiłem w lutym. Po kilku dniach użytkowania zapałałem do niego wielką niechęcią i byłem bardzo skłonny do odsprzedania go. Nawet wystawiłem go na aukcję, ale transakcja nie doszła do skutku, bo porysowałem sam nie wiem kiedy i jak obudowę.
Fakt jest taki, że po kilku dniach największe wady sprzętu udało mi sie zlikwidować poprzez wywalenie polskiej lokalizacji i większości programów, a wgranie kilku innych, polecanych na tym forum narzędzi.

Poza tym któregoś dnia pożyczałem znajomemu swój stary zestaw do nawigacji - LOOX 420+GPS na bloototh+ładowanie kablem+2 ładowarki sieciowe i szlag mnie trafił na myśl, że mam do tego wracać +telefon komórkowy ;-)

x800 przy tym całym złomie to bajka.

Ma wady, ale zalety je rekompensują z nawiązką.

A same wady można usunąć przy odrobinie dobrej woli. Częściowo czyni to najnowszy ROM.

Nie zmienia to faktu, że gdybym miał kupować jeszcze raz, wybrałbym Kaisera :-)

Ewolucja: FS Loox 410 + GPS - Eten Glofiish x800 - HTC HD2 Leo

*

Offline Sir Dell

• *
  • 74
    • Szczecin projektowanie i aranżacja wnętrz
  • Sprzęt: NOKIA E66+SE Xperia X1 -> NOKIA C6+HTC 7 Mozart
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 15, 2008, 22:19:32 »
Mam takie pytanie do wszystkich niezadowolonych ze sprzętu jakim jest ETEN X800, mianowicie do czego używacie swojego sprzętu i czy posiadacie w nim tzw. polonizację?

*

Offline kaliadam

• **
  • 134
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 16, 2008, 05:20:27 »
Mam takie pytanie do wszystkich niezadowolonych ze sprzętu jakim jest ETEN X800, mianowicie do czego używacie swojego sprzętu i czy posiadacie w nim tzw. polonizację?
Obecnie tylko używam  go jako nawigacji bo do reszty się nie nadaje, tak posiadam "polonizacje"

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 16, 2008, 07:45:59 »
tak posiadam "polonizacje"
Może właśnie tu jest problem? Stwierdzam tak, bo osoby które nie mają polonizacji jakoś mniej narzekają na mulenie i inne tego typu kwiatki.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 16, 2008, 09:46:59 »
 Ja nie posiadam Polonizacji i dalej jest to zwykły SYF i dziadostwo

*

Offline Sirrah

• **
  • 163
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Nexus 7
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 17, 2008, 00:35:04 »
Nie mogę się z tobą zgodzić... Posiadam Etena od grudnia 2007 i jestem aktualnie zadowolony. Nigdy nie korzystałem z polonizacji.
Phone: Galaxy Nexus (GSM)
ROM: AOKP JB-MR1 Build 3

*

Offline mangelob

• **
  • 160
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 17, 2008, 19:51:44 »
Polonizacja od zawsze muliła Etena. Poprawiło się to dopiero od wersji 403, ale i tak Sunnysoft się nie spisał.
Ja nie korzystam z 2 powodów: muli, a poza tym jest zrobiona bardzo niestarannie.

*

Offline jarom

• **
  • 169
    • http://paragliding.in.poland.nid.pl/
  • Sprzęt: Compaq 4600 -> Hp5500 -> Hp4700 -> Eten x500 -> Eten X800 -> HTC Touch HD
« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 18, 2008, 00:55:56 »
Polonizacja od zawsze muliła Etena.

Ja to bym nawet zaryzykował twierdzenie, ze polonizacja zawsze muliła PDA   B) Miałem kolejno Ipaq'a 3700, HP 5500, HP 4700, Etena X500 i Etena X800 - od samego początku kazda próba wgrania kolejnych polonizacji kończyła sie wywaleniem tejże. Na kazdym urzadzeniu wgranie nakładki polonizujacej muliło.

Ostatnio przez kilka dni uzywałem  HTC P6500 Sedna i...  zonk. Nie zauważyłem zadnej wyższości nad moim X800, tylko mnie jakość wyświetlacza  stale rozczarowywała. Oczywiście Sedna  z pewnościa robi lepsze zdjęcia, ale tylko "lepsze" a nie dobre. Zdjęcia uparcie robię Canonem. Z tych samych powodow dla których nie dzwonię z Elektroluxu ani nie gotuję herbaty na Sony ;)

Nie bardzo rozumiem narzekania kaliadam i hormonn  - moze dlatego, ze X800 to ich pierwsze PDA?

*

Offline BliSki

• 1059
« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 18, 2008, 08:36:30 »
Zdjęcia uparcie robię Canonem. Z tych samych powodow dla których nie dzwonię z Elektroluxu ani nie gotuję herbaty na Sony ;)

Święte słowa.  :ok: :D :grin:

Faktycznie PDA nigdy (a może raczej długo jeszcze) nie dorówna jakości, jaką oferują dedykowane aparaty "foto". A to z prostej przyczyny, że te mają zaawansowany układ optyczny, który nie mieści się w PDA.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)

*

Offline mangelob

• **
  • 160
« Odpowiedź #42 dnia: Kwiecień 18, 2008, 16:40:28 »
Faktycznie PDA nigdy (a może raczej długo jeszcze) nie dorówna jakości, jaką oferują dedykowane aparaty "foto". A to z prostej przyczyny, że te mają zaawansowany układ optyczny, który nie mieści się w PDA.
Ale ja chyba Nokią robiłem lepsze foty, niż Etenem :( Czas od naciśnięcia przycisku do zapisania zdjęcia jest tak duży, że można robić chyba tylko pomniki.

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 18, 2008, 17:01:41 »
Ale ja chyba Nokią robiłem lepsze foty, niż Etenem :( Czas od naciśnięcia przycisku do zapisania zdjęcia jest tak duży, że można robić chyba tylko pomniki.
A ja mówie podobnie jak wezmę jakikolwiek kompakt, w moim przypadku to nawyki korzystania z lustrzanki.
To mój pierwszy PDA i jestem z niego zadowolony.

*

Offline BliSki

• 1059
« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 18, 2008, 18:19:11 »
Nie mam porównanie do Nokii. A co do czasu, to moim zdaniem nie jest taki duży. Przynajmniej w M700  :ok:

A ja mówie podobnie jak wezmę jakikolwiek kompakt, w moim przypadku to nawyki korzystania z lustrzanki.
Hehe, święta racja ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)

*

Offline daniol

• **
  • 132
  • Sprzęt: samsung i9000
« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 18, 2008, 21:07:04 »
ravros zainstaluj sobie najnowszy rom wszystko dziala szybciej
nokia 7650>eten X800>samsung i900> samsung i9000 8GB+16GB
2.2.1 i9000XXJPY Darky'S 7.7

*

Offline amleczko

• *
  • 51
  • x800, nexus s
« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 19, 2008, 08:35:32 »
Do wszystkich narzekających. Załóżmy że chciałbym sprzedać moją x800 i kupić coś nowego o podobnej funkcjonalności (ekan VGA, aparat ;-), GPS, bluetooth, wifi, HSDPA) i podobnych wymiarach - a nie jakąś wielką cegłę. Macie jakąś alternatywę?

*

Offline kaliadam

• **
  • 134
« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 19, 2008, 15:40:44 »
Do wszystkich narzekających. Załóżmy że chciałbym sprzedać moją x800 i kupić coś nowego o podobnej funkcjonalności (ekan VGA, aparat ;-), GPS, bluetooth, wifi, HSDPA) i podobnych wymiarach - a nie jakąś wielką cegłę. Macie jakąś alternatywę?
A do czego ci potrzebne jest VGA??? Posiadałam wcześniej HP6515 działał przynajmniej stabilnie w porównaniu z X800 wadą jedynie jego było  - Ekran, długo wyszukiwał sygnału GPS i niemiał WiFi. Ale zato mogłam bez obaw z nim się gdzieś wybrać A z tym ?!!?? :mad: nigdy nie wiadomo czy się czasmi sam nie włączył w torebce i jak się nie zwiesi to bateria się zaraz wyczerpie !!!! :mad:  NIE JEST TO URZĄDZENIE FUNKCJONALNE!!!

*

Offline jarom

• **
  • 169
    • http://paragliding.in.poland.nid.pl/
  • Sprzęt: Compaq 4600 -> Hp5500 -> Hp4700 -> Eten x500 -> Eten X800 -> HTC Touch HD
« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 19, 2008, 17:58:35 »
Mnie się:
a. nie włacza w torebce ;) Nie włącza, ani nie wyłącza również w spodniach,kurtce i tak dalej.
b. wybieram się z moim x800 gdziekolwiek i bez obazw
c. nie powiesił mi się ani razu
d. ekran VGA potrzebny mi jest do czytelności. Ja na moim x800 również czytam książki.
e. bateria wystarcza mi na co najmniej dobę (wiec nadążam z ładowaniem)
generalnie - nie mogę narzekać, bo nie mam na co. Ale 1 rada jak być zadowolonym ze swojego x800 - to wywalić 90% softu etena i koniecznie polską lokalizację. Wredy to urzadzenia działa i łaski nie robi.

*

Offline mangelob

• **
  • 160
« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 20, 2008, 13:27:03 »
Niemożliwe :shock:
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ani razu ci się nie powiesił. No, chyba że co dzień go resetujesz, ale to na jedno wychodzi :P
d. ekran VGA potrzebny mi jest do czytelności. Ja na moim x800 również czytam książki.
Ja prawdę mówiąc mógłbym zrezygnować z VGA, bo po co piękne obrazki za cenę wydajności? Do oglądania zdjęć, które i tak są marnej jakości?
Czytasz książki na tym małym ekranie wykorzystując max rozdzielczość? Ja próbowałem i wymiękam. Literki są tak malutkie, że nie daję rady. Przypuszczam, że na QVGA też spokojnie bym wszystko przeczytał. A jeżeli do tego mógłbym oglądać filmy, które się nie tną i czasem zagrać w jakąś dynamiczną gierkę, to już na pewno bym się nie zastanawiał.
wywalić 90% softu etena i koniecznie polską lokalizację. Wredy to urzadzenia działa i łaski nie robi.
Ja nie mam PL i większości softu, ale szybkości odświeżania ekranu mi to nie poprawia :(

*

Offline kaliadam

• **
  • 134
« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 20, 2008, 16:09:18 »
Mnie się:
a. nie włacza w torebce ;) Nie włącza, ani nie wyłącza również w spodniach,kurtce i tak dalej.
b. wybieram się z moim x800 gdziekolwiek i bez obazw
e. bateria wystarcza mi na co najmniej dobę (wiec nadążam z ładowaniem)
generalnie - nie mogę narzekać, bo nie mam na co. Ale 1 rada jak być zadowolonym ze swojego x800 - to wywalić 90% softu etena i koniecznie polską lokalizację. Wredy to urzadzenia działa i łaski nie robi.
Bez Polonizacji czytasz książki??? ale chyba nie w języku Polskim( ciężko się czyta jak zamiast ł,ę,ą,ż,ś pokazują się jakieś krzaczki)????
Odnoszę wrażenie że chyba sprzedajesz te telefony i dlatego je tak zachwalasz.

*

Offline 12slonio12

• *
  • 65
  • Sprzęt: Ipaq 3790> loox 410> loox 420> loox 720> loox N560> eten X800
« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 20, 2008, 18:05:52 »
ja czytam bez żadnego problemu książki po polsku i ze znakami polskimi (wystarczy doinstalować czcionki i po problemie). Apropos VGA to właśnie dlatego że jest VGA da się fajnie czytać książki (wszystko jest bardzo wyraźne i dokładne). Nawigacja w VGA jest nieporównywalnie dokładniejsza niż w QVGA.

*

Offline mangelob

• **
  • 160
« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 20, 2008, 19:12:34 »
Uważasz, że warto mieć VGA za cenę szybkości?

*

Offline kita34

• *
  • 53
  • Sprzęt: Eten X800
« Odpowiedź #53 dnia: Kwiecień 20, 2008, 21:16:52 »
Mnie skusiła rodzielczość VGA z połączniem rozmiaru wyświetlacza 2,8cala. Jak byłoby coś alternatywnego z 3,5cala wystarczyłoby  QVGA (miałem MIO P560 - ale nie miało telefonu a WM6 Pl faktycznie "śmigał" w porównaniu z X800). Myślałem o HTC Polaris, jednak za 2000 golas(bez uchwytu i ładowarki do auta). Potem o ASUS P750, ale tu wyswietlacz 2,6cala i QVGA. Potem pojwił się na rynku HP 614 - prawie OK- 128ramu , ale Moduł GPS nie SIRF i 2,8 z QVGA. Niestety nie ma idelnalnych połączeń...

*

Offline 12slonio12

• *
  • 65
  • Sprzęt: Ipaq 3790> loox 410> loox 420> loox 720> loox N560> eten X800
« Odpowiedź #54 dnia: Kwiecień 20, 2008, 21:25:22 »
Na chwilę obecną nie mogę powiedzieć żeby x800 było wolne. Mam rom 454 i wszystko zadziwiająco dobrze śmiga. Nie gubi pamięci poniżej 21MB, lag w odbieraniu połączeń i przy włączeniu urządzenia praktycznie nie istnieje, a nawet filmy w divx zaczęły chodzić dużo lepiej (czasem gubi klatki ale dużo mniej niż kiedyś) a opera w VGA jest po prostu odjechana, jestem zachwycony tą przeglądarką. Z rana śniadanko eten obok i internet przez wi-fi, dostęp do poczty i stron internetowych po prostu zastępuję mi gazetę i laptopa. Moim zdaniem właśnie X800 ze swoimi możliwościami zbliża się do ideału.

« Odpowiedź #55 dnia: Kwiecień 21, 2008, 07:02:17 »
Na chwilę obecną nie mogę powiedzieć żeby x800 było wolne. Mam rom 454 i wszystko zadziwiająco dobrze śmiga. Nie gubi pamięci poniżej 21MB, lag w odbieraniu połączeń i przy włączeniu urządzenia praktycznie nie istnieje, a nawet filmy w divx zaczęły chodzić dużo lepiej (czasem gubi klatki ale dużo mniej niż kiedyś) a opera w VGA jest po prostu odjechana, jestem zachwycony tą przeglądarką. Z rana śniadanko eten obok i internet przez wi-fi, dostęp do poczty i stron internetowych po prostu zastępuję mi gazetę i laptopa. Moim zdaniem właśnie X800 ze swoimi możliwościami zbliża się do ideału.

Proszę o informacje jak z tego SYFU zrobić tak wspaniałe urządzonko http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=96099.0

*

Offline amleczko

• *
  • 51
  • x800, nexus s
« Odpowiedź #56 dnia: Kwiecień 21, 2008, 10:43:38 »
Widzę, że nikt alternatywy nie podał. Nie chce mi się odpowiadać na pytania po co mi VGA, albo czy zrezygnowałbym z VGA gdyby.... Dla mnie telefon ma spełniać te wymagania i tyle. W chwili obecnej z mojego x800 jestem zadowolony. Faktycznie wywaliłem wiekszość softu Etena, wgrałem najnowszy ROM, polskiej lokalizacji nie mam bo nie kupiłem go w Polsce, nie resetuje go raz na dzień tylko średnio raz na tydzień - jak mi pamięć zejdzie poniżej 10MB. Nie jest to rewelacja - i szczerze - raczej nikomu nie polecam. Ale ponieważ nie ma na rynku alternatywy - będę się z nim bujał przez najbliższe miesiące, aż konkurencja wypuści coś ciekawego. Do Etena już raczej nie wrócę.

*

Offline mangelob

• **
  • 160
« Odpowiedź #57 dnia: Kwiecień 21, 2008, 11:43:48 »
Nie chce mi się odpowiadać na pytania po co mi VGA, albo czy zrezygnowałbym z VGA gdyby....
nie resetuje go raz na dzień tylko średnio raz na tydzień
Ale to nie było do ciebie :|

*

Offline TDey

• 31
« Odpowiedź #58 dnia: Kwiecień 21, 2008, 13:45:01 »
Ja mojego X800 mam dopiero od m-ca... ale, że to mój pierwszy PDA... przygotowywałem się przez miesiąc do jego zakupu... tzn. prześledziłem wiele wątków na wielu forach, odwiedziłem chyba ze setkę witryn profesjonalnie zajmująca się tematyką PDA i... stanęło na tym, że do wyboru mam tylko dwie alternatywy: X800 lub HTC Kaiser  :-?
Pierwsze podstawowe pytanie jakie sobie powinien zadać kupujący to do czego będzie mi potrzebny mój PDA. Mi jako prowadzącemu własny mobilny biznes potrzebny był: telefon, standard 3G, wi-fi, i dobra nawigacja i aplikacje dla biznesu. Gdzieś mam foto, filmiki, muzyczkę i gierki itp. bo od tego mam komputer, cyfrówkę cz też CD w samochodzie itd.
Więc patrząc od tej strony, czysto użytkowej, X800 jak na razie spełnia te oczekiwania: mam neta kiedy chcę, wysyłam i odbieram maile, wszystkie dane kontrahentów i sprzedażowe mam w zasięgu ręki, organizera mojego czasu pracy i do tego telefonik (nie mówiąc już o dodatkowej karcie 8GB) :)
Znałem przed zakupem wady X800: wyciekająca pamięć, mulenie przy polonizacji, problemy z niektórymi aplikacjami itd., ale HTC bez SIRF w GPS - traci na dzień dobry swoją funkcjonalność i nawet kalwiaturka Qwerty tego nie zastąpi.
Pracuję na wersji ROM 403 z polonizacją, czekam na 454 z UNICOMU. Bateria trzyma mi od 26 do 48H (w zależności od korzystania z PDA). Co 5 dni robię reset, no i  cały zestaw: PDA, Słuchawka bloototh, karta 8GB i uchwyt do samochodu z ładowarką, kosztowął mnie nie całe 2000 zł.
Tak więc: "jeszcze się taki nie narodził co by wszytskim dogodził"   :ok:
... dlatego sami musicie wybrać, do czego tak naprawdę potrzebne jest Wam PDA...  :)

« Odpowiedź #59 dnia: Kwiecień 22, 2008, 07:22:28 »
Tylko Ostrzegam!!!
Urządzenie nie nadaje się do niczego to jest zwykły bubel poza GPS-em nic w nim poprawnie nie działa. Głupie gadanie że zależy do czego się używa go są bez sensowne i śmieszne!! To tak jak bym kupił odkurzacz i ktoś mi wmawiał jaki dywan mam nim odkurzać aby poprawnie odkurzał.
NIE POLECAM I ODRADZAM KUPNA TEGO CZEGOŚ!!!
Wystarczy poczytać to forum ile osób już korzystało z serwisu i jakie są z tym jaja!!